اریک ژو، رئیس دورهای هواوی میگوید که صنعت تراشه چین به لطف تحریم کنونی ایالات متحده آمریکا علیه این شرکت «دوباره متولد خواهد شد». قوانین صادرات فعلی ایالات متحده که از سال 2020 اعمال شده است، مانع از ارسال قطعات سیلیکون پیشرفته به هواوی توسط ریختهگریهایی میشود که از فناوری ایالات متحده استفاده میکنند. چین همچنین مجاز به خرید دستگاههای لیتوگرافی فرابنفش شدید (EUV) که الگوهای مداری نازکتر از موی انسان را روی ویفرهای سیلیکونی حک میکنند، نیست.
هواوی خواستار خودکفایی در صنعت نیمه هادی چین
به گفته CNBC، اریک ژو گفته است که پیشرفتی در فناوری طراحی نیمهرسانا ایجاد شده است. اگرچه بزرگترین کارخانه ریختهگری آن، SMIC، چند نسل از گرههای فرآیندی نوین عقب است، اما چین امیدوار است در تولید تراشه به خودکفایی برسد. در حالی که برترین کارخانههای ریختهگری جهان مانند TSMC و Samsung Foundry در حال حاضر تراشههایی را با استفاده از گره فرآیند 3 نانومتری تولید میکنند، SMIC که در حال حاضر قادر به دسترسی به دستگاه لیتوگرافی EUV نیست، در فرآیند 14 نانومتر و بالاتر از آن گیر کرده است.
هرچه رقم گره فرآیند کمتر باشد، اندازه ویژگی مورد استفاده در تراشهها نیز کوچکتر خواهد شد که در نهایت منجر به افزایش تعداد ترانزیستورهای موجود در تراشه میشود و هرچه تعداد ترانزیستورهای یک تراشه بیشتر باشد، آن تراشه قدرتمندتر و کارآمدتر است. به عنوان مثال، تراشه A13 Bionic مورد استفاده در سری آیفون 11 با استفاده از یک گره پردازشی 7 نانومتری ساخته شد و حاوی 8.5 میلیارد ترانزیستور بود. این درحالی است که تراشه A16 Bionic که برای تامین توان پردازشی خط آیفون 14 پرو استفاده میشود با استفاده از یک گره پردازشی 4 نانومتری ساخته شده و شامل 16 میلیارد ترانزیستور است.
در آینده نیز تراشه A17 Bionic که انتظار میرود در داخل آیفون 15 پرو و آیفون 15 اولترا یافت شود، با استفاده از گره پردازش 3 نانومتری ساخته میشود. پیش بینی میشود که استفاده از این فرآیند گره در نهایت منجر به پیاده سازی چیزی در حدود 20 تا 24 میلیارد ترانزیستور بر روی این تراشه شود.
آقای اریک ژو در طی یک کنفرانس مطبوعاتی، گفت:
“من معتقدم صنعت نیمههادی چین بیکار نمینشیند، بلکه تلاشهای خود را برای… تقویت خود و اتکا به خود انجام میدهد. برای هواوی، ما از تمام تلاشهای خودتقویتکننده، خوداتکایی و خوداتکایی صنعت نیمهرسانای چین حمایت خواهیم کرد.”
ایالات متحده آمریکا از ترس استفاده ارتش چین از مدارهای مجتمع تحریمهای گستردهتری را برای واردات تراشههای پیشرفته به چین اعمال کرد. ژو در ادامه میگوید که تحریمها به جای کشتن صنعت تراشههای داخلی چین، این صنعت را تقویت میکند. او گفت:
“من معتقدم صنعت نیمههادی چین تحت چنین تحریمهایی دوباره متولد خواهد شد و صنعت بسیار قوی و متکی به خود را به وجود خواهد آورد.”
اظهارات او ممکن است بر اساس گزارشی از رسانههای چینی در هفته گذشته باشد که اعلام کرد هواوی و سایر شرکتهای فناوری چینی ابزارهای طراحی تراشه الکترونیکی را توسعه دادهاند که میتواند تراشههایی را با استفاده از گره فرآیند 14 نانومتری و بالاتر تولید کند. تراشههای ساخته شده در این گرهها برای خودروها و سایر دستگاههایی که به قدرت پردازش سریع یک تراشه پیشرفته نیاز ندارند، استفاده میشوند. هواوی در حال حاضر از 4 نانومتری اسنپدراگون 8+ Gen 1 برای آخرین پرچمدار P60 خود استفاده میکند، اما این تراشهها طوری اصلاح شدهاند که با سیگنالهای 5G کار نکنند.
تحریمها منجر به بیشترین کاهش سود از سال 2011 تا به امروز شده است
البته ژو اعتراف کرد که تجارت گوشیهای هوشمند این شرکت به لطف تحریمهای ایالات متحده آمریکا همچنان به سرعت در حال کاهش است. هواوی امروز گزارش داد که سود سالانه خود را 69 درصد کاهش داده است که بزرگترین کاهش از سال 2011 تاکنون است و به 5.18 میلیارد دلار رسیده است. ژو در ادامه گفت:
“در سال 2022، یک محیط خارجی چالش برانگیز و عوامل غیربازاری همچنان بر فعالیتهای هواوی تاثیر میگذاشت. در بحبوحه این طوفان، ما به رقابت ادامه دادیم و هر کاری که در توان داشتیم برای حفظ تداوم کسب و کار و خدمت به مشتریان خود انجام دادیم. “
کسبوکار بخش مصرفکننده هواوی که شامل واحد گوشیهای هوشمند نیز میشود، شاهد کاهش بیش از 11 درصدی درآمد آن به 214.5 میلیارد یوان (31.22 میلیارد دلار) بود. این کاهش کمتر از کاهش درآمدی بود که کسب و کار مصرف کننده هواوی در سال گذشته متحمل شد. با وجود تمام این مشکلات اما در سال 2022، سری Huawei Mate 50 با تقاضای زیادی در چین و برخی بازارهای جهانی عرضه شد.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید