متولدین دهه ی شصت خورشیدی احتمالاً “مسابقه ی هفته” را خیلی خوب به یاد می آورند. برنامه ای تلویزیونی که در پنج شنبه شب ها پخش می شد و یکی از معدود سرگرمی های ما در آن دوران تلخ، عبوس و بی سرگرمی به شمار می رفت. شاید اگر زنده یاد نوذری با آن تکیه کلام های معروف خود از جمله “از کی بپرسم؟” و “همونی که توی فیلم گفته بود رو بگو!” این مسابقه را رنگ و جلا نمی بخشید، اکنون مسابقه ی هفته این گونه در یاد ها ماندگار نمی شد. دوست داران این مسابقه شاید اکنون دنبال کننده ی مسابقه ی ثانیه ها باشند. مسابقه ای مشابه، که با الگو از برنامه ی زنده یاد نوذری اکنون در حال پخش از تلویزیون است. اما مسلماً بسیاری از شما نمی توانید در این مسابقه شرکت کنید. پس چاره ی کار چیست؟ چگونه می توان مسابقه ای مشابه را با چنین شور و هیجانی و حتی بیش از آن تجربه کرد؟ البته پاسخ این پرسش بسیار ساده است. چرا اپلیکیشن QuizUp را بر روی موبایل یا تبلت خود نصب نمی کنید تا بتوانید چنین مسابقه ی حساسی را در خانه های خود تجربه کنید؟
شاید عده ای معتقد باشند که کوییز آپ نه یک بازی کامپیوتری همراه بلکه یک نرم افزار همراه یا اپلیکیشن است. اما فارغ از این بحث ها که به نوعی یادآور ماجرای پیدایش مرغ و تخم مرغ هستند٬ باید این پرسش را مطرح کرد که هدف از انجام یک بازی کامپیوتری چیست؟ سرگرم شدن و تجربه ی شور و هیجان؟ به چالش کشیدن توانایی های ذهنی؟ یا آموختن نکته ای جدید؟ باید گفت که کوییز آپ تمامی موارد فوق را در خود نهفته دارد و می توانیم آن را به راحتی یک بازی سرگرم کننده و آموزنده خطاب کنیم. حتی اگر این اثر را یک بازی همراه ندانیم، باز هم هیچ تفاوتی در اصل قضیه نمی کند؛ چون واجب است حتماً آن را بر روی تلفن همراه یا تبلت خود نصب کنید!
کوییز آپ را به طور خلاصه می توان یک دوئل لقب داد. دوئلی که تنها با داشتن تمرکز، دقت و مهارت می توانید در آن برنده از میدان خارج شوید. شما پس از داخل شدن به محیط کوییز آپ، با دسته بندی های موضوعی فراوانی (به طور مثال، سینما، ادبیات، هنر و …) روبرو می شوید که احتمالاً در تمامی آن ها تبحر و اطلاعات لازم را ندارید (هر چند که خوشبختانه ما ایرانی ها همواره همه چیز دان هستیم!!). بنابر این به محض ساختن اکانت و وارد شدن به محیط کوییزآپ، ابتدا با ورود به بخش دلخواه خود باید موضوعی را انتخاب کنید که در آن زمینه اطلاعات قابل قبولی دارید و پس از آن نوبت انتخاب حریف می رسد که البته خود کوییز آپ حریف شما را با توجه به تراز و امتیازات قبلی کسب شده توسط شما انتخاب خواهد کرد. با شروع رقابت٬ بازی حریفی تصادفی را برایتان بر می گزیند. با شروع دوئل شما و حریفتان باید به هفت پرسش پی در پی در رابطه با موضوعی که انتخاب کرده اید پاسخ دهید و برای خواندن هر پرسش و پاسخ به آن تنها ده ثانیه زمان در اختیار دارید. در این میان هر کدام از طرفین که زودتر به آن پرسش پاسخ دهد امتیاز بیشتری دریافت خواهد کرد و در پایان مسابقه٬ فردی که امتیاز بیشتری داشته باشد به عنوان برنده ی آن رقابت انتخاب می شود. در واقع اوج هیجان این رقابت در پاسخ دادن به پرسش آخر است. چرا که پرسش آخر هر رقابت٬ امتیازی دو برابر نسبت به سایر پرسش ها دارد و فرصت بسیار خوبی برای رقیبان است تا عقب ماندگی خود در طول مسابقه را جبران کنند. در این میان احتمالاً بسیار اتفاق می افتد که شما در رقابتی از حریفتان عقب هستید اما آخرین پاسخ به ناگاه ورق را بر می گرداند. البته عکس این موضوع نیز صادق است و ممکن است شما تا ثانیه های آخر از رقیبتان جلو باشید اما به یکباره با یک پاسخ نادرست بازنده ی آن رقابت لقب بگیرید. به این ترتیب شما در کوییز آپ بدون این که کسی را اسنایپ کنید یا او را از پشت سر با چاقو غافلگیر نمایید٬ تنها با داشتن سرعت عمل و اطلاعات عمومی مناسب می توانید شور و هیجانی در همان حد اسنایپ کردن حریفان را تجربه کنید. مسلماً نقطه ی قوت کوییز آپ موضوعات بسیار زیاد آن هستند که از آشپزی تا سریال های تلویزیونی را در بر می گیرند. البته بخش بازی های کامپیوتری هم یکی از بخش های اصلی و پر و پیمان این اپلیکیشن محسوب می شود و در این بخش حتی بازی های مشهوری نظیر ماریو، هیلو و سایر عناوین مشابه، بخش های موضوعی منحصر به خود را دارا هستند. به این ترتیب با شرکت در رقابت های این بخش می توانید دانسته های شخصی تان از بازی هایی که تا کنون تجربه کرده اید را به رخ رقیبان یا دوستانتان بکشید. در واقع بخش های موضوعی حاضر در کوییز آپ بسیار فراوان و متنوع هستند و هر چند وقت یک بار با اضافه شدن بخش های جدید به لیست موضوعات این اپلیکیشن، گسترده تر نیز می شوند. بنابراین شما می توانید امیدوار باشید که حداقل در یک موضوع از کل موضوعات ارایه شده در کوییز آپ تبحر کافی را داشته باشید یا حداقل به آن موضوع علاقمند باشید. گفتنی است که اگر هم در هیچ کدام از موضوعات کوییز آپ هیچ تخصصی نداشتید جای هیچ گونه نگرانی خاصی وجود ندارد چون می توانید با شرکت در دوئل های این اثر حداقل اطلاعات عمومی خود را افزایش دهید.
متاسفانه کوییز آپ تنها با اتصال به اینترنت قابل اجراست و فاقد بخش آفلاین است. در این میان بی شک وجود بخش آفلاین در بازی و رقابت مداوم با هوش مصنوعی می توانست تمرین مناسبی برای افرادی باشد که برای نخستین بار چنین آثاری را تجربه می کنند. اما چنین بخشی در بازی وجود ندارد و حتی بدون اتصال به اینترنت ورود به بازی و چک کردن تراز و موقعیت تان هم امکان پذیر نخواهد بود. ضمن اینکه برای تجربه ی این اثر حتماً باید اکانتی در گوگل پلاس یا فیسبوک داشته باشید یا حداقل ایمیلی را برای خود تعیین کنید. البته در روزگاری که به سر می بریم افراد حداقل یک ایمل ناقابل را دارند اما اجبار بازی برای استفاده از این موارد کمی آزار دهنده است. با این حال کوییزآپ یکی از بهترین بازی هاییست که می توانید در اوقات فراغت کوتاه خود تجربه اش کنید و حداقل برای افزایش دانسته ها یا تقویت زبان انگلیسی تان بسیار مفید خواهد بود. پس در نصب آن بر روی ابزار همراه خود هیچ شک و شبهه ای به دل راه ندهید. در واقع خوبی این بازی یا اپلیکیشن این است که می توانید آن را بر روی ابزار های همراه مبتنی بر هر سه پلتفرم اندروید، iOS و ویندوز فون نصب کنید. البته شخصاً تنها دو ورژن اندروید و iOS از این بازی را تجربه کرده ام و از کیفیت نسخه ی ویندوز فون اطلاعی ندارم.
سلام.
خرید کردم تو ثانیه ها. ولی سکه برام نیومد 167331کدمه. رسیدگی کنید.باتشکر
بزللب
:emoji6:p
من بازي ثانيه ها رو مي خوام بواي ios نداريم؟؟؟؟
عالی اگه میشه سودو کو را هم بزارید
بهترین بازی آنلاینی هست که تا حالا بازی کردم.
(نفر اول رشته اسسینز کرید)!
وقتشه نسخه ی ویندوزفون رو تست کنم :emoji0:)
البته یه بازی سودوکو هم دارم اگه نتم قطع شد اونطوری فکر میکنم 🙂
اگر در مورد سریالهای ایرانی باشد اینقدر در شیکه ها تکراری پخش شده اند که ما تک تک ثانیه های آنرا از بر هستیم !!! :emoji1:emoji1
ترجیح میدم جدول حل کنم:smiley3