مایکروسافت به تامین مالی یکی از اولین مراکز ایالات متحده برای کاهش دی اکسید کربن سیاره از هوا کمک میکند. این شرکت با استارتآپ Heirloom مستقر در کالیفرنیا قراردادی منعقد کرد که میگوید تا حدود 315000 تن CO2 در حدود یک دهه آینده جذب خواهد کرد.
این همکاری با هدف مایکروسافت برای بهحداقل رساندن انتشار کربن خود تا سال 2030 مطابقت دارد. به عبارت دیگر، این شرکت قصد دارد دیاکسیدنکربن بیشتری را نسبت به تولید آلاینده از جو حذف کند. این شرکت قراردادهای دیگری را با استارتاپهایی منعقد کرده است که در آنها برای ساخت تأسیسات صنعتی که دیاکسیدکربن را از هوا فیلتر میکنند (با نام کارخانههای جذب مستقیم هوا یا DAC) اقدام میشود. اکنون، این کشور در تلاش دولت بایدن برای ایجاد مراکز بزرگ برای نیروگاه های DAC در سراسر ایالات متحده نقش دارد.
برنامههای مایکروسافت برای کاهش انتشار کربن
Heirloom مدعی است که در دو کارخانه جدید در ایالات متحده CO2 را برای مایکروسافت جذب خواهد کرد. یکی از این دو تأسیسات که 600 میلیون دلار بودجه از سوی وزارت انرژی (DOE) دریافت کرده است، در ایالت لوئیزیانا ساخته خواهد شد.
این فناوری نوظهور همچنان بسیار گران است و قرار است خوشهبندی نیروگاهها در هابها هزینهها را کاهش دهد. زیرا آنها میتوانند زیرساختهایی مانند خطوط لوله را برای انتقال گازهای گلخانهای و چاههای زیرزمینی را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. در همین راستا، ایالات متحده در سال 2021 قانون زیرساخت دوحزبی را تصویب کرده بود که شامل بودجه 3.5 میلیارد دلاری برای توسعه حداقل چهار مرکز DAC میشود.
مایکروسافت اعلام نکرد که برای این معاملات چقدر هزینه کرده است یا قصد دارد چه مقدار دیاکسیدکربن جذب کند. اما نرخ این نوع خدمات حدود 600 دلار در هر تن بوده و وال استریت ژورنال تخمین میزند که مبلغ جدیدترین قرارداد مایکروسافت احتمالاً حدود 200 میلیون دلار است. WSJ گزارش میدهد که این معامله اولین تلاش برای خرید اعتبار حذف کربن از یکی از هابهای دولتی است.
Heirloom به این قرارداد بهعنوان یکی از بزرگترین معاملاتی که تاکنون در زمینه کاهش کربن انجام شده، اشاره میکند که به آن کمک میکند تا سرمایه بیشتری برای ساخت کارخانههای DAC خود جمعآوری کند. این استارتاپ سال گذشته 53 میلیون دلار دیگر از سرمایهگذارهای دیگر، مانند شرکت سرمایهگذاری انرژی بیل گیتس و صندوق نوآوری آب و هوای مایکروسافت دریافت کرده بود.
- لیست قیمت روز لپ تاپ و نوت بوک (ایسوس، لنوو، ایسر، سونی، دل، اچ پی و ام اس آی، مایکروسافت و…) + مشاوره خرید
- پایان یک دوران: مایکروسافت پس از 30 سال با WordPad خداحافظی کرد
- چتبات بینگ مایکروسافت به مرورگرهای شخص ثالث راه یافت
- مایکروسافت باج میدهد: حق استریم بازی های اکتیویژن بلیزارد به یوبیسافت اعطا میشود
دیدگاهتان را بنویسید