گیگابایت به تازگی لیستی از ماژول رم های DDR5 با سرعت انتقال بسیار بالا تا 7400 MT/s را در مادربرد های Z790 Aorus خود تست کرده و این محصولات قرار است توسط برندهای مختلفی از جمله خود Gigabyte، کینگستون و Adata عرضه شوند. با این حال این کیتهای رم ولتاژ مصرفی بالایی دارند و به همین دلیل باید توسط مادربردهای رده بالا پشتیبانی شوند.
همانطور که در تصویر پایین نیز مشخص است پلفترم برتر مادبردهای گیگابایت Z790 Aorus از رنج گستردهای از رمهای DDR5-6800 CL34 تا DDR5-7400 CL34 از شرکتهای مختلف پشتیبانی میکند و این ماژولهای 16 گیگابایتی مبتنی بر حافظههای SK hynix A و SK Hynix M هستند و به ولتاژهای 1.4 ولت، 1.45 ولت و یا 1.5 ولت نیاز دارند.
افزایش ولتاژ 27 و 36 درصدی رم های DDR5 نسبت به استاندارد JEDEC
علاوه بر این، رمها ذکر شده دارای پروفایل ارورکلاکینگ XMP 3.0 هستند و برای کار سینک شده دوتایی و هماهنگ طراحی شدهاند، به همین دلیل گیگابایت عملکرد بدون عیب و نقص آنها را با استفاده از 4 ماژول تضمین نمیکند. در همین رابطه به نظر میرسد پردازندههای نسل 13 اینتل از لحاظ کلی پتانسیل اورکلاکینگ بیشتری برای حافظه رم دارند و این نسبت به نسل قبل یک مزیت و ارتقا محسوب میشود.
به همین دلیل به نظر میرسد که ماژولهای حافظه +DDR5-7000 از تولیدکنندگان متعددی در دسترس قرار خواهند گرفت. تاکون تنها TeamGroup از کیت رمهای 32GB دوکاناله DDR5-7200 CL34 رونمایی کرده و در مقابل سایر تولیدکنندگان ماژولهای حافظه پرسرعت در حال تست رمهای خود با تمام مادربردهای مبتنی بر چیپست Z790 اینتل که به زودی در دسترس قرار میگیرد هستند.
در همین حال گیگابایت مادربرد های پرچمدار خود را با چندین سری رم های رده بالای DDR5 تست کرده است. با توجه به کاهش فروش رم در ماههای اخیر، تولیدکنندگان ماژولهای حافظه احتمالا مشتاق هستند تا در اسرع وقت تولیدات انبوه خود را عرضه کنند تا سود از دست رفته در بخش PC را جبران کنند.
در حالی که تمام رمهای تست شده توسط گیگابایت بر روی مادربردهای Z790 Aorus جزء بهترین رمها هستند، اما ولتاژ 1.4 و 1.5 رمهای DDR5 به ترتیب افزایش ولتاژ 27 تا 36 درصدی را نسبت به استاندارد JEDEC نشان میدهد و این افزایشی قابل توجه است که در نهایت بر IC مموری و کنترلرهای اینتل نیز تاثیر میگذارد.
فعلا اطلاعات دقیقی از طول عمر این ماژولهای حافظه و پردازندههای Raptor Lake اینتل در دست نیست، اما اورکلاک زیاد، معمولاً به معنای افزایش پرفرومنس و کاهش طول عمر قطعه است. متأسفانه تا این لحظه مشخص نیست که Adata ،Corsair ،Gigabyte Aorus ،G.Skill و Kingston چه زمانی ماژولهای DDR5-6800 CL34 ،DDR5-7000 CL32 ،DDR5-7200 CL34 و DDR5-7400 CL34 خود را عرضه خواهند کرد و اطلاعاتی نیز از قیمت دقیق آنها اعلام نشده است.
فعلا اطلاعات دقیقی از طول عمر این ماژولهای حافظه و پردازندههای Raptor Lake اینتل…
مگه رم یا پردازنده هم مثل SSD طول عمر مشخص اعلام شده داره؟ اسم property مشخص کننده طول عمر چیه؟
طول عمر مشخص نداره ولی خب با اورکلاکینگ عمر مفیدشون کم میشه. منظور اصلی اینه چون این قطعات جدید عرضه نشدن، و مثل بقیه سری سخت افزارها سال ها توی بازار در دسترس قرار نگرفتند، عملکردشون در دراز مدت مشخص نیست.
اها ممنون، خب رم اگه برند و مدل خوب باشه که هیچ، پردازنده اینتل هم که کلا خراب نمیشه :دی