در روزهای گذشته اخباری مبنی بر توافق ایران با کمپانی آمریکایی بوئینگ برای خرید چندین فروند هواپیما منتشر شد. این خبر در درجه اول سوالات بسیار زیادی را در ذهن خوانندگان به وجود می آورد که البته می بایست در موقعیتی مناسب تر به سود آور بودن و یا بی فایده بودن آن پرداخت. اما در هر صورت ظاهرا توافقات نهایی نیز انجام شده و پس از تائید وزارت خزانه داری آمریکا این قرارداد به طور کامل بسته خواهد شد. در چنین شرایطی بهترین کار، بررسی مدل هایی از بوئینگ است که در آینده وارد خطوط هوایی ایران خواهند شد. در ادامه با سخت افزار همراه باشید.
بر اساس صحبت های رئیس سازمان هواپیمایی کشور، توافق صورت گرفته برای خرید 100 فروند هواپیمای مسافربری است. به گفته علی عابدزاده، از 250 هواپیمای فعال در کشور 230 مورد از آنها نیازمند جایگزینی هستند و خرید این 100 فروند هواپیما از بوئینگ در کنار 118 هواپیمایی که در آینده از طریق کمپانی ایرباس به دست ایران خواهند رسید می توانند بخش بسیار زیادی از این کمبودها را جبران کنند. اما مدل هایی که قرار است بوئینگ به ایران تحویل دهد بر اساس گمانه زنی ها عبارت اند از 737، 787 دریم لاینر و 777.
بوئینگ 737 یکی از پر کاربردترین هواپیماها در میان شرکت های هواپیمایی در سراسر جهان است و خانواده محصولات 737 بوئینگ جزو پرفروش ترین هواپیماها برای مقاصد تجاری و مسافربری به حساب می آیند. مدل استاندارد 200-737، مدل استاندارد با بدنه بزرگتر 300-737 و مدل های 400-737 و 500-737 از سری کلاسیک به همراه مدل های 600-737، 700-737، 800-737 و همچنین 900-737 که بزرگترین هواپیما در این سری با ظرفیت 189 مسافر است جزو موارد احتمالی خرید از بوئینگ به حساب می آیند.
مدل 787 دریم لاینر را می توان به نوعی رقیب ایرباس A350 در نظر گرفت. یک هواپیمای جت مسافربری دو موتوره که دارای ظرفیت حمل مسافر بین 210 تا 330 نفر بوده و اولین بار در سال 2007 مورد استفاده قرار گرفته است. مدل 787-9 Dreamliner با ظرفیت 280 نفر جزو محبوب ترین مدل های این خانواده است که احتمالا توسط بوئینگ به ایران تحویل داده خواهد شد.
آخرین گمانه زنی ها هم درباره بوئینگ 777 است. هواپیمایی دو موتوره و پهن پیکر که دارای چهار مدل 777-200، 777-200ER، 777-300 و 777-300ER می باشد. سری 777 بوئینگ دارای ظرفیتی بین 278 تا 550 نفر بوده و برد پروازی آن نیز تقریبا بین 10000 تا 17500 کیلومتر است.
این هواپیماها قرار است از طریق فاینانس در اختیار ایران قرار گیرند و البته هنوز قیمت نهایی قرارداد مشخص نشده است. تجهیز ناوگان هوایی ایران با جدیدترین هواپیماهای مدرن جهان علاوه بر تامین امنیت مسافران در پروازهای داخلی و خارجی، می تواند با توجه به درگیری های اخیر منطقه ای و مشکلات به وجود آمده برای بزرگترین رقیب ایران یعنی ترکیه، فرصتی مناسب برای افزایش گردشگران خارجی و نیز درآمدزایی از طریق انتقال مسافران به وجود خواهد آورد.
معلوم.نیست.کی.هواپیماهای.سفارش.داده.به.ایران.میرسند.شاید.در.قرنی.دگر.که.ما.اونها.را.نیستیم.تا.ببینیم.
من حالت ایده الش رو گفتم، بیشتر یه ارمان یا رویا پردازی بود!!!:smiley4=))
یه پیش بینی 100 ساله بود که بازم 100 ساله بعد یا شایدم بیشتر همین جایی نباشیم که امروز هستیم منظورم این بود!!!:smiley1
در ضمن من اعتقاد دارم اگر شرکت های دانش بنیان و تحقیقاتی تو ایران رشد کنند و مورد حمایت قرار بگیرند همه این کار ها شدنی هستش!!!;););)
ایران زیاد به هواپیماهای دورپرواز نیاز نداره چون کشش اون تعداد نیست تو کشور ، ولی برای استفاده داخل هواپیمای 737 خیلی مناسب و به صرفه خواهد بود.
همچنان امیدواریم.
بهرحال هر چی باشه و اوون قدیمی هارو بندازن دور خودش جای امیدواریه چون واقعا ترسناک بودن
دوست عزیز ما اینجا هواپیما مسافربری داریم دقیقا 9 ساله خوابیده ! اونم سر نتونستن ساخت یک عدد پیچ از اون… و وارد نکردن به دلیل تحریم و تولید نشدن اون مدل ! حال شما میگید بوئینگ بسازیم ! خنده داره واقعا…هوا پیماهای ما با قدمت 30 40 ساله دارن کار میدن هنوز سیستم تهویه هواشون کار نمیکنه ما باقی مشکلات بماند … شما فکرت درگیره ساختش هست… باشد ازین روزها ! اون بحث اینکه گفتید نیازی بشون پیدا نکنیم خودمون لوازم جانبی بزنیم ( مگه پرایده :emoji2=))=))=)) )..مثال پیچ رو زدم نمونه اش هم در فرودگاه اهواز هست دوست داشتیت از نزدیک بیایید ببینید که چند ساله خوابه ! اشتغال زایی هم که چیزی نگم… در کل بگم شتر در خواب بیند پنبه دانه !
نه اینکه تو کشور ما صنعت گردشگری پیش ساخت های لازم رو داره و نه اینکه مخصوصا تو کشور ما صنعت گردشگری منافع عام داره و نه اینکه خیلی به کشور ما توجه میکنن و نه اینکه تو دنیا خیلی با ما جفت و جورن و به بهانه های مختلف ما رو تحریم نمیکنن و میتونه درآمد پایدار برامون داشته باشه، باید سرمایه گذاری عظیم تو این بخش انجام بدیم و بقیه صنایع روز بروز از بین برن
حالا بگذریم از بعضی مسائل و پیامدهای بعضی گردشگری ها که خیلی زشت و رکیکه
امیدوارم وانت این مدل اینارو نزنند=))
به امید روزی که خودمون بتونیم بوئینگ بسازیم اگر از شرکت های دانش بنیان و دانشجوها حمایت بیشتری صورت بگیره…;):-bd:-D
و امیدوارم از فرصت بوجود اومده نهایت استفاده بشه که برای قطعات و لوازم جانبی این هواپیماها که داره وارد میشه، دیگه دوباره محتاج اینا نشیم اگر بتونیم حداقل قطعات جانبی این هواپیما ها رو خودمون تولید کنیم کلی هم اشتغال زایی میشه…:emoji1
خوبه بالاخره بویینگ هم اومد ولی خدا کنه ایران شروع به ساخت بویینگ نکنه
به امید اینکه تو همه زمینه های حمل ونقل پیشرفت کنیم … البته اگه خاص ها بزارن:)