روز گذشته از طریق اطلاعات منتشر شده از سوی برگزار کنندگان همایش توسعه دهندگان بازی های کامپیوتری اروپا، با پلتفرم های مورد علاقه ی بازی سازان کبنی بر حضور آثار در دست تولید شان آشنا شدیم و به اتفاق یکدیگر از این نکته آگاه گشتیم که چیزی نزدیک به 59.77 در صد از بازی سازانی که در نظر سنجی برگزار کنندگان همایش توسعه دهندگان بازی های کامپیوتری اروپا شرکت کرده اند علاقه مند به ساخت بازی های کامپیوتری بر روی پلتفرم PC هستند. آماری که در رابطه با کنسول پلی استیشن 4 چیزی نزدیک به 41.51 در صد از این بازی سازان را شامل می شود و در رابطه با کنسول اکس باکس وان نیز حدود 27.67 در صد از آن ها را در بر می گیرد. حال در مطلب پیش رو به نکات باقی مانده از این آمار و ارقام خواهیم پرداخت.
جالب این جاست که کنسول پلی استیشن 4 با تخصیص آمار یاد شده در سطور فوق، پس از پلتفرم PC جایگاه دوم پلتفرم مورد علاقه ی بازی سازان را به خود اختصاص نداده است و این مقام در اختیار هدست های واقعیت مجازی قرار دارد. به عبارت بهتر رقمی در حدود 48.36 در صد از بازی سازان شرکت کننده در این نظر سنجی علاقه مند به تولید بازی های کامپیوتری آتی شان بر روی هدست های واقعیت مجازی هستند. آماری که در رابطه با تلفن های هوشمند چیزی نزدیک به 36.95 در صد از بازی سازان شرکت کننده در این نظر سنجی را شامل می شود. علاوه بر نکات ذکر شده در سطور فوق، بر اساس آمار ارائه شده از سوی برگزار کنندگان همایش توسعه دهندگان بازی های کامپیوتری اروپا ، چیزی نزدیک به 11.8 در صد از بازی سازان شرکت کننده در این نظر سنجی در حال حاضر مشغول ساخت عناوینی برای هدست واقعیت مجازی Play Station VR هستند. رقمی که در رابطه با هدست HTC Vive به 22 در صد و در رابطه با هدست Oculus Rift هم به 23.1 در صد از کل بازی سازان شرکت کننده در این نظر سنجی می رسد. با این حال هنگامی که بحث علاقه مندی به میان می آید، آمار و ارقام یاد شده اندکی دستخوش تغییر می گردد و شاهد چرخش نظر بازی سازان در زمینه ی پلتفرم های مورد علاقه برای میزبانی از آثار آن ها هستیم. به عبارت بهتر چیزی نزدیک به 33.57 در صد از بازی سازان شرکت کننده در این نظر سنجی علاقه مند به تولید و انتشار بازی های کامپیوتری آتی خود برای هدست واقعیت مجازی Play Station VR هستند (در حالی که تعداد بازی سازان فعال در امر تولید بازی های مربوط به این پلتفرم همان گونه که پیش تر مشاهده کردیم تنها رقم 11.8 در صد از کل بازی سازان شرکت کننده در این نظر سنجی را شامل می شود). علاوه بر آن آمار مذکور در رابطه با دو پلتفرم HTC Vive و Oculus Rift هم به ترتیب رقم 50 در صد و 34.15 در صد از تعداد کل بازی سازان حاضر در این نظر سنجی را شامل می شود.
علاوه بر پلتفرم های مهم موجود در دنیای واقعیت مجازی که در سطور پیشین این متن به آن ها اشاره شد، برخی از بازی سازان شرکت کننده در این نظر سنجی علاقه مند به تولید آثار خود برای پلتفرم های دیگری نظیر Gear VR و Google Cardboard در این بازار هستند. بازی سازانی که تعداد کلی آن ها به ترتیب رقم 17.72 در صد و 8.07 در صد از آمار کلی بازی سازان شرکت کننده در این نظر سنجی را شامل می شود. در مجموع چیزی نزدیک به 68.8 در صد از بازی سازان شرکت کننده در این نظر سنجی نسبت به آینده ی بازار بازی های مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی خوش بین و امیدوار به نظر می رسند. رقمی که البته در نظر سنجی سال گذشته اندکی بیشتر از این مقدار بود و در کل رقمی معادل 71.7 در صد از کل بازی سازان حاضر در این پژوهش را در بر می گرفت. البته آمار و ارقام یاد شده تنها کاهش حادث شده در دنیای بازی های کامپیوتری در طی یک سال اخیر را شامل نمی شود و در این میان آمار بازی سازانی که به کمک پروژه های مبتنی بر بحث کراود فاندینگ به تامین بودجه ی لازم برای تولید آثار خود می پردازند نیز نسبت به سال گذشته کاهش محسوسی یافته است. به بیان دقیق تر از میان بازی سازان شرکت کننده در نظر سنجی یاد شده، تقریباً رقمی معادل 28.8 در صد از آن ها قصد دارند تا در آینده ای نزدیک بودجه ی مورد نیاز برای ساخت بازی های جدید خود را از طریق روش کراود فاندینگ تامین نمایند. این در حالی است که تعداد این بازی سازان در نظر سنجی مربوط به سال گذشته بیش از رقم یاد شده بود و تقریباً 34 در صد از کل بازی سازان شرکت کننده در این نظر سنجی را در بر می گرفت. به هر حال بر اساس مجموع آمار و ارقام بازتاب یافته در قالب سلسله مطالب سه گانه ای که طی دیروز و امروز آن ها را از نظر گذراندید، می توان آینده ی دنیای بازی های کامپیوتری را برای پلتفرم هایی نظیر کامپیوتر های خانگی ، کنسول پلی استیشن 4 و هدست های واقعیت مجازی روشن دانست و انتظار موفقیت پلتفرم های مذکور را در ادامه ی راه نسل فعلی بازی های کامپیوتری داشت. حال باید دید که آمار و ارقام مذکور در سال آینده چه تفاوت ویژه ای را نسبت به امسال از خود به نمایش خواهد گذاشت و تحولات صورت گرفته در دنیای بازی های کامپیوتری طی ماه های پیش رو تا چه حد می تواند بر نظر و تمایل بازی سازان نسبت به اهداف کلی شان در صنعت بازی سازی تاثیر گذار باشد.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
دیدگاهتان را بنویسید