پای اتحادیه اروپا نیز در حال باز شدن به جنگ اقتصادی میان چین و ایالات متحده امریکا است و هر قدر که این جنگ شدت میگیرد، کمپانیهای بزرگ هر دو کشور بیشتر در معرض فشار قرار میگیرند. امریکا که محدودیتهای بیشتری را علیه کمپانیهای چینی اعمال می کند قصد دارد هر طور شده رقیب اقتصادی قدرتمند خود را به زانو در بیاورد. در مقابل چین نیز کوتاه نمیآید و اقدامات متقابلی را انجام میدهد. در این بین کشورهای اروپایی نیز با امریکا علیه چین متحد شدهاند. هواوی با روندی آهسته در حال از دست دادن جایگاه خود به عنوان بزرگترین اوپراتور در اروپا است. نوکیا و اریکسون دو ذینفع مستقیم چنین اتفاقی هستند.
نقطه آسیب پذیری مشترک هر دو کمپانی مخابراتی بزرگ یاد شده این است که هر دو از چین برای تامین قطعات مهم خود استفاده می کنند و به منظور صادرات تجهیزات ساخته شده در چین، همواره در معرض آسیب قرار دارند. ماه می گذشته بود که ایالات متحده تحریمهای جدیدی را علیه هواوی و دیگر کمپانیهای بزرگ چینی اعلام کرد و آنها را از همکاری تجاری با کمپانیهای نرم افزاری و تراشهسازان امریکایی محروم کرد. بزرگترین نتیجه این اقدام، پایان یافتن همکاری TSMC، تراشهساز بزرگ تایوانی با هواوی بود. هواوی عمده تراشههای محصولات خود را از طریق این تراشهساز تامین میکرد. طبیعتا این اتفاق خوشآیندی برای چینیها نبود و باعث شد مقامات رسمی این کشور در رابطه با عمل مشابهی برای تحریم کمپانیهای امریکایی مانند اپل، کوالکام و سیسکو تصمیمگیری کنند.
نوکیا و اریکسون اهداف احتمالی چین برای آسیب رساندن به اروپا
اوایل ماه میلادی جاری هواوی ضربه دیگری را این بار از سوی اروپا دریافت کرد. جایی که بریتانیا تصمیم گرفت استفاده از تجهیزات مخابراتی چینی شبکه 5G را به بهانه امنیت ملی متوقف کند. با این حرکت غول مخابراتی چینی یکی از بزرگترین مشتریان تجهیزات خود را از دست داد و این فقط آغاز داستان بود. در فرانسه، مقامات رسمی دولتی تصمیم مشابهی گرفتند و به شرکتهای مخابراتی این کشور پیشنهاد کردند که از تجهیزات ساخت هواوی استفاده نکنند. همین روند در کل کشورهای حوزه اتحادیه اروپا در حال طی شدن است. به گزارش وال استریت ژورنال، این اتفاقات توجه پکن را به اروپا جلب کرده و چین آماده است تا اقداماتی را علیه تعدادی از کشورهای اروپایی عملی کند.
نوکیا و اریکسون دو هدف مخابراتی بزرگ برای چین هستند که میتواند با جلوگیری از صادرات قطعات مورد نیاز این دو کمپانی، به اروپا صدمه بزند. گفته میشود که این دو کمپانی گزینههای خود را در مورد محدودیتهای احتمالی بررسی کردهاند و قصد دارند تولیدات خود را به کشور دیگری از آسیا یا حتی اروپا منتقل کنند. این کار از سال گذشته، زمانی که امریکا تعرفه گمرکی واردات از چین را افزایش داد آغاز شده است.
ایا نوکیا و اریکسون در عمل توان این را دارند مثلا کل اروپا را در بحث 5G پشتیبانی کنند؟ ایا در نهایت برای آنها به صرفه خواهد بود؟ آیا بازارهای دست نخورده آفریقا و آمریکای جنوبی و همچنین بازارهای آسیا فعلا نمی توانند جایگزین بهتری برای اروپا باشند؟
گرچه از چین خوشم نمیاد ولی خدایی آمریکا دیگه کنترلشو از دست داده
در افتادن با چین دو سر باخت برای امریکاست !
آمریکا و چین دوتا از بزرگ ترین تولید کننده های موارد مختلف در سطح بین المللی هستن و بیشترین تولید ناخالصی هم متعلق به این کشور هاس
و بنظر من در افتادن این دوتا کشور با همدیگه به ضرر تمام کشور های دنیا میشه