همیشه برای ضربه زدن به دشمن خود، نیاز نیست تا به صورت فیزیکی در نزدیکی او قرار داشته باشید! در تایید این حرف هم کافی است تا نگاهی به وضعیت به وجود آمده در روزهای اخیر مسکو داشته باشید. ظاهرا هکرها پس از سوء استفاده از اپلیکیشن روسی یاندکس (چیزی شبیه به اسنپ خودمان) برای احضار دهها تاکسی به یک مکان به صورت همزمان (از طریق برنامه Vice) موفق به ایجاد ترافیک عظیم در مسکو شدند. ظاهرا گروه معروف هکری Anonymous مسئولیت این حمله را برعهده گرفته و برای اولین بار شاهد ایجاد ترافیک در مسکو توسط Anonymous در تاریخ 1 سپتامبر بودیم.
- حمله سایبری APT41 به دولت آمریکا – 6 شبکه دولتی آمریکا هک شد
- حمله روسیه و جنگ اوکراین – بدافزار مخرب Wiper در کامپیوترهای اوکراینی
داستان ایجاد ترافیک در مسکو توسط Anonymous
در ویدئویی که از این حادثه منتشر شده، خطوط تاکسیهای داخل شهری مسکو به وضوح در حال تلاش هستند تا از تمام نقاط شهر به یک مقصد برسند! این ویدیو روز پنجشنبه به طور گسترده در شبکههای اجتماعی توییتر و ردیت به اشتراک گذاشته شد.
با وجو اینکه پیش از این هم مسکو به دلیل ترافیک سنگین خود در جهان شناخته شده بود اما ظاهرا این مشکلی که به وجود آمده بود، نوبر بود. این شهر رتبه دوم شلوغترین شهر جهان را در سال گذشته به یدک میکشید اما این حادثه هیچ ارتباطی با الگوهای ترافیکی معمول پایتخت نداشت.
پولینا پستووا، سخنگوی شرکت Yandex در بیانیهای به خبرگزاری The Verge گفت:
در صبح روز 1 سپتامبر، Yandex.Taxi با تلاش مهاجمان برای ایجاد اختلال در سرویس مواجه شد. دهها راننده سفارشات انبوه را به سوی منطقه فیلی دریافت کردند. سرویس ride-hailing که متعلق به غول اینترنتی روسی Yandex است، اضافه کرد که این پارازیت کمتر از یک ساعت به طول انجامید و الگوریتم آن برای شناسایی و جلوگیری از چنین حملاتی برای جلوگیری از حوادث مشابه در آینده بهبود یافته است.
هرچند که شرکت یاندکس هنوز تایید نکرده است که این حمله توسط چه کسی انجام شده است، اما گروه هکری Anonymous مسئولیت این مشکل بزرگ مسکو را در توییتر برعهده گرفت. این سازمان اعلام کرده که با ارتش فناوری اطلاعات اوکراین (گروهی از هکتیویستهای سازمانیافته که میخائیلو فدوروف، معاون نخستوزیر اوکراین در اولین حمله روسیه به اوکراین، به شکلگیری آن کمک کرد) کار میکرد.
گروه معروف Anonymous در اوایل سال جاری “جنگ سایبری” علیه روسیه اعلام کرد و بعداً ادعا کرد که فیلمهایی از جنگ روسیه و اوکراین را در کانالهای تلویزیونی روسیه، ربوده است. هکتیویستها از آن زمان به عنوان بخشی از یک کمپین سایبری مداوم علیه روسیه، مجموعهای از دادهها و ایمیلهای متعلق به سازمانهای دولتی و شرکتهای بزرگ کشور را به بیرون درز کردهاند.
سلام استاد. تیترهای با مسمایی انتخاب می کنی که در نوع خودشان جالبند…الان فکر کنم منظورت فیلم enemy at the gates بوده; درست گفتم؟