«ستار هاشمی»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت «پزشکیان»، از پایداری ارتباطات در دوره جنگ «دوازده روزه» تقدیر و تمجید کرد؛ اما هشدار داد که وضعیت اینترنت و ارتباطات هنوز پایدار نیست و به حالت عادی پیش از جنگ بازنگشته است.
او در دیدار دیروز، مورخ 8 تیر 1404، با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: «بهرغم حملات سنگین و بیسابقه سایبری علیه زیرساختهای ارتباطی کشور، همکاران ما تلاش جدی و شایسته تقدیری در حفظ پایداری شبکه ارتباطی و استمرار خدمترسانی به مردم در بخشهای مختلف انجام دادند.»
این صحبت درحالی بیان شده که «ستار هاشمی»، مدتی پیش از «عادیشدن شرایط و وضعیت دسترسیهای ارتباطی بهمانند دوره قبل از جنگ» خبر داده بود. از طرفی، کاربران ایرانی گزارشهای متعددی پیرامون وضعیت آشفته دسترسیهای ارتباطی پس از اعلام آتشبس منتشر کردهاند. با گذشت تقریباً یک هفته از پایان جنگ میان ایران و اسرائیل، کاربران از عدم پایداری اینترنت بینالملل خبر میدهند.
مردم به بسیاری از خدمات اینترنتی به سختی دسترسی پیدا میکنند. همچنین گزارشها حاکی از آن است که بسیاری از دیتاسنترها هنوز به نت متصل نشدهاند. محدودیتها بهصورت انحصاری به مسئله اینترنت منتهی نمیشود؛ چراکه پیامکهای OTP (رمز عبور یکبار مصرف) سکوهای پرکاربردی مانند «واتساپ»، «اینستاگرام» و «تلگرام»، به دست کاربران نمیرسد و هنوز هیچیک از مسئولین توضیحی دراینباره ارائه ندادهاند. گیمرهای ایرانی در اتصال به شبکههایی چون PSN و Xbox Live با مشکلات عذابآوری روبهرو میشوند.

پایداری ارتباطات در دوره جنگ با طعم فیلترینگ و محدودیت!
اینجانب در زمان نگارش این مطلب، باید عرض کنم که اینترنت همراه اول بهصورت محدود و با سرعت بسیار پایین، سامانههای جهانی را باز میکند. ناگفته نماند که وبسایت «ویکیپدیا» حتی با فیلترشکن یا VPN قابلدسترسی است و سایتهای آموزشی و پژوهشی بدون این ابزارها، باز نمیشوند.
بااینحال، وزیر ارتباطات دولت «پزشکیان» در جلسه با نمایندگان مجلس بر «نقش برجسته ارتباطات در تابآوری اجتماعی، مقابله با جنگ روانی و روایتگری واقعیتها در سطح ملی و جهانی» تأکید کرده ؛اما به نظر میرسد سیاستهایی که وزارتخانه مجری آنهاست، بیشتر نقش مخرب در این حوزهها ایفا کرده است؛ چون با فیلترینگ و محدودیتهای دسترسی به پلتفرمهای اجتماعی و اینترنت جهانی، امکان روایتگری در سطح بینالملل و تقابل با جنگ روانی به حداقل میرسد. علاوهبرآن، مسدودسازی مسیرهای ارتباطی صبر و بردباری جامعه عمومی را نیز تهدید میکند.
با تشکر از نگارندهٔ این مطلب خدمتتون عرض کنم که نکتهٔ جالبی رو اشاره کردید که ویکی پدیا هم با فیلترشکن باز میشه! ضمنا برنامه های ریموت دسکتاپ مثل انی دسک هم از کار افتادن! تقریبا شما باید یه فیلترشکن روشن کنی اگه سرعتش خوب بود باهاش وبگردی کنی! حتی سایت خودتون تو روزای جنگ با اینکه ماهیت سایتی با مطالب تکنولوژی و مسائل مربوط به تکنولوژی رو داره، غیر قابل دسترسی بود.
متاسفانم واسه این همه تعریف و تمجید های بیهوده ای که آقای وزیرِ قطع ارتباطات از همکاراشون کردن.
اپراتور ها هم که به تنها چیزی که متعهد هستن افزایش قیمت خدمات شون هست!
کاری میکنند که مردم پشت دست خودشونو داغ کنن دفعه دیگه اگه اسراییل حمله کرد، اسراییل رو هم به مصایب زندگی در این شرایط ترجیح بدن
هر کارتی انتخاب می کنم برای این مادربر رباط لیون ایراد می گیره برای این مادربرد
ASUS PRIME A620M-K DDR5
در سایت لیون رباط ایراد این گرفته قطعات انتخاب شده از نظر تعداد شکاف PCI-E x16 سازگار نمی باشند. درست میگه یا اشتباه ///