ناسا به تازگی به صورت آزمایشی یک فضاپیما را در ماموریت DART برای برخورد و تغییر مسیر یک شهاب سنگ آسمانی رهبری کرد و پس از تایید خبر برخورد در هفتههای گذشته، حالا این آژانس فضایی اعلام کرده که ماموریت با موفقیت صورت گرفته و مدار حرکتی شهاب سنگ فضایی تغییر کرده است.
موفقیت اخیر ناسا نشان دهنده در نوع خود بیهمتا است و این اولین باری است که بشر توانسته مسیر حرکت یک جرم آسمانی را تغییر دهد. در همین راستا قطر شهاب سنگ دیمورفوس که به دور یک شهاب سنگ بزرگتر به نام Didymos میچرخد حدود 170 متر اعلام شده است.
ناسا معیار حداقلی برای موفقیت ماموریت خود را تغییر مسیر 72 ثانیه ای شهاب سنگ در نظر گرفته بود
همین شرایط نیز ناسا را برای تست تکنولوژی دفاع سیارهای خود ترغیب کرد و هر تغییر مدار این شهاب سنگ توسط این نهاد به آسانی قابل تشخیص بود. برخورد فضاپیما ماموریت DART در 26 سپتامبر اتفاق افتاد و در حالی که کاوشکر اندازه یک یخچال را داشت، با سرعتی معادل 22,530 کیلومتر بر ساعت به شهاب سنگ برخورد کرد.
قبل از برخورد با جرم آسمانی، ناسا معیار 73 ثانیه برای تغییر در مسیر شهاب سنگ را در نظر گرفت. با این حال در تست واقعی مدت زمان واقعی بسیار بالاتر بود و مسیر شهاب سنگ به مدت 32 دقیقه تغییر کرد که 25 برابر آنچه در نظر گرفته شده بود محسوب میشود. تیم پشت این ماموریت هنوز در حال جمعآوری دیتاهای مورد نیاز است و ممکن است درک ما را از مدار و تغییر مسیر شهاب سنگ مورد نظر در آینده تغییر دهد.
صرف نظر از جزئیات در این زمینه موفقیت ماموریت DART ناسا دستاورد بزرگی محسوب میشود و نشان میدهد که در صورت تهدید یک شهاب سنگ آسمانی برای برخورد با زمین، انسان امروزی از قابلیتهای لازم برای جلوگیری و انحراف مسیر آن برخوردار است.
گفته شده که تلسکوپهای متعددی از جمله هابل و جیمز وب در حال تماشای شهاب سنگ مورد نظر بودهاند و تحلیلهای اولیه نشان میدهد که تغییر مسیر دیمورفوس بسیار زیاد بوده است. اطلاعات منتشر شده همچنین نشان میدهد که پس از برخود فضاپیما با شهاب سنگ، این جرم آسمانی به دلیل برخورد به یک دنبالهدار تبدیل شده است.
با حمد و ثنای الهی برای اگاهی مردم اگر در وقت اضافه احرزمان قرار داریم و اگر ظهور با برخورد ستاره طارق بر زمین واقع میشود پس بدانید اگر تکنولوژی را هزار سال دیگه بالا ببریم باز نمیتوانند از برخورد شهاب سنگ با زمین جلیری کنند زیرا اراده خداوند در ان است و کیست به قدرت خدا شک بکند