سیلیکون یا گرافن؟ صلاحیت هر 2 برای تولید تراشه های پردازشی تائید شده است؛ با این وجود دنیای پردازش همچنان بر اساس ریخته گری سیلیکونی به راه خود ادامه می دهد. آقای Forrest Norrod از معاونان ارشد بخش دیتا سنتر کمپانی AMD به تازگی در خلال کنفرانسی به این سوال پاسخ داده است که آیا زمان مناسبی برای کوچ ریخته گری به سمت گرافن است یا خیر؟
وی در ادامه پاسخ خود را اینگونه بیان کرده است: با وجود آنکه Graphene پتانسیل بالایی به منظور ساخت تراشه های پردازشی را داراست، اما این ماده عجیب دست کم تا 10 سال آینده وارد حوزه تولیدات انبوه نخواهد شد. سیلیکون همچنان به عنوان برترین بستر تولید انواع پردازشگر از جمله CPU و GPU مورد استفاده قرار گرفته و می تواند تا لیتوگرافی 3 نانومتری نیز پیشروی کند.
ایشان اظهار داشتند که شرکت ها برای دستیابی به گره های کوچک تر، به طور میانگین نیاز به 4 الی 5 سال زمان دارند؛ اکنون به حداقل گره های 10 و 7 نانومتری دست یافته اند که برای رسیدن به حداقل لیتوگرافی، 10 سال زمان نیاز است.
نکته نویسنده:
کاهش لیتوگرافی امکان کوچک تر شدن ترانزیستورها را فراهم کرده و شرکت ها می توانند در یک CPU یا GPU، از تعداد بیشتری ترانزیستور استفاده نمایند که در این صورت قدرت پردازشی افزایش پیدا کرده و در عین حال توان حرارتی (TDP) و مصرفی، نسبتا ثابت باقی می ماند.
البته گرافن به عنوان بهترین نامزد بعدی برای زیرساخت های تولید تراشه های نیمه هادی شناخته شده است. گرافن در برابر دما و مقاومت های الکترونیکی-سوئیچ، مصونیت بیشتری به نسبت سیلیکون داشته و از این رو عملکرد خیره کننده ای را به نمایش می گذارد. با توجه به ساختار 2D گرافن، برای استفاده از لایه های آن نیازمند کمی تغییرات نیز خواهیم بود.
در مورد GPU این موضوع وجود داره در DX12 ولی مشکل توسعه دهنده های بازی ها اند چون اونها هستند که باید از این ویژگی استفاده کنن ولی نمیکنند چون درست میگن. این موضوع فقط برای یک یا دو درصد گیمرا صدق میکنه.
خوب در این حالت هزینه ها هم دوبرابر میشه مشکل هزینه هست ولی ممکنه با گرافن هزینه ها کمتر بشه البته اینجا حرفی از میزان درصد اختلاف قدرت از گرافن با سیلیکون زده نشده.
اقا یه سوالی اصلا گرافن نه همون سیلیکون …میگیم اینا 3 نانومتریشم زدنو دیگه جای ادامه دادن نبودش خب بیان مادربرد رو بزرگترش کنن و 2 تا سی پی یو ببندیم و قدرت 2 برابری داشته باشیم …میدونم الانم مادربردای سرور داریم 2 تا 4 تا سی پی یو نصب میشه روشون ولی ساختار کارکردشون فرق داره 2 تا 4 برابر نمیشن قدرتشون …فقط برای کارای پردازشی مجزا کار میکنن توی گرافیکم این داستان هست 2 تا کارت SLI کنید قدرت 2 برابر نمیشه بلکه 50 درصد فشار روی اولی و 50 درصد دیگه روی دومیه ….حالا حرف من اینه بیان خب جوری برنامه نویسی کنن که وقتی 2 تا میبندی چه سی پی یو چه گرافیک قدرتش بیشتر بشه
اخوی مگه فیلم هندیه.
هدف اینه که کم هزینه، کم مصرف و پرسعت باشه. هرچقدر اندازه پردازشگر بزرگتر بشه، توان مصرفیشم بیشتر میشه. اگه بتونی اندازه رو ثابت نگه داری و به جاش ترانزیستور بیشتری قرار بدی، توان تغییر نمیکنه، ولی عملکرد بهتر و سرعت بیشتر میشه. اصلا هدف میدونی چیه؟ مثلا تصور کن اینا به فکر این هستن که بتونن این CPU ای که تو الآن میبینی رو کوچک و کوچ تر کنن، یا سایز رو ثابت نگه دارن و قدرت پردازش رو ببرن بالا.