شرکتها برای عرضهی محصولات خود در اروپا با یک مانع بسیار بزرگ مواجه هستند و آن قوانین سخت گیرانهی این اتحادیه برای نحوهی ارائهی خدمات به شهروندان خود است. بسیاری از شرکتهای بزرگ یک مورد را بسیار راحت در آمریکا و سایر کشورهای جهان عرضه میکنند اما به محض ارائهی آن در اروپا با جریمههای سنگین مواجه میشوند. اخیرا هم شرکت واتساپ (زیر مجموعهی شرکت بزرگ فیسبوک) در این دام افتاده و جریمه 267 میلیون دلاری WhatsApp به دلیل نقض قوانین حریم خصوصی اتحادیه اروپا بر علیه آن ثبت شده است. برای جزئیات بیشتر با ما همراه باشید.
دلیل جریمه 267 میلیون دلاری WhatsApp
این جریمهی بسیار بزرگ توسط کمیسیون حفاظت از دادههای کشور ایرلند (با نام مخفف DPC) و در قالب یک فایل پی دی اف 89 صفحهای ثبت شد. پس از آن این کمیته در پاسخ به اتهام شرکت واتساپ و ثبت این جریمه سنگین اعلام کرد که این شرکت (واتساپ) به شهروندان اتحادیه اروپا در مورد نحوهی رسیدگی به دادههای شخصی آنها (از جمله نحوهی اشتراک گذاری این اطلاعات با شرکت مادر خود یعنی فیسبوک) به درستی اطلاع رسانی نکرده است. همین موضوع برای اتحادیه اروپا کافی بود تا جریمهای نزدیک به یک سوم میلیون دلار برای یک شرکت تعیین کند.
پس از این واقعه به شرکت واتساپ دستور داده شد که سیساهای حفظ حریم خصوصی خود را برای کاربران اتحادیه اروپای خود به روز کند و نحوهی اطلاع رسانی کاربران را در مورد به اشتراک گذاری دادههای خود را تغییر دهد. این امر سبب میشود تا قوانین این شرکت با مقررات عمومی حفاظت دادههای اروپا (GPDR) مطابقت پیدا کند که بر طبق آن بر نحوهی جمع آوری و استفاده شرکتهای فناوری از دادهها در اتحادیه اروپا نظارت میکند. قوانین GPDR در سال 2018 به اجرا درآمد و واتساپ هم از اولین شرکتهایی بود که تحت مقررات این قوانین تحت پیگرد قانونی قرار گرفت.
سخنگوی شرکت واتساپ در ایمیلی به خبرگزاری The Verge گفت که این شرکت درخواست تجدید نظر دادگاه اتحادیه اروپا را ارائه خواهد کرد. وی در ادامهی اظهارات خود اعلام کرد:
واتساپ متتعهد به ارائهی خدمات امن و خصوصی است. ما تمام تلاش خود را کردهایم تا اطمینان حاصل کنیم که اطلاعات ارائه شده توسط ما شفاف و جامع باشد و پیوسته به این کار ادامه خواهیم داد. ما با تصمیم امروز دادگاه اتحادیه اروپا که طبق قوانین سال 2018 ارائه شده است، موافق نیستیم.
تصمیم دادگاه DPC برای جریمهی شرکت واتساپ، دومین جریمهی بزرگی است که تا به امروز بر اساس قوانین GPDR وضع شده است. شرکت آمازون نیز در ماه جولای سال جاری به دلیل نقض قوانین حریم خصوصی اتحادیه اروپا به رکورد 887 میلیون دلار جریمه رسید.
مطالب مرتبط:
کشورهای اروپایی برای امنیت اطلاعات مردمشان خیلی حساس هستن. ولی مسئولین ایران ، برای امنیت اطلاعاتمون اصلا کاری نمیکنن.
فضای مجازی ول شده.
دم مسئولین اروپایی گرم.