ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی امروز از تدوین آیین نامه VPN قانونی به دست کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه خبر داد و وزات ارتباطات را مسئول واگذاری آن به واجدین شرایط عنوان کرد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در گفتگو با خبرگزاری مهر عنوان کرد که VPN قانونی و اپراتور ارائه دهنده این سرویسها ارتباطی با این مرکز نداشته و این موضوع در قالب تقسیم کار دادستانی و وزارت ارتباطات انجام خواهد گرفت. او با اظهار اینکه کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، بررسی آئیننامهی استفاده از VPN به صورت قانونی را در درستور کار خود قرار داده بود، هدف از آن را اینگونه بیان کرد:
هدف از تدوین این آئیننامه آنست که VPN بنا بر نیاز و اقتضائات به صورت قانونی به طبقات و اقشار مختلف مردم از جمله صنوف و کسب و کارها تعلق گیرد تا بتوانند برای نیازهای شغلی خود از آن استفاده کنند. در این راستا آئیننامهای توسط کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه تدوین شد تا مشخص شود که VPN قانونی به چه افراد و مشاغلی تعلق میگیرد.
آیین نامه VPN قانونی آماده ابلاغ است!
فیروزآبادی اعلام کرد که این آیین نامه آماده شده، اما هنوز ابلاغ نشده است، اما پس از ابلاغ، واگذاری VPN به واجدین شرایط آغاز خواهد شد. او در رابطه با مسئولیت وزارت ارتباطات در این زمینه گفت:
وزارت ارتباطات مجری اجرای این آئیننامه است. این وزارتخانه یا به صورت مستقیم مجوز واگذاری VPN قانونی را مدیریت کند تا به اقشار واجد شرایط تعلق گیرد و یا آنکه صدور مجوز برای استفاده از VPN قانونی را به یک اپراتور واگذار میکند که در این زمینه هم باید یک اپراتور VPN در کشور ایجاد شود. این موضوع هنوز تعیین تکلیف نشده و زمان آن مشخص نیست.
فیروزآبادی سال گذشته اعلام کرده بود که به تعریف سطوح برای دسترسی متفاوت کاربران به اینترنت معتقد است و در همین راستا پیشنهادی به کارگروه تعیین مصادیق فیلترینگ ارائه شده. او با اشاره به اینکه اقتصاد VPN تبدیل به اقتصاد بزرگی شده و سازمانها و افراد زیادی از آن بهرهبرداری میکنند، ابراز امیدواری کرده بود که با مسئولیت دادستانی و وزارت ارتباطات، اپراتورهای VPN رسمی در کشور شکل بگیرد.
طبق گفته دبیر شورای عالی فضای مجازی، در حال حاضر سازمانهای خاصی مانند بانکها، سفارتخانهها و … نیاز به VPN دارند و تحریم آمریکا در سایتها و اپلیکیشنها، برخی از کسب و کارها را نیازمند استفاده از VPN کرده است. از همین رو باید با اجرای آییننامه، این موضوع ساماندهی شود. فیروزآبادی معتقد است که بدین ترتیب که VPN طبق یک مقررات و با نظم مشخص، از طریق اپراتورهای رسمی واگذار شده و واگذاری آن بنا بر مواردی خواهد بود که در کشور نیاز است از آن استفاده شود.
اگه نمیدونین بدونین که vpn اگه از منبع مطمین نباشه امکان استراق سمع ۱۰۰درصد رو میده پس فقط بحث پول نیست جاسوسی هم هست
بسم اله. با این بودجه های سنگین و طرح های شسکت خورده هدف بعدی برای حرکتی وسیع جهت اختلا*سی جدید !
باز خدا رو شکر چند سال دیگه طرح های مهمی مثل Starlink و .. ظهور میکنن و ملت ی نفسی میکشن 🙂
موندم چه گناهی کردیم اینجور شد برامون 🙁
1979
مسئله این روزها vpn قانونی هستش که قراره فقط به افراد خاص تعلق بگیره و غیر قانونی ها بسته بشه اما در عوض باعث میشود فیلتر شکنهای پولی بیشتر فروش کنند خوب چرا چونکه این کار چون نمیتونه از طریق بستن پورتها صورت بگیره و قراره vpn های قانونی ها هم از این پورتها هم استفاده بکنند گر چه میدونم فیلترشکنهای بهتری هم داریم که میتونند این کار را بکنند بلکه از طریق بستن آی پی های اون فیلتر شکن ها صورت میگیره که خیلی جالبه چون vpn های کرکی و مجانی و هکی از کار می افتند اما پولی ها فقط قابل اتصال میمونند به نظر میرسه هر گونه اقدام سخت گیرانه در یک طرف از طرف دیگه منافع یک سری افراد در طرف دیگه را بیشتر تامین می کنه در نهایت فیلتر شکنها با آی پی اختصاصی باقی می مانند .
«جواد جاویدنیا» در گفتگو با خبرگزاری ایرنا گفته که ساز و کار اپراتور رسمی VPN که قرار است به زودی توسط وزارت ارتباطات معرفی شود و مراحل فنی و شیوه قیمتگذاری آن به دادستانی مربوط نیست. او تاکید کرده آنها مسائل قانونی کار را پیش بردهاند و منتظر اقدامات وزارت ارتباطات هستند.اما چه کسانی VPN قانونی را دریافت خواهند کرد؟ جاویدنیا اعلام کرده که رستههای شغلی خاص، تشکیلات قضایی و امنیتی، دانشجویان، اساتید دانشگاه، پزشکان و خبرنگاران و افرادی که بنا به اقتضائات شغلی و تحصیلی نیازمند دسترسی به سایتهای فیلتر شده هستند جزو افرادی هستند که این VPNها را دریافت خواهند کرد: «هر یک از این افراد نیز از مراجع رسمی خود باید مجوز بگیرند، مثلا خبرنگاران از وزارت ارشاد.»
خوب به گفته این آقا رستههای شغلی خاص، تشکیلات قضایی و امنیتی، دانشجویان، اساتید دانشگاه، پزشکان و خبرنگاران و افرادی که بنا به اقتضائات شغلی و تحصیلی نیازمند دسترسی به سایتهای فیلتر شده هستند جزو افرادی هستند که این VPNها را دریافت خواهند کرد پس بقیه مردم کجا برن اینطوری بازم مردم از فیلترشکن استفاده می کنند فقط یک لفظ غیر قانونی کنارش میزارن vpn یعنی یک اتصال از یک سرور واسط درست کردنش نباید اونقدر سخت باشه آخه خودتون چطوری از اینترنت با فیلتر در منزل استفاده میکنین به ما هم بگین بازم دارن این را مثل ماهواره می کنند شخصیت حقیقی نمیتونه ببینه حقوقی میتونه ببینیم آخرش چی شد هر جا چشم کار میکنه دیش ماهواره هستش مردم اتفاقا حریص تر شدند ….
اتفاقا این دردسر جدیده
اینترنت ملی میشه تو هم میخوای خارجی کار کنی باس بیایی هزار تا برگه و سند امضا کنی مالیات خفن بدی تا بتونی ب سایت های خارجی سر بزنی
اینا کاری نمیکنن ک مردم راحتتر شن
من خودم توسعه دهنده نرمافزار هستم، یک برنامه برای مصرف شخصی ساختم که مخصوص اینترنت مذخرف ایران طراحی شده و بهم کمک میکنه در بدترین شرایط از هر دیواری حتی به ضخامت دیوار چین رد بشم، من حاضر نیستم حتی 1 ریال به دولت و مغازهدار و دزد و شارلاتان پول بابت VPN مانیتور شده بدم که روی کارکرد اینترنت بینالملل من جاسوسی کنند، شما فیلتر کنید ما با خیال راحت anonymous میوفتیم رو اینترنت بینالملل جوری که سایه DNS هم نبینی! :))
ساده :)) . تصوری نداری توی پس زمینه سیستمت چه خبره.
به هر حال من از این طرح خوشحال میشم، چون میتونم گوگل و اپیک و چند تا دزد دیگه(خصوصا گوگل که از ما پول درمیاره، ولی به اندازه پشه خرج فارسی سازیش نمیکنه که هیچ، دائما باید باهاش درگیر باشیم) رو راحت و بدون درد دور بزنم، پول فضایی هم ندم به -توسعه دهنده نرمافزار- (بخوانید مدیفای کننده 4 خط کد اوپن سورس+ تعویض عکس آرم اولش)
این محدودیت باعث نمیشه کسی سراغ VPN نره ، بجاط وبسایت و شکل عمومی تو تلگرام میفروشن فقط کافیه طرف یبار وصل بشه برای خرید …
خدایا این خوشیا رو از ما نگیر…..اینا خیلی خوبن :)))))) سوژه واسه خندیدن تو این مملکت فراوونه :))))))))))))
واسه گیمرا یکاری میکردید
Vpn که با ۱۰ هزار تومان ماهی میشه خرید
خودشون فیلتر میکنن خودشون هم VPN میفروشن! به این میگن درآمد زایی به روش یهودی!
ای رحمت به اون امواتت…
یه ضربالمثل هست که میگه همونی که دندون داده نون هم میده(به خدا اشاره داره)
اینجا هم باید بگی هرآنکس که فیلتر میکند فیلترشکن هم میفروشد…
الان که دیگه قرار شده نفروشه و فقط به اقشار واجدالشرایط 😐
الان بقیه جاها دارن نت 10 گیگ بر ثانیه میدن و ما هنوز درگیر مسائل مربوط به فیلترینگیم
این که گفتند یعنی چی ! هر چیزی رو کسی بخواد بخره در اینترنت به صورت قانونی و غیر قانونی موجوده، از این مسئله بگذریم که در تمام کشورهای دنیا مردم از vpn استفاده می کنند و یک چیز غیر قانونی نیست بلکه برای ایجاد امنیت بیشتر در فضای مجازی است و اتفاقا مردم را به استفاده از آن تشویق هم میکنند اما متاسفانه در ایران یک مسئله کاملا سیاسی است به جی این کارها فیلترینگ را کاهش بدهند مردم کمتر از فیلتر شکن استفاده میکنند مثالا یوتوب و توییتر و سایر شبکه های اجتماعی چرا باید بسته باشد؟ این همه سطح فیلترینگ احمقانه برای چیست ؟ مثلا اسم خانم خانه دار چرا فیلتر است! این کار احتمالا برای دو کار صورت میگیرد ایجاد منبع درآمد جدید برای دولت ورشکسته دوم کنترل بر فعالت کاربران از این جمله که وزیر گفت زمان آن هنوز مشخص نیست دو چیز معنی میشه اول اینکه میخواهد دهان آن عده را که از دور فشار می آورند را با وعده ببندد از طرف دیگر زمان اجرای آن را بعد از دولت جدید و رئیس جمهور جدید و وزیر جدید واگذار بکند ….. .
دولت هر کشوری، کنترل کننده اون کشوره. میشه بپرسم کنترل کننده شبکه های اجتماعی گردن کلفت مثل توییتر(!) کیه؟ بر اساس کدوم قانون فحشا رو ترجمه میکنه؟ بر اساس کدوم قانون مداخله در حرف مردم میکنه؟ هر کس رو خوشش نیاد حذف میکنه؟
آخه بین همه شبکه های اجتماعی، یک گردن کفت لاتی مثل توییتر که مرکز فحاشی به ایران به وسیله خارج نشین هایی که حقوقشون رو موساد و سی آی ای و سعودی میده رو مثال نمیزدی!!!
توتیتر و فلان و بهمان اینطوری اند به کنار چرا بعضی ها خودشون اجازه میدن برای مردم تصمیم بگیرند تو اجازه نداری این را ببینی یا اون را … به چه کسی مربوطه من یوتوب دوست دارم اصلا من از آپارات خوشم نمیاد چیکار بکنم حالم ازش بهم می خوره اون کسی که محدودیت ایجاد میکنه چرا برای دیگران قانون وضع میکنه چرا خودش را استثنا میکنه کسی دلش بخواد فحشا هم بکنه به خودش مریوطه به کسی مربوط نیست وکیل و وصی نمیخواد فطرت آدمها تایین کننده است تربیت مال بچه ها هستش نه افراد بالغ
به گواه تاریخ از شماها تودنیا گردن کفت لات تر نداریم
what thaaaaaaa
بايد گفت كه وااااااات دااااااا …