تقریبا دو سال از زمان انتشار ویندوز 11 میگذرد. در مقایسه با ویندوز 10، ویندوز 11 در بخش سهم بازار جهانی هنوز در جایگاه دوم قرار دارد. بر اساس آمار ماه سپتامبر 2023، حدود 23 درصد از تمام کامپیوترهای شخصی در سراسر جهان از ویندوز 11 استفاده میکنند، در حالی ویندوز 10 روی 71 درصد از کل کامپیوترهای ویندوزی اجرا می شود.
نتایج حاصل از آخرین آمار سهم بازار نسخه ویندوز گزارش شده توسط StatCounter نشان میدهد چگونه نسخههای قدیمیتر سیستم عاملهای مایکروسافت مانند، ویندوز XP و ویندوز 7، به آرامی جای خود را به نسخههای جدیدتر ویندوز میدهند. طبق این گزارش، XP اکنون بر روی کمتر از 1 درصد از کامپیوترهای شخصی ویندوزی نصب شده است. این در حالی است که ویندوز 7 تنها بر روی 3 درصد از کامپیوترهای شخصی اجرا میشود. ویندوز 8 که هرگز موفق به کسب جایگاه مناسبی در بازار نشد، تا ماه سپتامبر 2023 تنها در 0.35 درصد از کامپیوترهای ویندوزی یافت میشود.
بهطور کلی، با عرضه ویندوز 11، کاربران به طور آرام و پیوسته از نسخههای قدیمیتر ویندوز به نسخه جدیدتر آپگرید میکنند. این نشان دهنده اعتماد کاربران به محصولات جدید شرکت مایکروسافت است و نشان میدهد که ویندوز 11 در حال رشد و پذیرش توسط کاربران است.
سهم ویندوز 11 در بازار جهانی در مقایسه با سیستمعاملهای قدیمیتر
نتایج همچنین نشان میدهد که ویندوز 10 علیرغم اینکه ویندوز 11 در ماههای اخیر دستاوردهایی داشته است، توانسته است سهم بازار را حفظ کند، که عمدتاً به ضرر سیستمعاملهای قدیمیتر مانند ویندوز 7 و ویندوز 8/8.1 بوده است. در حالی که ویندوز 10 یک سیستمعامل نسبتاً قوی باقی میماند، دیگر بهروزرسانیهای ویژگیها را از مایکروسافت دریافت نمیکند، به این معنی که افرادی که خواهان آخرین پیشرفتها هستند باید زودتر به ویندوز 11 بروند.
نتایج همچنین نشان میدهد، ویندوز 10 توانسته است جای خود را در بازار سیستمعاملها حفظ کند. این موضوع به رغم پیشرفتهایی بوده که ویندوز 11 در ماههای اخیر کسب کرده است. این موضوع عمدتاً به ضرر سیستمعاملهای قدیمیتر مانند ویندوز 7 و ویندوز 8/8.1 بوده است. برخی از کاربران هنوز هم از سیستمعاملهای قدیمیتر مانند ویندوز 7 و ویندوز 8/8.1 استفاده میکنند.
ویندوز 10 بهطور کلی یک سیستمعامل نسبتا قوی محسوب میشود، اما مایکروسافت دیگر به روزرسانیهای جدید قابلیتها را برای آن ارائه نخواهد کرد. به عبارت دیگر، افرادی که میخواهند از بهبودهای جدید استفاده کنند، باید هرچه سریعتر از ویندوز 11 استفاده کنند.
با این حال، افرادی که میخواهند برای مدتی دیگر با ویندوز 10 ادامه دهند، میتوانند این کار را بدون ریسک انجام دهند، زیرا مایکروسافت تا دو سال دیگر همچنان به این سیستمعامل بهروزرسانیهای امنیتی ارائه خواهد داد تا پشتیبانی اصلی آن در اکتبر 2025 به پایان برسد. اما در رابطه با ویندوز 11، شرکت مایکروسافت در ماه گذشته به تمام رایانههای دسکتاپ و لپتاپهای پشتیبانی شده خود بهروزرسانی “Moment 3” را ارائه داد. این ارائه تعدادی ویژگی و پیشرفتهای جدید را به همراه داشت.
کاهش قابل توجه استفاده از سیستمعامل ویندوز ۷ و ۸ در میان گیمرهای استیم
در همین حال، گزارش دیگری نشان میدهد که گیمرها با اشتیاق بیشتری نسبت به دیگر کاربران از ویندوز 11 استفاده میکنند. براساس نتایج نظرسنجی ماهانه Steam Hardware & Software Survey توسط Valve، آخرین سیستم عامل مایکروسافت توسط 37 درصد از تمام گیمرها در Steam استفاده میشود، در حالی که ویندوز 10 با 57 درصد، در این زمینه پیشرو بی چون و چرا است. جالب اینجاست که سهم ویندوز 11 نسبت به ماه گذشته 1.79 درصد کاهش یافته است، در حالی که سهم ویندوز 10، 1.99 درصد افزایش یافته است.
در مورد نسخههای قدیمیتر این سیستمعامل، ویندوز 7 و ویندوز 8 روی هم کمتر از 2 درصد از سهم بازار را در میان گیمرهای Steam دارند، اما احتمالاً در ژانویه 2024 زمانی که شرکت Valve، صاحب و برنامهنویس Steam، قصد دارد پشتیبانی از نسخههای پیش از ویندوز 10 را کاهش دهد، این سهم به صفر میرسد. شرکت با این کار کاربران را به ارتقاء سیستمعامل خود ترغیب میکند.
سهم سیستمعاملهای غیر ویندوزی در بازار جهانی
در میان سیستمعاملهای غیر ویندوزی نیز سیستمعامل macOS با 1.43 درصد سهم در Steam، جایگاه قابل توجهی را در بازار گیمینگ دارد. در این زمینه توزیعهای مختلف سیستم عامل لینوکس در مجموع 1.63 درصد سهم در استیم را به خود اختصاص دادهاند.
دیدگاهتان را بنویسید