صالح عرب (کارشناس ارشد مکاترونیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مدیر یکی از هزاران شرکت دانش بنیان کشور) در گفتگو با خبرگزاری مهر اعلام کرد که نیاز بیش از حد مردم به استفاده از ماسکهای پزشکی در مجامع عمومی و دسترسی آسان و بهداشتی به این وسیله سبب شد تا تولید دستگاه عابر ماسک در تیم استارتآپی ما استارت بخورد. برای جزئیات بیشتر با ما همراه باشید.
جزئیات تولید دستگاه عابر ماسک
تقریبا 2 سال است که دنیا با ویروس کرونا کلنجار میرود. کشورهای آمریکایی و اروپایی با واکسنهای استاندارد و تست شده مردم خود را در برابر این ویروس ایمن کردهاند اما کشور عزیزمان همچنان در حال مبارزه با پیک پنجم کروناست که تمام بیمارستانهای کشور را درگیر خود کرده است. با وجود شرایطی که بر کشور حاکم است و احتمال ادامه داشتن روند ویروسهای کرونای مختلف در کشور، یکی از شرکتهای دانش بنیان کشور عزیزمان اقدام به تولید دستگاه عابر ماسک کرده تا نیاز مردم به ماسک را تامین کند. صالح عرب، رییس این شرکت دانش بنیان درباره این دستگاه اظهار داشت:
این دستگاه نوعی دستگاه فروش خودکار ماسک ضد عفونی شده با اشعه UVC کاملا بهداشتی و بدون نیاز به فروشنده است. ظرفیت این دستگاه 400-600 عدد ماسک است که با درخواست کاربر میتواند انواع مختلفی از آن را ارائه کند. شکر خدا تنوع ماسکهای درون این عابر ماسک زیاد است و ما میتوانیم از بین 5 مدل ماسک یکی را انتخاب کنیم. نحوه تعامل کاربر با این دستگاه به صورت پدال بوده و دستگاه نیز بنابر ظرفیتی که دارد، به درخواست کاربر ماسک ارائه میکند. تولید این دستگاه از صفر تا صد با طراحی داخلی انجام شده و تولید آن یک سال زمان برده است.
نمونه داخلی و خارجی این دستگاه وجود ندارد و این دستگاه اولین نمونه عابر ماسک در دنیاست که میتواند به صورت عمودی نیز بر روی دیوار قرار بگیرد. همچنین بارکدخوان QR نیز برای آن تعبیه شده تا شهروندان تهرانی با کارتهای مترو خود نیز بتوانند از آن خریداری کنند. این طرح در مرکز نوآوری دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی امیر کبیر توسعه داده شده و تا کنون 15 عدد از آن به مکانهای مختلف فروخته شده است. انتظار ما این است که با ورود بخش خصوصی و یا وزارت بهداشت به این موضوع، بتوانیم به صورت انفجاری و انقلابی تعداد زیادی از آنها را در مراکز مختلف کشور نصب کنیم.
در حال حاضر خط تولید این دستگاه عابر ماسک در اصفهان قرار دارد.
بیشتر بخوانید:
ابر رایانه سیمرغ برای حل مشکلات کرونا به میدان آمد
بکارگیری یادگیری ماشین در پزشکی -بزرگترین پایگاه داده کرونا در آمریکا
بنظرم خوب کاری کرده چنین موقعیتیُ فرصت شمرده و اومده چیزی تولید کرده که ثروت زیادی میسازه البته خودش که تولید نکرده همونطور که نوشته شده مشخصه چندین نفر روش کار کردن و هرکس یه قسمتیشُ ساخته و در اصل خودش سرمایه گذار و مدیر این پروژه بوده
اما ایدش خوب بوده
همین دستگاه در آینده همه جا فراگیر میشه حتی اگر بیماری کرونا هم از بین بره ولی آلودگی هوا روزبروز بیشتر میشه که این ماسکا اگر حلوی ویروسُ نتونن بگیرن جلوی آلودگی هوارو خوب میگیرن با این ماسکا راحت تر میشه توی این هوا نفس کشید
قبل از این اوضاع و ماسکا من که گلوم یجوری میشد از این هوا مثله حالت خلت دار وقتی زیاد بیرون می رفتم و یکمی ورزش می کردم مثله دویدن ولی الان که استفاده می کنم اینجور نمیشم
اون یارو که فهم و شعور استفاده از ماسک را ندارد، با این چیزا دچار تحول روحی نمی شود. کاسبی که خود ماسک می فروشد ولی ماسک نمی زند را می خواهید چکار کنید؟ از قدیم می گفتند تا نباشد چوب تر، فرمان نبرد گاو و خر. اونیکه با کمال پر رویی میگه ماسک نمی زنم رو باید توجیه اخلاقی کرد. دیگه مظلوم نمایی پزشکان و پرستاران هم حدی دارد. وقتی خود می گویند بعد از خروج از محل کار این همه ادم بدون ماسک را می بینند، دیگر باید فکر راه دیگری بود. بهترین هم اعتصاب پرستاران و دکتران بخش های کرونایی هست. چند نفر هم فوت کنند حداقل دولت را مجبور می کند که قضیه را جدی بگیرد. این همه هیاهوی نبود واکسن، بعد طرف نه واکسن می زند و نه ماسک می زند و … .