همانطور که می دانید پردازنده های AMD AM4 بر اساس پلتفرم Ryzen به تازگی معرفی شده اند؛ در همین راستا تولید کنندگان سخت افزار و مادربرد نیز محصولات متنوعی را در این حوزه معرفی کرده اند. AMD پنج چیپست را جهت هندل مادربردهای این پلتفرم معرفی کرده است که برترین آنها با نام X370 و در رتبه دوم نیز نام چیست B350 به چشم می خورد. بدون تعارف باید بگوییم که تعداد مسیرهای PCI، پایه های کنترلرهای USB، مسیرهای LAN و به طور کلی پنل I/O در PCH های AMD یک قدم پایین تر از پلتفرم Intel است. در نتیجه تولید کنندگان مادربرد برای پوشش هر چه بیشتر این مسئله از ویژگی های اختصاصی خود استفاده می کنند. در این میان چیپست B350 از جمله محصولاتی است که خرید آن دارای توجیه اقتصادی مناسبی است. اما در میان مادربردهای بسیاری بر اساس این چیپست طراحی شده اند و انتخاب در بین آنها کمی سخت شده است. امروز به معرفی یکی از برترین مادربردهای این بخش با نام ASUS STRIX B350-F GAMING می پردازیم. چرا باید مادربرد ASUS STRIX B350-F GAMING را انتخاب نمائیم؟
PCB مشترک با X370-F
ایسوس به تازگی مادربردی را معرفی کرده است که در برابر مدل های مشابه رقبا یک سر و گردن بالا تر است. این مادربرد با نام STRIX B350-F GAMING در فرم استاندارد ATX تولید شده است. ایسوس از PCB مشابه با مادربرد X370-F استفاده کرده است که به خودی خود یک مزیت بزرگ است. به دلیل فضای زیاد در برد، امکان کار با آن ساده گشته و خبری از اتصالات ساده وجود ندارد.
پشتیبانی از رم هایی با فرکانس بسیار بالا
عضو جدید جمهوری گیمرهای ایسوس دارای 4 اسلات رم DDR4 است که از 64 گیگابایت حافظه در فرکانس موثر 3200 مگاهرتز پشتیبانی می کند. با وجود مشکلات و نقاط ضعفی که در حوزه پشتیبانی از رم های DDR4 برای مادربردهای ZEN وجود دارد، اما ایسوس به خوبی موفق به ارتقاء آن شده است. این در حالی است که حتی PCH مورد نظر نیز B350 است؛ نه X370! ایسوس در این مادربرد از فناوری اختصاصی ASUS T-Topology نیز بهره گرفته است تا کوپلاژ به بهترین نحو صورت گیرد.
مدار تغذیه
ایسوس در مادربرد ASUS STRIX B350-F GAMING از یک مدار جریان 8 فاز استفاده کرده است. این مدار به صورت کاملا دیجیتالی (DIGI+) کنترل می گردد. بسیاری از مادربردهای موجود در بازار، از مدارهای فاز 7 و 6 فاز بهره می برند که ایسوس در این زمینه یک قدم جلوتر از رقبا است. در مدار DRAM از فیوزهای SMD جهت کنترل جهش های جریانی استفاده شده است. سوکت CPU و مدار تغذیه قادر به تحمل دمای -55 درجه الی 105 درجه سانتی گراد هستند. این مقدار 110% بالاتر از استاندارد تعیین شده است. فناوری Extreme Engine Digi+ در کنار استفاده از چوک های فریت با پوشش فلزی ضخیم و خازن هایی با تلورانس خطای بسیار پایین از جمله دیگر ویژگی های مدار تغذیه این مادربرد است.
اسلات های کم نظیر PCI Express
ایسوس در مادربرد مورد نظر از دو اسلات توسعه PCI Express 3.0 X16 بهره گرفته است که در آرایش های X8/X4 اسلات دوم فعال است. ایسوس برای هر دو اسلات از فناوری SafeSlot بهره گرفته است؛ این فناوری با فلز کاری اضافه، از دفرمه شدن به وسیله نصب کارت گرافیک های سنگین جلوگیری به عمل می آورد. در بسیاری از مادربرد B350 حداکثر 1 اسلات به قلع کاری اضافه مجهز است! همچنین دیگر اسلات ها از جمله یک PCI Express 2.0 نیز در اختیار کاربران قرار دارد.
شبکه
بسیاری از برندها در تولید مادربردهای پرچمدار خود از کنترلر های تخصصی شبکه در کنار ویژگی های اختصاصی بهره می برند؛ اما در PCH های B350 این مسئله به ندرت دیده می شود. با این وجود ایسوس برنامه ریزی ویژه ای را برای این تراشه آغاز کرده است. مادربرد ASUS STRIX B350-F GAMING در وحله نخست به کنترلر Intel I211-AT مجهز است. استفاده از کنترلرهای پیشرفته به خودی خود باعث کاهش بار اضافی بر CPU می گردد. همچنین در این بخش شاهد افزایش TCP و UDP هستیم. و اما این پایان کار نیست، این مادربرد به یک مدار الکترونیکی با نام LAN GUARD مجهز است که یک فناوری اختصاصی برای ایسوس است؛ این مدار به طور کامل بر ورودی های شبکه نظارت کرده و جلوی تمامی واکنش های مضر الکترونیکی را در سطوح جریان و ولتاژ می گیرد. در نهایت می توان به قابلیت ترافیک و الویت بندی کاربردهای شبکه در این مادربرد اشاره کرد.
فناوری ASUS Aura Sync
ایسوس فناوری Aura Sync را که بیشتر در مدل های High-End به خدمت می گیرد، برای AM4 های میان رده نیز به ارمغان آورده است. این فناوری توسط دو هدر 4 پین با قابلیت اتصال به سخت افزارهای دیگر تکمیل می گردد. ایسوس برای تکامل Aura Sync همکاری گسترده ای را با تولید کنندگان تجهیزات جانبی داشته و هم اینک سخت افزارهای بسیاری با این هدرهای 4 پین سازگار هستند.
میزبان حافظه های پر سرعت
این مادربرد دارای یک اسلات M.2 است که با چند استاندارد 2242-22110 سازگار است. ایسوس یک مسیر PCIe را برای آن در نظر گرفته است که به سرعت 32 گیگابیت در ثانیه می رسد. ASUS از تمام ظرفیت SATA III هایی که توسط B350 پشتیبانی می شود نیز استفاده کرده و آنها را به 6 عدد رسانده است. مادربردهای B350 عموما از 4 رابط بهره می برند.
سیستم صوتی کم نظیر
این مادربرد دارای یک سیستم صوتی قدرتمند و بسیار پیشرفته است که توسط مدار صوتی SupremeFX S1220A CODEC هندل می شود. برای تولید محتواهای صوتی می توانید از Sonic Studio III استفاده نمائید و برای گمراه کردن دشمنان در بازی، فناوری صوتی Sonic Radar III را در اختیار دارید که جای دقیق دشمنان را یادآوری می کند. خروجی صدای این سیستم صوتی می تواند به طور ثابت بر روی 120 دسی بل قرار گیرد و استفاده از خازن های PREMIUM Nichicon تولید کشور ژاپن نیز در این مدار صوتی استفاده شده اند. و اما یکی از برترین قسمت های مدار صوتی SupremeFX S1220A CODEC را می توان در ارتقاء صوتی هدفون ها تا 600 اهم دانست. همچنین ایسوس از دو آمپلی فایر هدفون نیز استفاده کرده است که با عناوین RC4580 و OPA1688 در مدار چاپی قابل یافتن هستند. خروجی این مدار صوتی بسیار نزدیک به آمپلی فایرهای اکسترنال و کارت صدا است.
سامانه خنک کننده
با وجود آنکه مادربرد ASUS STRIX B350-F GAMING یک مادربرد گیمینگ سطح میانی به حساب می آید، اما ایسوس از ویژگی های متعدد گیمینگ خود نیز در آن استفاده کرده است. به عنوان مثال بخش تهویه اشاره کرد؛ ایسوس از 6 هدر با قابلیت PWM در برد استفاده کرده است. افزون بر آن، 4 سنسور حرارتی نیز در این برد به خدمت گرفته شده است. همچنین یک هدر با هدف نصب AIO Pump نیز در کنار مدار فاز تعبیه شده است. تمامی این موارد با نرم افزار اختصاصی FAN EXPERT 4 تحت کنترل شما خواهند بود.
نتیجه گیری:
مادربرد ASUS STRIX B350-F GAMING دارای امکاناتی دیگر نیز خواهد بود که در حوصله این مطلب نیست. از نرم افزارهای متعدد گرفته تا فناوری های اختصاصی ایسوس که نشان از ریز بینی و تاکید این برند بر تولید بهترین مادربرد ها است. ASUS STRIX B350-F GAMING در برابر رقبا یک سر و گردن بالاتر ایستاده
سلام یه سوال اون hdmi برای چیه چرا نمیتونم ازش تصویر بگیرم
هرچی قطعه ساده تر باشه ، احتمال خراب شدنش بیشتره
مثال
مادربردی صد قطعه داره ، مادربردی ده قطعه ، طبق احتمالات کدوم احتمال خرابیش بیشتره؟
بخاطر همین تعداد قطعات رایزن رو کم کردن
https://youtu.be/yiqpPRlNs8g
میگم چرا اکثر مادربرد های رایزن رو پنل I/O مثل بقیه اینتل ها plate یا محافظ ندارن ؟ منظورم همونیه ک مین بورد رو زیباتر میکنه
قیمتش 110 پوند یا 140 دلار یا هفتصدهزار تومن خواهد بود
تو اینکار عشق کربن msi هستی اااا
ببین تو مادربرد طول عمر خیلی خیلی مهمه ، مهمترین المانه ، اونطور که من تحقیق کردم و از یوتوبرهایی که همه بردها رو دارن ، همشون گفتن
گیکابایت هست که تو کیفیت ریز قطعات حرف اول میزنه
علاوه بر امکانات بسیار هم زیباست فقط ایسوس کمی دیر عمل کرده چون msi متنوعترین بردها رو برای رایزن تولید کرده که سری کربن هم دارای فن آوریهای اختصاصی هستن و امکانات زیادی رو داره .