کروم بوک ها لپ تاپ هایی هستند که به سیستم عامل کروم کمپانی گوگل بر پایه ی لینوکس مجهز شده اند و اکثر کاربرد های این دستگاه ها نیازمند اینترنت است. اولین کروم بوک هایی که وارد بازار شدند به سال 2011 باز میگردد که توسط سامسونگ و ایسر به تولید رسیدند، هر چند در سال های بعد نسخه ی دسکتاپی این دستگاه ها نیز با عنوان کروم باکس به بازار عرضه شدند. یکی از دلایل موفقیت نسبی کروم بوک ها، سادگی کاربرد آنهاست به نوعی که حتی کودکان نیز به سادگی میتوانند از آنها استفاده کنند به همین منظور یکی از مشتریان عمده ی کروم ها، مدرسه ها هستند. حال پیش بینی میشود که تا چند سال آینده کروم بوک ها رشد چشمگیری را در بازار تجربه کنند. همراه ما باشید.
از دیگر نقاط قوت کروم بوک ها به جز راحتی استفاده از آنها، ارزش خرید بالا و عملکرد آنها نسبت به قیمت است. معمولا کروم بوک ها بسیار ارزان قیمت هستند به نوعی که گاهی اوقات در بعضی مدل ها نسبت به لپ تاپ های ویندوزی تا چندین برابر ارزان تر هستند و دست کم در فاکتور قیمت نیز برتری بالایی نسبت به مک بوک های اپل دارند. کروم بوک ها را احتمالا میتوان موفق ترین لپ تاپ هایی که بر پایه ی لینوکس توسعه داده شده اند خطاب کرد. بر اساس آمار، در سال 2015 بیش از 5 میلیون کروم بوک در سراسر جهان عرضه شده است و به شکلی محسوس باعث کاهش فروش مک بوک های اپل شده اند.
در نسخه های جدید سیستم عامل کروم، امکان پشتیبانی از اپلیکیشن های اندروید به این پلتفرم افزوده شده است و با توجه به کاربران بسیار زیاد سیستم عامل اندروید، انتظار میرود که استقبال از کروم بوک ها به شکلی چشمگیر افزایش پیدا کند. بر اساس پیش بینی وب سایت Global Market Insights، تعداد کروم بوک های عرضه شده تا سال 2023 به 17 میلیون دستگاه افزایش خواهد یافت. در حالی که کروم بوک ها را میتوان دستگاه های مفیدی خطاب کرد، اما بارز ترین انتقاد هایی که به این دستگاه ها میشود، مربوط به کمبود نرم افزار های مختلف برای این سیستم است. اما اکنون که امکان نصب اپلیکیشن های اندروید بر روی این دستگاه ها فراهم شده است، کاربران استور گوگل پلی را در اختیار دارند که دارای بیش از یک میلیون اپلیکیشن مختلف است و کاملا وضعیت سیستم عامل کروم را از این حیث دگرگون خواهد کرد. همان طور که گفته شد، واحد های تحصیلی بزرگترین مشتریان کروم بوک ها هستند به نوعی که در سال 2014، بیش از 60 در صد کروم بوک ها در امریکا توسط بخش های تحصیلی خریداری شده بودند.
با توجه به آمار فروش فعلی کروم بوک های گوگل و سال های نسبتا زیادی که تا 2023 باقی مانده است، پیش بینی فروش 17 میلیون دستگاه در آن سال چندان دور از ذهن به نظر نمیرسد. سال های زیادیست که اپل هماهنگی مناسبی را بین گوشی های خود و مک بوک ها به وجود آورده است و iOS و مک به خوبی با یکدیگر یکپارچه شده اند و اکنون گوگل میتواند با پیاده سازی استراتژی مشابه بین اندروید و کروم در این زمینه نیز با کوپرتینویی ها به رقابت بپردازد. نظر شما در مورد کروم بوک ها چیست آینده ی این دستگاه را چگونه ارزیابی میکنید؟
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
دیدگاهتان را بنویسید