کمپانی AMD از سال 2012 مشغول کار بر روی پردازنده های پلتفرم AMD AM4 بود؛ در نهایت این پلتفرم در سال 2016 آماده ورود به بازار بود. اما این شرکت بنا به دلایل تجاری و همزمان شدن با عرضه پردازنده های شرکت رقیب (اینتل کابی لیک) عرضه آنها به سال 2017 واگذار کرد. از سوی دیگر برخی مشکلات و عدم سازگاری در چیپست های AM4 نیز مشکلاتی را برای تولید کنندگان مادربرد به وجود آورد که بخشی از این بد قولی را شکل می داد. با تمام این موارد، AMD اولین پردازنده های 14 نانومتری خود را راهی بازار کرد. این معماری x86 بود که با یک تکنیک نوین برای بازگشت AMD به دنیای تجارت پردازنده ها وارد بازی شده بود. از امروز برخی از فروشگاه های آنلاین پیش فروش این پردازنده ها را در چند مدل محدود آغاز کرده و در تاریخ 2 مارس به خریداران تحویل خواهند داد. در ادامه این مطلب به تشریح بخش هایی از “بلوک دیاگرام” این پردازنده ها می پردازیم.
نکته: این اطلاعات آخرین موارد تائید و منتشر شده از معماری نوین AMD ZEN است. مطالعه آنها نیازمند پیش زمینه های علمی و تخصصی “سخت افزار” است. در صورتی که به علوم آکادمیک و تخصصی سخت افزار تسلط ندارید، این مطلب برای شما جذاب نخواهد بود.
پس از 5 سال دوری این شرکت از پردازنده های High-End، تجربیات تلخ معماری Bulldozer و سالها تلاش حاکی از آن است که این شرکت برای RYZEN سنگ تمام گذاشته است. ریزن نخستین پردازنده های Multithreading در AMD را تشکیل می دهند و این محصولات ما را به یاد پلتفرم پردازنده های Athlon می اندازند؛ درست 10 سال پیش بود که وضعیت مشابهی برای هر دو کمپانی به وجود آمده بود و اینتل تمام تلاش خود برای به عقب راندن پردازنده های Athlon را انجام داد. آقای Jim Keller مهندس ارشد معماری ذن، همان مهندسی است که در پروژه های Athlon XP و Athlon64 نقش کلیدی را ایفا می کرد.
معماری ذن بزرگترین شرط بندی AMD در 10 سال اخیر است؛ علاوه بر پردازنده های RYZEN، پردازنده های 32 هسته ای Naples نیز در کلاس سرور و با استفاده از هسته های ZEN تولید خواهند شد. همچنین APU های 4 هسته ای Raven Ridge نیز بر اساس همین هسته ها راهی بازار خواهند شد.
در تصویر زیر “شماتیک” یک هسته واقعی ZEN بر روی سیلیکون را مشاهده می کنید؛ هسته از یک واحد ممیز شناور (اعشار)، عدد صحیح و موتور تشکیل شده است. در اینجا تفاوت اصلی با معماری بولدوزر این است که هسته بولدوزر دارای دو عدد موتور عدد صحیح (Integer) و یک واحد ممیز شناور است. هر خوشه عدد صحیح در ZEN دارای 6 لوله است و 4 واحد ALU (Arithmetic Logic Units) و در نهایت دو واحد AGU یا Address Generation است.
این واحد AGU می تواند در هر حلقه دو واحد مجزای 16 بایتی موازی و یک 16-byte store را در کش های سطح L1 بازنویسی نماید. با توجه به اینکه این چرخه ها به واقع در بخش های پشتی Cache L1 ایجاد شده و به طور مستقیم فضای L1 را به طور کامل اشغال نمی کنند، مسیر کدها بسیار کاهش یافته و سرعت دسترسی افزایش پیدا می کند. همچنین عملیات های load/store در حافظه های کش معماری ZEN به نسبت نسل چهارم، بولدوزر، بسیار افزایش داشته است. در پردازنده های Bulldozer سلسله مراتب Cache به شدت تشنه توان بود؛ به همین علت حتی کارایی آن در حالت تک هسته/تک رشته نیز ضعیف رقم می خورد. در ZEN علاوه بر ایجاد کش زیر سیستم، سرعت تبادل و توان مصرفی نیز کاهش یافته است.
انبارهایی برای سطوح L2 و L3 در نظر گرفته شده است که سرعت دسترسی هسته (Core) ها را به کش تسریع می نماید. یکی از دلایل کاهش توان حرارتی پردازنده های RYZEN نیز به همین مسئله مربوط می گردد. دومین مسئله مهم در این زمینه، دسترسی بیشتر به ظرفیت های بالای کش است؛ در معماری ZEN هر هسته دارای دو برابر حافظه کش L3 به نسبت پرچمداران قدیمی این شرکت همچون معماری Orochi است. هر چند که Orochi تراشه های خوش نامی را تولید نکرد، اما از جمله برترین های سابق این شرکت به حساب می آید.
واحد ممیز شناور یا همان اعشار که با نام (floating point unit) شناخته می شود، قادر به انجام دو عملیات FMAC یا یک 256bit-AVX در هر چرخه است. این بخش از جمله انتظاراتی بود که از این معماری می رفت.همانطور که در اوایل متن نیز بدان اشاره شد، این معماری نخستین پلتفرم Simulataneous Multithreading از AMD است. خانواده بولدوزر در سال 2011 بدون پشتیبانی از این فناوری به بازار راه یافتند. هر هسته در معماری ZEN دارای دو رشته (thread) است و حتی در برخی مدل های این معماری نیز یک رشته ثانویه موجود است. اما در مقابل معماری بولدوزر می توانست در هر ماژول خود دو دستور را به صورت همزمان اجرا نماید. این اقدام به وسیله دو خوشه عدد صحیح (Integer) بدست می آمد. در نهایت به هیچ نمی توان مزایای SMT را حتی نزدیک به CMT دانست! اما AMD در یک اقدام جالب تر، سایز خوشه های عدد صحیح را نیز افزایش داده است. مصرف انرژی و گرما نیز در این بخش از معماری مد نظر بوده است.
8 هسته های RYZEN دارای یک ارتش کامل از سنسورهای مختلف و مانیتورینگ هستند! این سنسورها مواردی از جمله حرارت، ولتاژ، فرکانس و مواردی از این دست را به طور کامل مانیتور می کنند. این سنسورها بخشی از ویژگی هایی همچون AMD dubs در SenseMI هستند. همچنین این سنسورها در زمینه کنترل فرکانسی هوشمند یا XFR نیز کاربرد دارند.
CPU Microarchitecture | AMD Phenom II / K10 | AMD BD/PD | AMD SR/XV | AMD Zen | Intel Skylake |
Instruction Decode Width | 3-wide | 4-wide | 8-wide | 4-wide | 4-wide |
Single Core Peak Decode Rate | 3 instructions | 4 instructions | 8 instructions | 4 instructions | 4 instructions |
Dual Core Peak Decode Rate | 6 instructions | 4 instructions | 8 instructions | 8 instructions | 8 instruction |
جالب است بدانید که بیشتر کارهایی که بر روی ZEN انجام گرفته است، جهت رفع ایرادات بولدوزر بوده است. Bulldozer و Intel Sandy Bridge از خط لوله هایی با یک عمق نزدیک به هم جهت رسیدن به سرعت کلاک استفاده می کردند و این در حالی است که در ZEN این عمق نزدیک به SkyLake است.در قسمت جلویی، هر هسته ی ZEN قادر به رمزگشایی 4 دستورالعمل در هر سیکل است. هر چرخه از یک حافظه کش micro-op بهره می برد. این کش می تواند آدرس شش عملیات را در هر چرخه در خود ذخیره کرده و در صورت نیاز در اختیار هسته قرار دهد.
هر هسته ی ذن به نسبت گذشته (مانند FX8300) به توان دو برابری رسیده است. این در حالی است که توان مصرفی نیز به شدت کاهش یافته است. برخی از تغییرات سطح بالا در این معماری شامل موارد زیر است:
- Two threads per core
- 8 MB shared L3 cache
- Large, unified L2 cache
- Micro-op Cache
- Two AES units for security
- 14nm FinFET Transistors
اگر فرض کنیم که شما با اطلاع کامل از بنچمارک ها دارین صحبت می کنین میشه گفت انسان فوق العاده متعصبی هستین و شایدم میخواین جلب توجه کنین
خب وقتی fury x تو dx12. و vulkan عملکرد مشابه 1070 ارائه میده قطعا پرچمدار بعدی توان رقابت با 1080ti رو داره (با قیمت کمتر)
شما هم یه لطفی کن دیگه زیرپست amd نظر نده
و اینک ZEN ، اینتلو به زیر خواهد کشید:-devil
من هیچ موقع نگفتم 1070 خریدم گفت عید میگرم الانم کارت گرافیکن 970 از برند ایسوسه درسته برای چند ساله پیش ولی راحت 480 amd میخوره تو عمل نه روی کاغذ مقوا!
AMD بهطور رسمی اعلام کرد که از ویندوز 7 پشتیبانی نمیکنه :
http://www.pcworld.com/article/3167279/computers/amd-sorry-there-will-be-no-official-ryzen-drivers-for-windows-7.html
خواهشاً توهّم رو کنار بگذارید.
تو.که دو تا پست قبل میگفتی من کارتم 1070 تازه خریدم برای من از 4k میگی بابا پاک زده به ملاجت ها کارت جدیدشم میاد عموییی زیاد عجله نکن گریه انویدیام در میاریم مثل اینتل جونتتتت
=))=))=))=))=))=))=)):D:D:D:D:Dاایشون جای مسعود و گرفتن =))=))=))=))=)) انصافا خیلی جوکید =))=))
amd اعلام کرده پشتسبانی میشه ولی از تمام قابلیتهای و پتانسیل پردازنده استفاده نمیشه تو ویندوز 7
لوله شدن پردازنده I7 7700K توسط پردازنده 1700 AMD اینل با اون سیاست کثیف قیمت گذاری فک نمیکرد که رقیبش با این قیمت و پرفرمونس پردازنده بده بیرون امیدوارم حالش حسابی گرفته شده تا دیگه از این قیمت گذاریها نکنه چقدر پول سر پردازنده ها از مردم کشی بالا فک کنم سود سه چهاربرابری میکرده. دم AMD گرم که دوباره برگشته رقابت .
لینک ([url]”http://uupload.ir/files/baj_20170221_093014.jpg”[/url])
مجبوری مگه برادری مگه کامنت ا رو میخونی
دارم میگم هیچ ارزونی بی دلیل نیست
اگه میخوای لذت ببری اخبار gtx 1080ti رو بخون آخر لذته.
هر موقع با یه کارت گرافیک تونستید یه بازی در حد forza را با رزولوشن 4k و فرم ریت 60 اجرا کردید بعد بیاید نطق کنید
amd برای لوازم خانگی میان رده عالیه;)
تا دوهفته دیگه توانیش رو میبینیم
amd توان جوک قشنگیه=))=))=))
من پلتفرم amd الان که چی سیتم a6 3650 داره 4 سال کار میکنه اخم نگفته
لب تاب دوستم کامل amd راضیه اینم پردازندش amd گرافیکشم amd باهاش بازیم میکنه دیگه از crysis 3 گرافیک جیگرتر که نداریم راحت اجرا میکنه
خودمم میخوام لب تابم amd بگیرم البته منتظر apu نسل جدید هستم که هسته اش zen باشه
خسته نباشی سالهای نوری =))=))=))=))=))
خیلی جکی داداش
وای تو دیگه خیلی باحالی اصلا اهمیت نده خخخخ باشه اتفاقا بزار این پردازنده روی مادبرد جون دار با رم 3600 حافظه ssd داریور خوب تست بشن اون موقع تازه میفهمی این تست که تا الان بود تازه تمام توان amd نبوده
با سلام به دوستان همینقدر که AMD با این قیمت این همه کیفیت و کارایی میده خیلی ارزشمنده مخصوصا برای مراکز داده سری Naples میتونه با توجه به قیمت و کارایی خیلی ارزشمند باشه
داداچ مشکلت چیه شما..ای ام دی حقو حوقوتو نداده ایا؟ من نظرات رو میخونم و توی هر خبر ای ام دی همیشه نظر شما مثل یه آدم عصبانی پشتشه..شما هیچوقت نمیتونید با زبان زور ب مردم بگید چی بخرن چی نخرن.پس لطفا لحنه زورگویانتونو تغییر بدین.بزارید ما هم از مطالب سخت افزار لذت ببریم..شما نمیخای ای ام دی بگیری نگیر.کاری ب ملت نداشته باش.
سلام.خواهش میکنم دوباره نظرات رو با تاییدیه سایت منتشر کنید.یه سری ها جنبه ندارن ببینید چه چرندیاتی رو دارن زیر پستا مینویسن و به خورد مردم میدن
ممنون
هدف اون اینه که یکم جو رو آماده عرضه پردازنده جدید بکنه که اینتل مجبور شه یکم تکون بخوره
ورشکست نشدن amd یه سود بزرگ برای طرفداران اینتله – بعلاوه چند وقت پیش یه a4 از amd دیدم قیمتش در حد celeron اما قدرتش در حد corei3 بود
بد نیست یکم تفکراتمون رو عوض کنیم – البته منم قبول دارم که وقتی amd به اوج برسه قیمتاشو بالا میبره چون برای تحقیقاتش به پول نیاز داره – که اینتل پولو میگیره ولی کای نمیبینیم چون رقابت نیست
من الان دارم با سیستم پلتفرم amd کامنت میذارم
تقریبا همه ی کامنتامو با amd گذاشتم (غیر از چند تا انگشت شمار)
شما اصلاً اهمیت ندین. این بِنچمارکها اعتبار ندارند.
سایت ترکیهایِ WCCFTech هم برای جذب بازدیدکننده این خبرها رو منتشر میکنه و بسیار نامعتبر هست.
(اگربه تصویر دقّت کنید در بِنچمارکِ Cinebench، ویندوز 7 رو بهعنوان سیستمعامل ذکر کرده و این با عدم پشتیبانی AMD تناقض داره. بهجای لوگوی AMD هم، که در بِنچمارکهای اخیر همیشه روی CPU-Z بوده، لوگوی Ryzen دیده میشه.)
فرکانس فقط داخل نوشتن کاغذ و مقوا بدرد میخوره اصل فرم ریت است در گیم که انودیا به اندازه سالهای نوری جلو است از amd
هر موقع شما با پلتفرم amd اومدی کامنت گذاشتی من میگم حرفت درسته!
اون بنده خدا الان تو تالار بورس آنلاینه با سیستن اینتل و کارت گرافیک انودیا اش 😉
[img]http://wccftech.com/amd-ryzen-7-1800x-world-record/[/img]
رکورد زد با فرکانس 5.2
کی شما و اقای رستمی میخواین بزرگ شین معلوم نیست
شنا دلت میخواد نخر نظر مزخرف چرا میدی
حد اقل اقای رستمی نمیگه اونا بدن میگه گرون میدن
اینکه در هر حوزه رقابت باشه شرط پیشرفت
مثلا صنعت خودروسازی ایران اگر یه شرکت خارجی خودش تولید میکرد داخل ایران اون موقع دو تا شرکت تولید کننده بدبخت میشدن چون رقابت شکل میگرفت
در هر صورت باید دید بعد انتشار با تست بیشتر چقدر خوبن
دوست عزیز پا به پای یه بنده خدا داری میای بالا هاااا:emoji1
بعد از جند سال کار اینو متوجه شدم
برای لپ تاپ گیمینگ و رندر INTEL
برای سیستم شبکه INTEL
برای سیستم حرفه ای INTEL
برای سیستم ارزان AMD
برای کنسول بازی AMD
برای گوشی و تبلت رده بالا qualcomm
برای گوشی و تبلت رده پایین Mediatek