ایالات متحده در حال بررسی این موضوع است که آیا شرکت DeepSeek از طریق واسطههای آسیایی به تراشههای هوش مصنوعی انویدیا دسترسی پیدا کرده است یا خیر. تحقیقات ایالات متحده درمورد انویدیا همچنان ادامه دارد و احتمال اینکه این شرکت توسط ایالات متحده نقره داغ شود، وجود دارد.
پس از ماجرای DeepSeek، ایالات متحده تلاشهای خود را برای جلوگیری از انتقال فناوریهای پیشرفته به کشورهای تحریم شده، از جمله چین، شدت بخشیده است. با وجود اجرای چندین مرحله کنترلهای سختگیرانه صادراتی، چین و برخی کشورهای دیگر همچنان به تراشههای قدرتمند هوش مصنوعی انویدیا مانند H100 دسترسی دارند. در همین راستا، بلومبرگ گزارش داده است که مقامات آمریکایی در حال تحقیق درباره این موضوع هستند که آیا این تراشهها از طریق کشورهایی مانند سنگاپور به شرکتهای چینی منتقل شدهاند یا خیر. در صورت اثبات این شکاف تجاری، ممکن است پیامدهای سنگینی در پی داشته باشد.
چرا سنگاپور بهطور خاص مورد توجه است، طبق دادههای KobeissiLetter@، فروشهای انویدیا به این کشور از زمان تأسیس DeepSeek تا 740٪ افزایش یافته است. با توجه به اینکه سنگاپور خود درگیر رقابتهای هوش مصنوعی نیست، این افزایش فروش احتمال وجود شکاف تجاری را بهطور چشمگیری تقویت میکند. جالب توجه است که انویدیا تأکید کرده که محل صدور فاکتور ممکن است با محل استفاده نهایی محصول متفاوت باشد، که نشان میدهد این شرکت از امکان وجود شکافهای تجاری و روشهای دور زدن محدودیتهای ایالات متحده آگاه است.
دردسرهای DeepSeek برای انویدیا!
علاوه بر این، گزارشها حاکی از آن است که چین تراشهها را از سنگاپور به میزان بسیار بیشتری نسبت به ایالات متحده وارد کرده است. با توجه به اینکه سنگاپور تنها 99 مرکز داده دارد، این وضعیت نگرانکننده به نظر میرسد. برای کسانی که نمیدانند، گفته میشود که DeepSeek منابع محاسباتی به ارزش بیش از 1.6 میلیارد دلار دارد و تقریباً 10.000 واحد از H800های مخصوص چین و 10.000 واحد از تراشههای پیشرفته H100 را در اختیار دارد. این بدان معناست که چین بهطور قطع به تراشههای پیشرفته هوش مصنوعی دسترسی دارد و اقدامات ایالات متحده در حال حاضر کارایی لازم را ندارند.
سنگاپور تنها کشوری نیست که به عنوان یک احتمال مطرح شده، بلکه کشورهایی مانند فیلیپین نیز متهم به تأمین تراشهها برای چین هستند. اکنون که ایالات متحده تصمیم به آغاز یک تحقیق رسمی گرفته است، 20٪ از درآمد هوش مصنوعی انویدیا در خطر قرار دارد. اگر ایالات متحده تصمیم بگیرد این شکاف تجاری را مسدود کند، پیامدهای سنگینی میتواند برای تیم سبز و همچنین بازارهای هوش مصنوعی بهطور کلی به همراه داشته باشد.
مطالب مرتبط:
من خودم به مدیرعامل انودیا مشکوک هستم. خلاصه اون هم یک چینی هستش اگر اشتباه نکنم.
پول عزیزم، پول. ربطی به چشم بادومی بودن یا نبودن نداره.