یک فن پیج ایلان ماسک در شبکهی اجتماعی فیسبوک موفق به دریافت تیک آبی (علامتی که نشان دهندهی تایید هویت صاحب پیج است) شده بود و اکنون پس از گذشت یک هفته از اهراز هویت آن، به کلی از این شبکهی اجتماعی پاک شد. به همین دلیل توجهات زیادی به تیک آبی فن پیج ایلان ماسک جلب شد و حواشی زیادی را به خود اختصاص داد که در ادامهی مطلب به آن میپردازیم.
- “تسلا را میفروشم” – پاسخ ایلان ماسک به ادعای سازمان ملل
- ایلان ماسک مجری برنامه Saturday Night Live خواهد شد
داستان تیک آبی فن پیج ایلان ماسک
ظاهرا این اکانت فن پیج ایلان ماسک در فیسبوک از دو سال قبل و با بیش از 150 هزار دنبال کننده فعالیت میکرده و به فن پیج بودن خود هم اذعان کرده بود! برای مثال در عکس زیر یک پست فیسبوکی این پیج را مشاهده میکنید که از ایلان ماسک و شمارهی ماشین در اختیار آن خبر داده است و در نهایت نیز به وضوح اعلام کرده که این پیج مرتبط به ایلان ماسک نیست و صرفا یک صفحهی هواداران اوست و عکسهای خود را نیز از منابع تسلا و شخص ایلان ماسک تامین میکند. نکتهی جالب دیگر این اکانت در این بود که در طول این مدت نیز تنها 10 پست به اشتراک گذاشته بود و سابقهی خاصی نیز نداشت (اخرین پست آن مرتبط به 1 ماه پیش بوده است).
ظاهرا فیسبوک به صورت اختیاری به این فن پیج (که عکس ایلان ماسک را به عنوان عکس پروفایل خود انتخاب کرده بود) تیک آبی اعطا کرده و پس از منتشر شدن این رسوایی، تمام اطلاعات مربوط به این پیج را از شبکهی اجتماعی خود حذف کرده است اما دوباره بعد از چند روز این پیج را بدون تیک آبی برگرداند. اگر به تاریخچهی این پیج مراجعه کنید، متوجه میشوید که تاریخ شروع فعالیت پیج از سال 2019 و توسط شخصی به نام گوین کیزیتو بوده است. گوین کیزیتو یک بازیکن فوتبال معمولی بوده که پروفایل او تا به امروز بیش از 6 بار تغییر کرده و نام پیج هم به فن پیج ایلان ماسک تغییر شکل داده. ظاهرا مدیر این پیج آخرین بار در کشور مصر به این پروفایل دسترسی داشته که بسیار دورتر از محل زندگی فعلی ایلان ماسک یعنی ایالت تگزاس آمریکاست.
هنوز مشخص نیست که دلیل شرکت فیسبوک برای تایید هویت صاحب این پیج چیست اما این موضوع را میدانیم که برای تایید در فیسبوک باید فرم مخصوصی را پر کنید که بیش از هر چیز به مدارک شخصی شما کار دارد. یعنی شما باید حتما گواهینامه و یا کارت ملیتی، پاسپورت، مدارک مربوط به پرداخت مالیات یا سایر مدارک خود را به مسئولین اهراز هویت فیسبوک نشان دهید. شاید هم نام کاربری عجیب و غریب آن باعث شده تا کاربران فیسبوک این اشتباه را انجام دهند. مراحل اهراز هویت افراد در شبکههای اجتماعی مختلف با مخالفتها و مشکلات زیادی رو به روست. برای مثال شبکهی اجتماعی توییتر را به خاطر دارید که از 2017 بازنگری کلی در تایید هویت کاربران خود انجام داد و این تغییرات تا همین امروز هم به کار خود ادامه میدهند اما همچنان موارد اینچنینی از دیوار بزرگ امنیتی این شرکتها عبور میکنند.
شرکت متا (کمپانی مادر شرکت فیسبوک) تا به امروز جوابی برای این اشتباه منتشر نکرده است.
دیدگاهتان را بنویسید