بعد از عرضه نسل جدید گرافیکهای انویدیا، خیلی زود گزارشات کاربران مبنی بر کرشهای پرچمدار خانواده Ampere منتشر شد. کاربرانی که اقدام به اورکلاک کارت خود به فرکانس بالای دو گیگاهرتز کرده بودند این مشکل را با بعضی از نسخهها تجربه کرده بودند. بعد از بررسیهای صورت گرفته، مشخص شد علت بروز این مشکل، نوع خازنهای به کار رفته در مدار این کارت گرافیک است که باعث میشود تحمل فرکانس بالا را نداشته باشد. اگر چه این مشکل مربوط به بعضی از نسخههای سازندگانی همچون زوتاک رخ داده بود، اکنون MSI به واسطه نگرانی در مورد پایداری کارت خود، طراحی کارت گرافیک RTX 3080 را با بهبودهای جزئی تغییر داده است.
پیش از هر چیزی لازم است به این نکته اشاره کنیم که پایداری کم RTX 3080 در بعضی از مدلهای کاستوم این محصول وجود دارد و نسخه Founder Edition انویدیا از این کارت فاقد مشکل فنی مذکور است. EVGA اولین شرکتی بود که در مورد این مشکل واکنش نشان داد و اعلام کرد احتمالا ریشه این مشکل در استفاده از نوع خازنهای به کار رفته در مدار کارت گرافیک است. سپس برخی سازندگان در این مورد پاسخهایی ارائه دادند و برخی دیگر سکوت کردند.
MSI طراحی کارت گرافیک RTX 3080 خود را تغییر داد
به طور کلی دو نوع خازن برای فیلتر ولتاژ وجود دارد. خازنهای POSCAPS بزرگتر هستند و تحمل بیشتری در برابر حرارت بالا دارند و در عین حال گرانتر نیز هستند اما برای استفاده در موارد با فرکانس بالا مناسب نیستند. در مقابل خازنهای MLCC با وجود کوچکتر و ارزانتر بودن، در مقایسه با نوع POSCAPS با فرکانس بالا ارتباط بهتری دارند. با این حال مقاومت این نوع خازنها در برابر حرارت زیاد نیست و احتمال شکستن آنها بیشتر است. گزارشات و بررسیهای صورت گرفته حاکی از این داشته که آن مدل از کارتهای RTX 3080 که در مدار آنها فقط از خازنهای POSCAPS استفاده شده از مشکل پایداری کم و کرشهای ناگهانی رنج میبرند.
اکنون به گزارش VideoCards، کمپانی MSI بی سر و صدا طراحی دوباره کارت گرافیک RTX 3080 خود را آغاز کرده است. سازنده تایوانی رندرهای بکپلیت این دسته از محصولات خود را از صفحات محصول حذف کرده است اما صفحات محصول در برخی مناطق در حال حاضر طراحی جدید را به نمایش گذاشتهاند. MSI در مدل GeForce RTX 3080 Gaming X Trio از پنج خازن POSCAPS و یک خازن MLCC استفاده کرده بود اما در طراحی جدید چهار خازن POSCAPS و دو خازن MLCC استفاده شده است. همچنین MSI در RTX 3080 Ventus 3X جمعا شش خازن POSCAPS را به کار گرفته بود اما حالا در طراحی جدید این مدل از 5 خازن POSCAPS و 1 خازن MLCC استفاده شده است. هنوز مشخص نیست که MSI پیش از این محصولات را با طراحی قدیمی روانه بازار کرده است یا خیر.
بیشتر بخوانید: علت کرش کردن کارت گرافیک RTX 3080 مشخص شد – استفاده از خازن های بی کیفیت
خوب این درسته
بعد ارایه درست هم همینه