چین با واکنشی بسیار سریع در مقابل تحریمهای شدید امریکا علیه اقتصاد این کشور، سازندگان بومی خود را برای رفع نیاز بازار و رفع وابستگی به دیگر کشورها خصوصا ایالات متحده حمایت و در برخی موارد مجاب کرد. صنعت تراشهها که در جهان بیش از دیگر کشورها در اختیار امریکا قرار دارد، از مهمترین بخشهایی است که چین باید بومی سازی را در آن آغاز کند. که این کار با سرعت بالایی در حال انجام است. کمپانی تولید تراشه Xi’an Unlic Semiconductors اولین نسل از تراشه های رم DDR4 ساخت چین را آماده فروش کرده است.
تراشه های رم DDR4 ساخت چین توسط کمپانی Unlic تولید شدند
این کمپانی چینی که بیشتر با عنوان Unlic شناخته می شود در حال فروش رمهای DDR4 میباشد که کاملا ساخت کشور چین هستند. تعداد سازندگان تراشه حافظه در چین بسیار کم هستند به طوری که تعداد آنها کمتر انگشتان یک دست است. با این حال Unlic یکی از سازندگانیست که تراشه های DDR4 را تولید میکند اما گزینه های متنوعی برای ارائه ندارد. این سازنده چینی در حال حاضر صرفا دو ماژول حافظه DDR4-2400 و DDR4-2666 را برای فروش در اختیار دارد که فقط ماژول اول با قطعات کاملا چینی تولید شده است.
یکی از کارکنان فروشگاه اینترنتی رسمی کمپانی Unlic در پاسخ به یکی از مشتریان تائید کرده است که فقط ماژول رم DDR4-2400 که در اواخر ماه مارس وارد بازار میشود صد در صد ساخت چین است اما ماژول بعدی با فرکانس 2666 مگاهرتز هنوز از تراشههای ساخت کمپانی کرهای SK Hynix استفاده میکند. هر چند احتمالا در آینده نزدیک این ماژول نیز با قطعات چینی به تولید خواهد رسید. ظاهر ماژولهای DDR4 ساخت Unlic مانند رمهای قدیمی با PCB سبز رنگ است و خبری از هیتسینک یا نورپردازی RGB هم نیست.
همچنین از نظر مشخصاتی نیز نکته خاصی در مورد این حافظهها وجود ندارد. ماژول 8 گیگابایتی این کمپانی با فرکانس 2400 مگاهرتز از تایمینگ CL18/CL17 17-17-39 با ولتاژ 1.2V فعالیت میکند. با این مشخصات نمیتوان این محصول را در بین رمهای برتر بازار قرار داد. قیمت بازار رم DDR4-2400 شرکت Unlic با ظرفیت 8 گیگابایت تقریبا 37.88 دلار که سریعترین یا ارزانترین رم بازار با این مشخصات محسوب نمیشود اما این ماژولها برای مصارف داخل کشور چین تولید شدهاند. ضمن اینکه نشانه ای برای خودکفایی چین در تولید تراشههای رم است.
سلام.
رقابت بیشتر ، بنفع کاربران هست.
نورپردازی RGB گمون نکنم انچنان مولفه مهمی برای خیلی از خریداران عادی باشد. در کل بیشتر شدن تولیدکننده ها بسود همه کاربران است. امیدوارم به سود کاربران ایرانی هم باشد.
خوب اگه چین خودکفا بشه به نفع ماست توی روزگار تحریم ممکنه یک راهی باز بشه برای واردات ارزانتر قطعات کامپیوتری که خیلی ملت بهش این روزها احتیاج داره …. .
قسم میخورم کهاز خود چینیها بیشتر مصرفش میکنیم و هزار برابر گرونتر دلال به نا میفروشه
چند قطبی شدن و افزایش رقابت همیشه بهترین گزینه و به نفع همست.