از نکات جالبی که می توان در رابطه با سرگذشت یکی از بازی سازان برجسته ی تاریخ صنعت بازی سازی یعنی ویل رایت به آن اشاره کرد، به چگونگی جذب شدن این بازی ساز سر شناس به امر بازی سازی مربوط می شود. در واقع آقای رایت پیش از شروع فعالیت های خود در زمینه ی بازی سازی، به بازی های کامپیوتری علاقه ی فراوانی داشت. اما به محض شروع فعالیت های خود در امر بازی سازی دریافت که ساختن بازی های کامپیوتری را بسیار بیشتر از تجربه کردن آن ها در قامت یک گیمر دوست دارد و در واقع سر و کله زدن با کد های دستوری و طراحی مراحل بازی های مختلف برای او بسیار لذت بخش تر از سر و کله زدن با مراحل موجود در بازی های کامپیوتری ریز و درشت و عبور از آن ها است. بنا بر این او تصمیم گرفت که به جای یک بازی باز حرفه ای به یک بازی ساز حرفه ای تبدیل شود! البته در زمانی که ویل رایت به سمت طراحی بازی های کامپیوتری جذب شد، فرآیند تولید بازی های کامپیوتری گستردگی امروز را نداشت و شاید لذت عملی آن هم (به دلیل عدم پیشرفت تکنولوژی های نوین نسبت به حال حاضر) کمتر از زمان حال بود. با این حال او به دلیل لذتی که از امر طراحی بازی های کامپیوتری می برد به سمت ساخت بازی های کامپیوتری جذب شد و تمامی فعالیت های خود را در همین زمینه متمرکز ساخت. حال شرکت Epic Games در حال طراحی تکنولوژی جدیدی برای موتور گرافیکی انحصاری خود یعنی Unreal Engine 4 به سر می برد که می تواند فرآیند تولید بازی های کامپیوتری را با لذتی دو چندان همراه سازد و این امر را برای بازی سازان به فرآیندی بسیار سرگرم کننده تر از قبل تبدیل نماید.
موتور گرافیکی Unreal Engine 3 را می توان به عنوان یکی از موتور های گرافیکی پر کاربرد و بسیار محبوب حاضر در نسل هفتم بازی های کامپیوتری به شمار آورد و بر همین اساس بسیاری از بازی های کامپیوتری نسل گذشته (و حتی برخی از عناوین نسل حاضر) به موجب توانایی های نهفته در دل این موتور گرافیکی ساخته شدند. در این میان می توان نظیر همین ویژگی را در نسخه ی جدید تر این موتور گرافیکی یعنی Unreal Engine 4 نیز مشاهده کرد. اگر چه شاید تا این لحظه تعداد عناوینی که توسط موتور گرافیکی Unreal Engine 4 ساخته شده و به بازار آمده اند چندان قابل توجه به نظر نرسد اما با نگاهی به لیست بازی هایی که توسط توانایی های این موتور گرافیکی در دست ساخت هستند می توان به این نکته پی برد که نسخه ی چهارم از موتور گرافیکی آنریل هم درست همانند برادران بزرگ تر خود ابزاری بسیار محبوب برای تولید بازی های کامپیوتری در نزد بازی سازان گوناگون محسوب می شود. بازی سازانی که بخش قابل تاملی از آن ها قرار است از توانایی های موتور گرافیکی Unreal Engine 4 در امر طراحی و تولید بازی های مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی بهره بگیرند. در واقع لیست قابل توجهی از عناوینی که قرار است بر مبنای تکنولوژی نو پای واقعیت مجازی ساخته شوند هم اکنون در حال تولید بر اساس قابلیت های موتور گرافیکی Unreal Engine 4 هستند. با توجه به این امر و با نظر به پتانسیل های بسیار بالای تکنولوژی واقعیت مجازی در زمینه های مختلف (حتی با اهدافی غیر از سرگرمی) سازندگان موتور گرافیکی آنریل یعنی اعضای شرکت Epic Games هم اکنون در حال طراحی و ساخت یک ادیتور بسیار جالب بر مبنای این موتور گرافیکی هستند که Unreal Engine VR Editor نام دارد و در نگاه کلی قرار است فرآیند تولید بازی های کامپیوتری جدید (چه بازی های معمولی و چه عناوینی که بر مبنای تکنولوژی واقعیت مجازی ساخته خواهند شد) را در قامت یک بازی سرگرم کننده و جذاب به بازی سازان عرضه نماید.
ابزار Unreal Engine VR Editor را می توان یک ادیتور بازی سازی بسیار کامل و جامع نام نهاد که تنها بر اساس تکنولوژی واقعیت مجازی و ابزار های مبتنی بر این تکنولوژی قابل استفاده خواهد بود. البته هنوز به طور کامل مشخص نیست که آیا این ابزار توانایی استفاده در تمامی ابزار های شاخص مبتنی بر واقعیت مجای را خواهد داشت یا این که تنها قرار است به شکل انحصاری بر روی تعداد محدودی از آن ها قابل استفاده باشد. با این حال به تازگی دو تن از اعضای شرکت Epic Games یعنی تیم سوینی و مایک فریکر در قالب نمایشی کوتاه به معرفی برخی از قابلیت های موجود در دل این ابزار جالب توجه یا همان Unreal Engine VR Editor پرداختند که در این نمایش ما شاهد به کار گیری هدست واقعیت مجازی HTC Vive برای اجرای این ابزار بودیم. در واقع این ادیتور امکانات کاملی را برای طراحی بازی های کامپیوتری در اختیار بازی سازان مشتاق قرار می دهد که تمامی آن ها توسط کنترلر هدست های واقعیت مجازی قابل استفاده خواهند بود. به این ترتیب تنها کافی است که بازی سازان علاقه مند هدست واقعیت مجازی مورد نظر را در برابر چشمان خود قرار دهند تا در یک چشم بر هم زدن به شکل تمام و کمال به محیط پروژه ی بازی سازی خود وارد شده و در آن جا به طراحی مراحل و محیط های بازی در دست ساخت خود بپردازند. جالب این جاست که کل این فرآیند به شکل کاملاً ساده و قابل دسترسی قابل انجام است؛ به این ترتیب که گویی فرد بازی ساز در حال تجربه کردن یک بازی کامپیوتری با ساختار واقعیت مجازی در سبک ساخت و ساز است. به عبارت بهتر رابط کاربری ادیتور Unreal Engine VR Editor ابزاری مجازی و تبلت مانند شبیه به آیپد خواهد بود که در محیط این ادیتور قابل دسترس است و طراحان بازی های کامپیوتری می توانند توسط کنترلر هدست های واقعیت مجازی به کار با آن پرداخته و به انتخاب ویژگی های مورد نظر خود در این رابط کاربری بپردازند. به عنوان مثال برای طراحی یک ستون بلند بالا در محیط بازی کامپیوتری در دست تولید، می توان ابتدا این ابزار تبلت مانند مجازی را فراخواند و سپس به کمک کنترلر هدست های واقعیت مجازی از درون منو های موجود در این آیپد مجازی ستون مورد نظر را یافته و آن را در محیط بازی قرار داد (یا این که به جالب ترین و سرگرم کننده ترین شکل ممکن به طراحی آن پرداخت) . در واقع ابزار جالب توجه Unreal Engine VR Editor ویژگی های بسیار گسترده ای را در امر طراحی ، ویرایش و جابجایی کلیه ی آبجکت های سه بعدی در اختیار بازی سازان قرار خواهد داد که تمامی آن ها بدون نیاز به صفحه نمایش یا صفحه کلید و تنها از طریق کنترلر هدست واقعیت مجازی ، آن هم در محیطی کاملاً سه بعدی و ملموس قابل فرا خوانی و فعال سازی هستند. در پایان باید به این نکته اشاره کرد که هنوز به طور کامل مشخص نیست که شرکت Epic Games قصد دارد دقیقاً در چه زمانی ابزار جالب توجه Unreal Engine VR Editor را به طور انبوه عرضه نماید و یا این که ادیتور پر کاربرد مذکور دقیقاً به چه ترتیب و سبک و سیاقی قرار است در صنعت بازی سازی وارد شده و در اختیار بازی سازان مشتاق قرار گیرد. با این حال طراحان ابزار Unreal Engine VR Editor ضمن معرفی ابتدایی این محصول جدید ، به ذکر این نکته پرداخته اند که در جریان همایش توسعه دهندگان بازی های کامپیوتری سال جاری (که در ماه مارس شاهد برگزاری آن هستیم) نکات تازه ای را در مورد این ابزار بازی سازی جدید در اختیار علاقمندان به دنیای بازی های کامپیوتری قرار خواهند داد.
دیدگاهتان را بنویسید