دو فناوری واقعیت افزوده و هوش مصنوعی اخیرا تبدیل به دو زمینه کلیدی برای رقابت ابر کمپانی ها با یکدیگر تبدیل شده اند و بسیاری معتقدند آینده دنیا بر پایه این دو فناوری رقم خواهد خورد. دو فناوری مذکور به روش های مختلفی همچون یادگیری عمیق و پیچیده، شبکه عصبی مصنوعی، پردازش زبان مصنوعی و پیشرفت به سمت واقع گرایی تقسیم بندی میشوند و کمپانی ها بر روی این مسائل تمرکز ویژه ای دارند. وقتی حرف از هوش مصنوعی و دستیار صوتی میشود، اولین بودن از نظر زمانی اصلا اهمیتی ندارد. کمپانی اپل دستیار خود یعنی سیری را در سال 2011 معرفی کرد در حالی که در مقابل رقبای کم سابقه تری مانند الکسا و گوگل اسیستنت در اکثر موارد شکست میخورد.
جدیدترین بررسی های انجام شده بر روی دستیارهای دیجیتالی حاکی از این دارد که دستیار صوتی گوگل همچنان هوشمندترین دستیار دیجیتال است و در بسیاری از بخش ها سیری اپل را شکست داده است. نتایج تست های انجام شده نشان میدهد درک گوگل اسیستنت از درخواست کاربران بسیار بالاست و به همین دلیل میتواند پاسخ دقیقی را در مقابل آنها ارائه دهد. در این آزمایش جدید، تمرکز محققین بر روی عملکرد دستیارهای صوتی سیری، گوگل اسیستنت، الکسا و کورتانا بوده و عملکرد این دستیارهای دیجیتال صرفا بر روی گوشی های هوشمند سنجیده شده است.
گوگل اسیستنت در این آزمایش بر روی گوشی پیکسل ایکس ال آزمایش شده است و به طور فوق العاده ای موفق به درک تمامی 800 سوالی که تیم محققین LoupVentures مطرح کرده اند، شده است. در مقابل، نماینده اپل یعنی سیری در iOS 11.4 از درک 11 سوال ناتوان بوده با این حال درصد موفقیت بسیار خوب 99 درصدی را ثبت کرده است. در رتبه های بعدی الکسا و کورتانا با درک 98 درصد سوالات و عدم درک به ترتیب 13 و 19 پاسخ رتبه های بعدی این آزمایش را کسب کرده اند. البته لازم به اشاره این نکته است که دو دستیار هوشمند الکسا و کورتانا در حال حاضر بر روی سیستم عامل های موبایل به آمادگی کامل نرسیده اند و با اینکه این دستیارها به عنوان برنامه سوم شخص در آیفون ها و دستگاه های اندرویدی نصب میشوند، اما از نظر بهینه سازی قابل مقایسه با دستیارهای بومی اندروید و iOS نیستند.
به عبارت دیگر میتوان گفت با وجود ثبت نرخ موفقیت 61.4 و 52.4 درصدی برای دستیارهای آمازون و مایکروسافت، میتوان گفت این دو کمپانی توجیح قابل قبولی را برای این عملکرد دستیارهای دیجیتالی خود دارند. اما چنین توجیهی برای iOS اپل که با نرخ پاسخ دقیق 78.5 درصدی از گوگل اسیستنت با آمار 85.5 درصدی عقب مانده است، قابل قبول نیست. گوگل اسیستنت 85.5 درصد از 800 سوال مطرح شده که از موضوعات مختلف مکانی، تجارت، مسیریابی، اطلاعات و دستوری بوده پاسخ دقیق داده است. کار گوگل در توسعه دستیار هوشمند خود فوق العاده بوده است و باید دید با چنین روندی، گوگل اسیستنت در نهایت چقدر هوشمند خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید