سرعت اینترنت 5G در ایران امروز برای اولین بار در سایت 5G ایرانسل تست شد. تست سرعت نسل جدید اینترنت شبکه موبایل امروز در ساختمان مرکزی ایرانسل برگزار شد.
ایرانسل روز چهارشنبه در تاریخ 1 مرداد ماه سال 99، اولین سایت 5G کشور را با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تهران راهاندازی کرد.
تست سرعت اینترنت 5G در ایران
در مراسم امروز پس از آنکه ایرانسل با استفاده از گوشیهای 5G موجود در بازار و سیمکارتهای نسل جدید چندین تست به صورت رسمی انجام داد، خبرنگاران حاضر در مراسم نیز به آزمایش و بررسی سرعت این شبکه پرداختند. طبق گزارش خبرگزاری ایسنا امروز سرعت بیش از 1.518 گیگابیت بر ثانیه در شبکه 5G ایرانسل تجربه شد.
بیژن عباسی آرند، مدیرعامل ایرانسل با قدردانی از وزارت ارتباطات و آذری جهرمی، با اشاره به سرعت بالاتر از 1.5 گیگابیت بر ثانیه در شبکه نسل 5 ایرانسل با گوشیهای فعلی موجود در بازار، اذعان کرد که با دریافت گوشیهای جدید سفارش داده شده با قابلیت پشتیبانی از تجمیع فرکانس، در آینده نزدیک شاهد تست سرعتهای بالاتر و نزدیک به دو برابر سرعت فعلی در حضور خبرنگاران خواهند بود.
البته در این گزارش هیچ اشارهای به این نشد که گوشیهای 5G مورد تست چه محصولاتی بودند و گوشیهای سفارش داده شده که در آینده قرار است دو برابر سرعت فعلی را ارائه کنند، چه تفاوتی با گوشیهای فعلی موجود در بازار خواهند داشت. با این حال، عباسی آرند عنوان کرد که توسعه نسل جدید شبکه موبایلی نیاز به سرمایهگذاری بالایی دارد. او ابراز امیدواری کرد که با بلوغ کافی بازیگران این عرصه، امکان مشارکت و سرمایهگذاری مشترک اپراتورها و ایدههای کمیسیون حوزه 5G وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فراهم شود.
آیا به شبکه 5G نیاز داریم؟
با وضعیتی که بازار موبایل در حال سپری کردن آنست، در کنار وضع اقتصادی جامعه، خرید گوشیهای پرچمدار و حتی میانرده که از شبکه 5G پشتیبانی کنند، از توان بخش بزرگی از مردم خارج است. در این میان، هستند افرادی که به طورکل با ورود شبکه 5G به داخل کشور مخالفند و بنابه دلایلی خود، نیازی در جامعه به این شبکه احساس نمیکنند. مدیرعامل ایرانسل در واکنش به این افراد گفته است:
این بحثها، در زمان راهاندازی شبکه نسل 4 هم وجود داشت؛ ولی با گذشت زمان نسبتاً کوتاهی، حتی در روستاها نیز، توقع مردم دسترسی به حداقل نسل چهارم تلفن همراه است. راهاندازی شبکۀ 5G و توسعه شبکه، هم تعهد اپراتورها براساس مصوبات شورای عالی فضای مجازی و هم تطابق با روند حرکت تکنولوژی است. با توجه به گستردگی کاربرد این فناوری در حوزههای مختلف، به خصوص صنعت، توسعه این تکنولوژی و کاربردهای مختلف آن ناگزیر است. البته ملاحظاتی مانند پیوستهای فرهنگی و امنیتی هم برای این فناوری لازم است که ایرانسل آماده تعامل با مراکز مربوطه برای مشارکت در تدوین آن است.
نظر شما در رابطه با راهاندازی شبکه 5G در کشور چیست؟ آیا این موضوع در وضعیت فعلی جامعه ضرورت دارد و یا با توجه به اوضاع اقتصادی مردم کاری بیهوده است؟
بیشتر کار های روزمره (اخبار، خوندن سختافزار مگ، دیدن فیلم انلاین، بازی آنلاین و …) با اینترنت نسل پهارم و حتا در بعضی موارد با نسل سوم هم قابل انجامه… قدرت این نسل از اینترنت توی اینترنت اشیا مشخص میشه
سلام دوستان گرامی
بنده به شدت به این سرعت نیازمندم قرار نیست به خاطر چند نفر سرعت اینترنت کاهش یابد متاسفانه برای گیمر ها این سرعت خیلی ارزش داره !
قیمت یک گیگ اینترنت
برای گوشی چندبرابر قیمت اون برای adsl هست تو ایران که بنظرم
نمیارزه یعنی شما یه سایت باز کنید با اون سرعت بالا
سریع خورده میشه
منظورم اینه که سرعت بالا بدرد نمیخوره وقتی
اینترنت گوشی گرونه
بله اگه اینترنت گوشی ارزون و سرعت کم بود
یعه چیزی ولی حالا برعکسه
با ایرانسل تا ۴ مگابایت برثانیه گرفتم
ولی نیازی به این سرعت نیست
مهم اینه که مثلا تو جاده قم تهران میرید میاید
انتن نپره و یا سرعت به ۳۲ کیلوبایت برثانیه نرسه
برا مغز به شدت ضرر داره. بعد مگه مردم عادی قراره چیکار کنن با اینترنت.؟ حمله سایبری که قرار نیست بکنن.
افرین تروریست مجازی که تمام نیاز تکنولوژی رو در حملات تروریستی میبینی
استاد قبل تحلیل این موارد که حل شده بگو ببینم اصلا فرق طول موج کوتاه و بلند رو میدونی؟
“عدم نیاز در جامعه” که بهانه مسخره ای است. اتفاقا هر چه سرویس عمومی تر باشد نیازهایش هم بیشتر هویدا می شود. بحث قیمت مسئله خیلی مهمی است ولی تا وقتی سرویس عمومی تر نشده است حرف زدن در مورد آن فایده ای ندارد. اگر سرویس های نوین اینترنت ثابت هم رشد می کرد شاید خیلی از مشکلاتی کنونی نبود. متاسفانه تاخیرهای زیاد در ارایه سرویس های جدید عملا آنها را از کارایی می اندازند. خدا کند در 5G به انجا نکشد و اپراتورها با همکاری هواوی بتوانند حداقل در این مورد سرعت قابل قبول تری داشته باشند. البته اینجا چیزی که باز تو چشم می آید نبود اپراتورهای قدرتمند دیگر در داخل کشور است که رقابت را در ارایه خدمت بالا می برد. اگر حداقل 1-2 اپراتور قدرتمند و درست و حسابی دیگر در کشور وجود می داشت مردم پیشرفت را در زمان کمتری می دیدند ولی صد حیف.