روز دوشنبه کاخ سفید قصد دارد جلسهای مجازی درخصوص یکی از موضوعات مهم، یعنی کمبود جهانی تراشه برگزار کند. یکی از شرکتهایی که درا ین جلسه حضور خواهد داشت بزرگترین کارخانه تولید تراشه در جهان، یعنی TSMC است. شرکتهای دیگری مانند آلفابت (شرکت مادر گوگل)، AT&T، اینتل، سامسونگ و جنرال موتورز نیز در این گردهمایی حضور خواهند داشت.
کمبود جهانی تراشه دلیل برگزاری جلسه کاخ سفید با TSMC
پس از شیوع ویروس کرونا، تأمین کنندگان تراشه در کشورهای آسیایی دریافتند که نمیتوانند قطعات کافی برای تأمین تقاضای تولیدکنندگان خودرو مانند جنرال موتورز و فورد آماده کنند. شرکتهای دیگر از صنایع دیگر مانند تولیدکنندگتن گوشی و تبلت نیز حالا مشکل کمبود تراشه را احساس میکنند. دولت بایدن حالا در تلاش است تا کمبود مواد اصلی در زنجیره تأمین را بررسی کند.
زمانیکه بحث تأمین نیمههادیهای پیشرفته به سایر کشورها مطرح میشود، قانونگذاران آمریکایی نگران امنیت خواهند بود. حالا کاخ سفید نگران است تا شکافی که در زنجیره تولید و تأمین ایجاد شده به سلطه کشورهایی منجر شود که روابطشان با آمریکا دوستانه یا پایدار نیست.
درحالیکه کاخ سفید به طور مشخص نامی از چین نبرده است، اما نگرانی این دولت هم از نظر ارتش و هم اقتصاد اینست که بیش از پیش به چین وابسته شوند. ظاهرا در جلسه فردا برنامه رئیس جمهور اینست که چگونگی تقویت زنجیره تأمین نیمه هادی ایالات متحده را مورد بررسی قرار دهد. شرکتهایی که در این اجلاس حضور خواهند داشت، عبارتند از:
- آلفابت
- AT&T
- کامینز
- دل
- فورد
- جنرال موتور
- Global Foundries
- اینتل
- HP
- مدترونیک
- میکرون
- Northrop Grumman
- NXP
- PACCAR
- Piston Group
- سامسونگ
- SkyWater Technology
- استلانتیس
- TSMC
TSMC و سامسونگ به ترتیب دو تولیدکننده برتر جهان در این زمینه به حساب میآیند. TSMC در حال ساخت کارخانهای در آریزونا آمریکا است که 12 میلیارد دلار هزینه خواهد داشت. استارت این پروژه در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ زده شد. این کارخانه قرار است تولید تراشههای 5 نانومتری را در سال 2024 آغاز کند که با توجه به سرعت پیشرفت این فناوری احتمالا در آن زمان فناوری چندان پیشرفتهای نخواهد بود.
با این حال، با شروع فعالیت این کارخانه TSMC میتواند تراشه 2 نانومتری ساخته شده در تایوان را به فروش برساند. انتظار میرود که در نیمه دوم سال 2021 شاهد عرضه تراشههای 3 نانومتری توسط TSMC و حتی سامسونگ باشیم. با در نظر گرفتن جایگاهی که شرکت تایوانی در این کسب و کار دارد، برای آمریکا بسیار مهم است که سرنوشت تراشههای مورد استفاده خود را تحت کنترل بگیرد. در کنار TSMC، اینتل نیز قصد دارد از سال 2024 با صرف هزینه 20 میلیارد دلاری، دو کارخانه جدید در آمریکا راهاندازی کند. اینتل در تلاش است تا جایگاه خود را در این صنعت باز پس بگیرد، اما برای رسیدن به TSMC و سامسونگ راه زیادی در پیش دارد.
چرا همیشه توی کاخ سفید شیرنی و اجیل توش نیست
ایران نیست که یه مشت مفت خور شکم باره موقع کار همش در حال نشخوار باشن :))
تعبیر دقیقی بود
لعنت به امریکا
ساندیس؟
کاسه؟
ماله؟
آره 👌
خودتو صاف کن خخخ
بنفشه!
از اینکه بزرگترین صنعت چیپ سازی دنیا را در حال مذاکره مستقیم با کاخ سفید میبینید میسوزید؟
خمیردندان استفاده کنید 😊
ادبیات معلوم الشغل های چندش اور