گزارشی که رویترز بهتازگی منتشر کرده، خبر از آن دارد که وزارت بازرگانی ایالات متحده دوشنبه اجازه فروش قطعات و نرمافزار از شرکتهای آمریکایی به هوآوی را تا 2 هفته تمدید خواهد کرد. هوآوی به دلالی امنیتی در Entity List وزارت بازرگانی قرار گرفته است و از این رو امکان تجارت با شرکتهای آمریکایی با دردسر همراه شده است. البته حکم ممنوعیت دادوستد دو دوره 90 روزه به تعویق افتاده است و این مهلت روز دوشنبه به پایان خواهد رسید.
Wilbur Ross، وزیر بازرگانی آمریکا گفته است از آنجاییکه بسیاری از اپراتورهای داخلی در شبکه 3G و 4G خود با هوآوی همکاری میکنند، این مهلت 2 هفته تمدید خواهد شد. هدف آنها اینست که اپراتورهای مورد نظر بتوانند همچنان به فعالیت خود ادامه دهند، هر چند که آمریکا تلاش کرده است، هوآوی بزرگترین تأمین کننده تجهیزات شبکه در جهان را در توسعه شبکه 5G خود کنار بگذارد. با این حال، قطع یکباره همکاری با هوآوی میتواند به عملکرد آنها آسیب بزند. نگرانی دولت آمریکا وجود راه نفوذ در این تجهیزات برای جاسوسی دولت چین از شهروندان آمریکایی عنوان شده است. ادعایی که هرگز اثبات نشده و هوآوی همواره آن را تکذیب کرده است. در همین حال FCC نیز به سرویسدهندگان خدمات شبکه هشدار داده است که در صورت ادامه استفاده از تجهیزات هوآوی و ZTE در شبکههای 3G و 4G خود، دیگر از کمکهای صندوق خدمات جهانی بهره نخواهند برد.
هوآوی به دنبال مهلتی 6 ماهه برای تجارت با آمریکاییها
هوآوی از ماه می در Entity List آمریکا قرار گرفته است و تا امروز دو دوره سه ماهه فرصت ادامه همکاری را دریافت کرده است. حالا این شرکت به دنبال تمدید 6 ماهه برای تجارت با شرکتهای آمریکایی است. در همین حال، بیش از 200 شرکت آمریکایی در انتظار دریافت لایسنس 90 روزه از وزارت بازرگانی با همکاری با هوآوی هستند. در حالیکه که گفته میشود این مجوزها به زودی صادر خواهد شد، مجوزهای صادرات فعلی شامل شرکتهایی مانند اینتل، کوالکام و میکرون نمیشود. چراکه همکاری آنها با هوآوی یک مسأله امنیت ملی طبقهبندی شده است. با این حال، نمایندگان کالیفرنیا از این موضوع ابراز نارضایی کردند که این ممنوعیت فقط مزایایی برای رقبای کرهای و تایوانی مانند سامسونگ و مدیاتک به ارمغان خواهد آورد.
بهظاهر هوآوی بهدلایل امنیتی در Entity List قرار گرفته است، اما نگرانیهای امنیتی ربط مستقیمی به دعوای میان چین و آمریکا دارد. هر دو کشور درگیر جنگ تجاری هستند و تعرفههای سنگین برای واردات کالا از کشور مقابل در نظر گرفتهاند. از 15 دسامبر به تجهیزات الکترونیکی که از چین وارد آمریکا خواهند از جمله گوشیهای هوشمند، تعرفه 15 درصدی تعلق خواهد گرفت. این شامل آیفونهای کوپرتینوییها که در چین ساخته میشوند هم میشود. این یعنی میتوان انتظار داشت که قیمت این کالای لوکس اپل از سال آینده با افزایش همراه باشد.
دیدگاهتان را بنویسید