کمپانی Arm اخیرا مجموعهای از اقدامات را برای ورود و تصرف بیشتر در بازار CPU های سرور انجام داده و این شرکت فاش کرد که سرورهای ابری مایکروسافت Azure و ماشینهای مجازی آن به پردازندههای مبتنی بر معماری ابری Ampere مجهز هستند. این تجهیزات هماکنون استاندارد SystemReady را دریافت کردهاند و این بدان معناست که نرمافزار مورد نظر با همان مشخصات مبتنی بر آرم برای محیط ابری Azure طراحی شده و آماده به کار است.
در چند سال گذشته پردازندههای مبتنی بر Arm بیشتر به دلیل نسبت مصرف انرژی به عملکرد بالا در گوشیهای هوشمند استفاده میشدند، و بازار ورک استیشن و سرور بیشتر در دست معماری x86 اینتل بود. با این وجود آرم بیکار ننشسته و با توسعه و عرضه پلتفرم Neoverse توانسته راه خود را به بازار دیتاسنتر و سرور هموارتر کند.
مایکروسافت اولین کمپانی بزرگ ابری است که گواهینامه آرم را دریافت کرده
شرکتهای ارائه کنندهی خدمات ابری مانند آمازون AWS و Alibaba به جای استفاده از اینتل و CPU های AMD EPYC، به مزیت استفاده از چیپهای اختصاصی مبتنی بر آرم پی بردهاند و انتظار میرود شرکتهایی مانند متا نیز به این روند ملحق شوند.
آخرین دادههای Omdia نشان میدهد که CPU های مبتنی بر Arm هماکنون تقریبا 5 درصد بازار سرور را در اختیار دارند اما شرکت آرم با توسعه و سرمایهگذاری در این زمینه انتظار بیشتر شدن سهم فروش اش از این بازار در سالهای آتی را دارد. Chris Bergey مدیر زیرساخت آرم در مراسم MWC 2022 و در صحبت با TechRadar بیان کرد:
“با استفاده از معماری و تراشههای آرم و با بهرهمندی از هستههای پردازشی بالا، ارائهدهندگان خدمات Cloud متوجه شدند که قادر به انجام محاسبات ابری بیشتری هستند و این تازه شروع این روند است.”
Arm هم اکنون 5 درصد بازار CPU های سرور را در اختیار دارد
این مدیر آرم در ادامه افزود که شرکتاش باید در زمینه معرفی فعال باشد و مشتریان پس از دیدن محصولات و نتایج، تشویق به استفاده میشوند. او با ذکر رقابتی بودن این بازار اذعان کرد که شرکتها از کمپانیهای جایگزین استقبال میکنند.
یکی از مشکلات آرم در این زمینه پشتیبانی نرمافزاری است و این شرکت با طراحی استاندار SystemReady سعی در برطرف کردن آن دارد. مایکروسافت یکی از اولین مشتریان ابری Arm در این بخش است و انتظار میرود که شرکتهای دیگر نیز دنبالهرو این روند باشند.
دیدگاهتان را بنویسید