اطلاعات جدیدی از معماری گرافیکی بعدی انویدیا یعنی Ampere توسط Tom از کانال یوتیوب Moore’s Law is Dead منتشر شده که ادعا میکند به منابع داخلی صنعت دسترسی دارد. به گفته این منابع Turing تنها یک آزمایش بوده و انتظار میرود که Ampere بالغ بر 10 الی 20 درصد افزایش IPC و فرکانسی تا 2 گیگاهرتز (به سادگی) ارائه دهد. همچنین کارایی چهار برابری معماری Ampere در Ray Tracing یکی از نکات مهم خواهد بود و در نهایت انویدیا از نظر نرم افزاری بهبودهایی را اعمال میکند تا با نرم افزار AMD Radeon Adrenalin به مقابله بپردازد.
به تازگی ما شاهد اشارههایی به اولین ماشین Ampere یعنی Nvidia DGX A100 در یک وب سایت بودهایم. DGX A100 انتظار میرود که توسط گرافیک GA100 همراهی شود که در واقع چیپ کامل Ampere خواهد بود. در حالی که انویدیا در رویداد GTC 2020 (آنلاین) تمرکز خود را روی HPC یا محاسبات سطح بالا قرار میدهد اما افشاگری جدید خوشایند طرفداران گرافیکهای GeForce Ampere میباشد.
کمی قبلتر Tom از کانال Moore’s Law is Dead اعلام کرد که به برخی اطلاعات انحصاری دسترسی پیدا کرده. با توجه به گفتههای او Ampere در هر دو دسته HPC و گیمینگ فعالیت خواهد کرد و در واقع تکامل کاملی از معماری Turing بجای یک چیپ با هستههای RT بیشتر است. Ampere پشتیبانی از DLSS 3.0 را فراهم میکند که احتمالا با هر بازی که از TAA استفاده کند، سازگار خواهد بود.
Tom همچنین از طرف منابع خود اعلام کرده که انویدیا NVCache را معرفی میکند که از حافظه رم سیستم و SSD مشابه AMD HBCC برای بهبود زمان بارگذاری و بهینه سازی استفاده از حافظه ویدیویی استفاده خواهد کرد. افزایش فوق العاده حافظه VRAM چندان مورد انتظار نیست، در واقع مدل 10 گیگابایت RTX 3080 و 12 گیگابایت RTX 3080 Ti عرضه میشوند. همچنین این امکان وجود دارد تا کارتهای GeForce با فناری ساخت 8 نانومتری سامونگ تولید شوند در حالی که مدلهای HPC از لیتوگرافی 7 نانومتری TSMC بهره برداری خواهند کرد.
از اطلاعات مهمتر باید به احتمال ارائه افزایش IPC نزدیک به 10 الی 20 درصدی نسبت Turing و دو برابر شدن تعداد هستههای Tensor نسبت به هر SM اشاره کنیم. کارایی چهار برابری معماری Ampere در Ray Tracing نیز بخشی مهمی از ماجراست که Tom میگوید لزوما به معنای چهار برابر شدن تعداد هستههای RT نیست. به هر حال ما میتوانیم انتظار داشته باشیم Ray Tracing تاثیر بسیار کمتری در عملکرد داشته باشد.
با توجه به منابع یک RTX 3060 میتواند کارایی Ray Tracing نزدیک به RTX 2080 Ti ارائه دهد. البته عملکرد واقعی در حال حاضر مشخص نیست. سرعت کلاک نیز حوالی 1900 مگاهرتز در حالت استاندارد خواهد بود اما 2 گیگاهرتز به راحتی با اورکلاک قابل دست یابی میباشد. مصرف انرژی هر مدل نیز پایینتر از Turing خواهد بود اما اعداد دقیق مشخص نیستند.
اگر اطلاعات بالا صحیح باشند یعنی لزوما Turing در مقایسه با کارتهای آینده Ampere عملکرد بسیار ضعیفتری خواهد داشت. کسانی که هزینههای زیادی را صرف نمونههای بالا رده RTX 2080 SUPER و RTX 2080 Ti کردهاند احتمالا شاهد خواهند بود که یک کارت 300 الی 350 دلاری Ampere عملکردی مشابه را ارائه میدهد.
ظاهرا هیچ کارت GTX در تمام لاین آپ Ampere دیده نمیشوند زیرا حتی پایینترین مدلها نیز حداقل چند هسته RT در اختیار خواهند داشت. گمان میرود انویدیا دستی بر نرم افزار خود بکشد، تا GeForce Experience و GeForce Control Panel را با یکدیگر ادغام کند.
منابع Tom میگویند انویدیا محصولات Ampere HPC را در رویداد از قبل ضبط شده GTC 2020 معرفی میکند اما لاین آپ مصرف کننده GeForce انتظار میرود در ماه سپتامبر رونمایی شود. فعلا تمام این جزئیات را شایعه در نظر بگیرید.
این که کار همیشگی انویدیا هست ، میذاره کنسول های نسل جدید معرفی بشن بعد چند ماه قبل اومدنش میاد سری جدید کارت گرافیک میده که خیلی قوی تر از کنسول ها باشن حتی میان رده هاش اینجوری باعث میشه بازار به ضررش نشه چون همیشه ای ام دی نفع می کنه روی کنسول ها می خواد بازارش با اومدن کنسول ها کوچکتر نشه مجبور می کنه پی سی پلیرا رو که آپگرید کنن سخت افزارشون رو
پس فکر کردید چطور قیمت کنسول های نسل بعد قرار 500 یا 600 دلار باشه وقتی پرچم دار کارت گرافیک های حاضر میشه میان رده گرافیک های نسل بعد با قیمت 400 تا 500 دلار و توان گرافیک پرچم دار نسل بعد بالا 18 ترافلاپه که برچسب قیمتی بالا ای 800 دلار میخوره.و انویدیا میدونه برنامه amd چیه که این کار داره میکنه
خداییش هرچی به اینتل میشه خرده گرفت ولی انصافا انویدیا نمیشه…
واقعا توی بحث گرافیک انویدیا خیلی پیشرفت کرده.هم ساپورتش خوبه.
تو اینده دستیابی به ۴ گیگاهرتز و ۵ گیگاهرتز
خیلی ساده تر میشه