تحقیقات زیادی در سراسر جهان در حال توسعه راه های گوناگون برای تشخیص بیماری آلزایمر در سریعترین زمان ممکن است. تشخیص زود هنگام به بیماران قدرت جستجوی درمان را میدهد. آنها می توانند آرام آرام با عواقب بیماری خود آشنا شوند و زمان کافی برای انجام امور مالی و قانونی خود را خواهند داشت. عده ای از محققان تصمیم گرفتند تا بر روی آزمایشات خون و مایع نخاعی مغز تمرکز کنند، در حالیکه عده ای در فکر توسعه ابزارهایی هستند که می تواند نشانه های اولیه بیماری را تشخیص دهد. یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه بری در ایتالیا، بر این باور است که راه حل این مشکل به دست هوش مصنوعی پیدا می شود. آنها الگوریتمی ایجاد کردند که می تواند تغییرات ساختاری اندک در مغز را که در نتیجه بیماری در یک دهه قبل، حتی قبل از آنکه علائم ظاهر شود، ایجاد شده تشخیص دهد.
آنها الگوریتم مبتنی بر هوش مصنوعی خود را با 67 نمونه اسکن MRI آموزش دادند. 38 نمونه به بیماران آلزایمری و 29 نمونه به افراد سالم تعلق داشت. محققان اسکن ها را به بخش های کوچکتر تقسیم کردند و به کمک AI اتصال بین عصب ها را تحلیل کردند. پس از آموزش، آنها الگوریتم را با فرایند اسکن مغزی از 148 نمونه آزمایش کردند. از مجموع این نمونه ها، 48 اسکن به بیماران مبتلا شده اختصاص داشت، در حالیکه 48 اسکن به افرادی که اختلالات شناختی خفیفی رنج میبردند که در بلند مدت به آلزایمر منجر می شد.
الگوریتم AI موفق شد 86 درصد از بیماران آلزایمری را تشخیص دهد. مهم تر از آن، این الگوریتم قادر به تشخیص اختلال شناختی خفیف در 84 درصد ار بیماران مبتلا بود، که این یک تشخیص در مراحل اولیه به حساب میاید. متاسفانه این تحقیق به اسکن بانک اطلاعاتی بیماران تنها یک درمانگاه آلزایمر در لس آنجلس محدود شده بود. قطعاً با وجود نمونه های بیشتر و توسعه این پروژه، هوش مصنوعی می تواند یک روش قابل اطمینان در تشخیص زود هنگام این بیماری ناگوار باشد.
دیدگاهتان را بنویسید