در چند روز اخیر شاهد اقدامات عجیبی در دنیای اینترنت هستیم که یک نمونه از آنها جمع آوری امضا علیه رئیس آمازون برای جلوگیری از ورود مجدد او به زمین است. هزاران امضا در یک کاراز با این هدف به ثبت رسیده و مردم مصمم هستند تا بتوانند پس از ورود جف بزوس به فضا دیگر او را بر روی زمین نبینند.
ماجرای جمع آوری امضا علیه رئیس آمازون چیست؟
در زمان نگارش این خبر بیش از 41000 نفر دادخواستهایی را امضا کردهاند که خواستار جلوگیری از بازگشت جف بزوس به زمین پس از پرتاب او به فضا هستند.
بزوس، بنیانگذار آمازون و شرکت اکتشافات فضایی بلو اوریجین در روز 7 ژوئن (17 خرداد) اعلام کرد که قصد دارد به همراه برادرش، مارک بزوس در تاریخ 20 جولای (29 تیر) با موشک New Shepard در اولین پرواز انسانی این شرکت به فضا بروند.
سه روز پس از اعلام جف بزوس، دو کارزار جمعآوری امضا با هدف جلوگیری از ورود مجدد او به زمین راهاندازی شد. این دو کارزار ظرف مدت 10 رو هزاران دنبال کننده را به خود جذب کرد. بیش از 23 هزار نفر در کارزار وبسایت Change.org با عنوان “اجازه ندهید جف بزوس به زمین برگردد” شرکت کردهاند و این دادخواست را امضاء کردهاند. در توضیح این دادخواست آمده است:
“میلیاردرها نباید وجود داشته باشند…. در زمین یا در فضا، اما اگر فضا را انتخاب کردند باید در همانجا بمانند.”
برخی از امضا کنندگان این دادخواست، دلایل خود را ذکر کردهاند. برخی از آنها معتقدند که زمین به افرادی مانند جف بزوس، بیل گیتس، ایلان ماسک و دیگر میلیاردرها نیاز ندارد.
کارزار دیگری نیز با عنوان “کارزار عدم اجازه به جف بزوس برای بازگشت به زمین” نیز به راه افتاده که تا این لحظه بیش از 18 هزار نفر آن را امضا کردهاند و به سرعت در حال رشد است. Jose Ortiz، شخصی که این کارزار را ایجاد کرده در توضیحات آن گفته است که “بزوس یک ارباب شرور گمراه است که سلطه جهانی را در اختیار دارد”.
هدف هر دو کارزار به راه افتاده بدست آوردن 25 هزار امضا است تا بتوانند به عنوان کارزهای برتر Change.org دست پیدا کنند.
بزوس قرار است که پرواز 11 دقیقهای به همراه برادر خود و برنده صندلی فضاپیمای نیو شپرد در مزایده بلو اوریجین که 28 میلیون دلار به فروش رفته، به فضا داشته باشد. آنها در یک کپسول گنبدی شکل که در بالای شتاب دهنده موشک جای دارد، قرار خواهند گرفت. زمانیکه نیو شپرد به خط کارمان – مرز خیالی که در 100 کیلومتری بالای زمین قرار دارد – رسید، کپسول از بوستر خود جدا خواهد شد و دوباره با کمک چتر به سطح زمین باز خواهد گشت.
بزوس در ویدئویی که 17 خرداد در اینستاگرام خود منتشر کرد گفت: “من میخواهم به این پرواز بروم، چراکه این چیزی است که در تمام زندگی میخواستم انجام دهم. این یک ماجراجویی و یک اتفاق بزرگ برای من است.“
خوردن تابلوی مونالیزا توسط جف بزوس!
این اولین باری نیست که کارزارهای عجیبی علیه جف بزوس ایجاد میشود. یک سال پس نوازنده مریلندی با نام کین پاول، کارزاری به راه انداخت که در آن از جف بزوس درخواست شده بود تابلوی مونالیزا، اثر لئوناردو داوینچی را بخرد و بخورد. او در توضیح دادخواست عجیب خود گفته بود که “هیچکس تا به حال تابلو مونالیزا را نخورده و احساس میکنم که جف بزوس باید اولین نفری باشد که اینکار را میکند”. همزمان با داغ شدن کارزارهای جلوگیری از ورود بزوس به زمین شاهد این هستیم که این دادخواست عجیب نیز یک بار دیگر ترند شده و کاربران در حال امضای آن نیز هستند.
@unknow
من برای اولین باره میشنوم کسی یه مهندس نرم افزار رو کارگر خطاب میکنه.
هررده شغلی بر مبنای مهارتش دستمزد میگیره. کارگر معمولا به کسی اتلاق میشه که در پایینترین سطح تولید کار میکنه و مهارت خاصی به جز استفاده از بدنش نداره. چه بسیار تکنسین هایی وجود دارند که تو خط تولید کار میکنند اما به دلیل مهارتشون دستمزدهای بسیار بالایی هم میگیرند.
همون مهندسین نرم افزار مورد اشاره شما اگه به سطح سینیور برسند تو همون آمازون میتونند تا 300 هزار دلار سالانه درآمد داشته باشند. میلیاردر نمیشند اما زندگی بسیار مرفهی میتونند داشته باشند.
ایلان ماسک خودش یه آدمی بوده که کارگری کرده و نبوغ فوق العاده ای هم داره. او دکترای هودش رو تو دانشگاه استفورد (دانشگاهی که اینشتین توش تدریس میکرد) بعد از دو سال رها کرد و استارت آپ خودش رو راه اندازی کرده.کم کم با ارایه خدمات نرم افزاری رشد کرد. برید زندگی نامه حرفه ایش رو بخونید. اصلا امکان نداره آدم باهوش نباشه و بتونه شرکت های موفق تاسیس کنه.
متاسفانه اطلاعات شما ناقص هست و همین مبنای قضاوت شما قرار میگیره. خرده فروشی یکی از چند بیزینسی هست که آمازون داره. خدمات ابری آمازون بزرگترین سرویس دهنده خدمات ابری تو دنیا هست و حتی بالاتر از مایکروسافت قرار داره.
شما بسیار ساده سازی میکنید قضیه مدیریت رو. مدیریت درست نباشه اصلا شرکتی موفق نمیتونه باشه و همون سرمایه رو هم به باد میده. مگه سونی کم سرمایه داشته اما بخش موبایلش رو ترکوند. نوکیا چی شد با اونهمه سرمایه. سرمایه ممکنه شرکت لازم باشه اما شرکت کافی نیست. شما مطمئن باش اینها آدمهای با نبوغی هستند که تونستن رشد کنند. مدیر مثل مربی فوتبال هست که کارش برنامه ریزی و هدف گذاری، شناخت مناسب از بازیکنها و و و هست. شما 11 تا بهترین رو بنداز تو زمین بدون مربی از هم میپاشه تیم.
بله بخت هم باید یار باشه. باید بازار رو شناخت و دونست تو چه مسیری قدم برداشت. همین شناخت بازار هم نبوغ میخواد
شما شرکتهای تکنولوژی رو میاین با کیم کارداشیان مقایسه میکنید چرا؟؟؟!!! اصلا من تره ای برای اون آدمها و پولشون خرد نمیکنم چه برسه ازشون طرفداری کنم. فقط اون نیست. الان شما برو تو یوتیوب کاری تک تیوبرها رو با مسخره بازی های بقیه یا مثلا دخترهایی که از زیباییشون استفاده میکنند و میلیونی ویدیوهاشون بازدید میشه مقایسه کن. اینا هستند تو دنیا. یا شما بگو طرف 10 سال پیش 100 تا بیت کوین رو به قیمت 100 دلار هم نخریده بود الان اگه نفروخته باشه طرف میلیونر هست بدون اینکه زحمت خاصی بکشه.
همین آمازون قریب 130هزار شغل تو دنیا ایجاد کرده. به قول دوستمون کسی هم جلوی افراد رو نگرفته حتما باید تو آمازون کار کنند. کسی خلاقیت داره میتونه بره برای خودش کار کنه.
همین چند تا از دوستای من رفتن برای خودشون یه استارت آپ تولید پهپاد زدن. 2 نفر بودند و تونستن بعد کار و تلاش سرمایه هم جذب کنند و دارند رشد میکنند. 5 سال 10 سال دیگه ممکنه تبدیل به شرکت میلیون دلاری بشن.
به شدت با آدم هایی مثل این اورتیز و کل این 25 هزار نفری که امضا دادن مخالفم این بیشعور چطور به خودش اجازه داده درمورد بزوس بد بگه هیچ میدونه بزوس کیه اینکه بزوس هوش بهتری داشته و ریسک کرده تو زندگیش و مدیریت بخشی در اچ پی رو ول کرد تا به رویاش برسه و اون رویا میلیاردش کرد مقصر مگه یا بیل گیتس که تو گاراژ خونه اش کد نویسی میکرد تازه گیتس که بیچاره هرچی دارو نداره میبخشه به فقرا بخدا بی تعارف میگم بشر خودش واقعا سرطان خودشه مثل این و افرادی که امضا دادن اگه ماسک نبود جاه طلبی افرادی مثل ماسک و بزوس و گیتس نبود آیا شرکت های امروزی سیلیکون ولی وجود داشتند که بخوان علم رو جلو ببرن یا تو پیدا کردن درمان کرونا ابر کامپیوتر هاشون رو در اختیار دانشمند ها بزارن که زودتر به جواب برسن واقعا آمریکا باید دولتش اینجور افرادی نادان و ابله که حیف نفس بکشن رو زندانی کنه از بین 8 میلیارد نفر یه نفر بزوس – زاکربرگ – گیتس – جابز – دل و خیلی های دیگه شده فقط یه نفر وگرنه همه میلیاردر میشدن دیگه یارو در حال پیتزا خوردن تو خونش لش اومده گفته نزارید فلان کس برگرده یه عده هم دنبالش کردن فکر کن نه تنها تو ایران که بلکه تو خارج هم ما ابله داریم
خوشم میاد هیچ غلتی هم نمیتونن بکنن
آقا الان تو فوق لیسانس کامپیوتر هم ممکنه باشی فارسی خیلی زبون مظلوم وبدبختی هست وبدبخت تر از اون ما که به این زبون حرف می زنیم ،، غلط رو به ط می نویسند نه به ت دو نقطه ، خدا بگم کی رو لعنت کنه ، بهت بر نخوره از سوز دل گفتم
وبازم خوشم میاد فوق لیسانسه های بیکاری وجود دارند که به غلط وغلت اینقدر توجه میکنن.
به هر حال ما در هر جایگاهی که باشیم پیش شما درس پس میدیم.
ممنونم.خیلی عزیز هستین استاد
در مقابل جریان سیاه نمایی،جریانی به اسم سفید نمایی هست که ظاهرا شما در اون راستا هستی.
🙂
سوال اینه که بر فرض همه ی جمعیت زمین امضا کنند ، آیا کسی میتونه نگاه چپ بهش کنه ؟ چه برسه به اینکه مانع رسیدنش به زمین بشه ؟ 😐
اینایی که این نامه رو امضا کردن بعضیاشون اگه بهشون درصد ناچیزی از ثروت جف بزوس ، پیشنهاد بشه حاضرن تقریبا هر کاری بکنن 😐
کاری با مخالفت و موافقت با این فرد و امثالهم ندارم ، در کل کار افراطی ایه 😐 از اعدامم بدتره 😐
دلیل این امضا سواستفاده اینها از ثروتشون در جهت کارهای نانجیبانه ای از جمله بیماری کرونا یا بذر گیاهانی که تراریخه میکنند و یا کلا مشکلاتی که در دنیا به وجود میاوردند و از این طریق سرمایه کلان جذب میکنند هستش و نه جون بشر براشون مهمه نه طبیعت و زمین و عین ارباب رعیتی با مردم دنیا برخورد میکنند.
کرونا که اهدایی کمونیستا بود بعضی ها هم لطف کردن واردش کردن! در مورد تراریخته یا ارگانیسم تغییر یافته ژنتیکی هم شرط میبندم اصلا نمیدونی چی هست فقط شنیدی چیز بدیه میخوان شماها رو ازنسل بندازن که زیاد نشین :))
اربابان شما چینیا کرونا رو به مردم دنیا هدیه دادن بازم با چه رویی میاید میگید کرونا از چین نبود؟؟؟منشا کرونا گجا بود؟چین با کرونا خواست اقتصاد جهانیو فلج کنه تا خودش رشد کنه.که تا حدودیم موفق شد…ولی به چه قیمت همون که شما میگی جون میلیون ها ادم رو گرفت برای اینکه اقتصاد کوفتیش رو از رقباش جلو بندازه.وقتی که کل دنیا خوابید توی چین مردم داشتن بدون ماسک در جشن و کارنوال هاشون شرکت میکردن.نمیدونم شما چطوری چشماتون اینا رو نادیده میگیره یا خودتون واقعا نمیخواین بفهمید.
دنیای ادم های قدرتمند همینه شما هم قدرت داشته باشید هرکاری میکنید.طرف میلیارد ها دلار خوابونده که هزاران میلیارد سود کنه بعد میگی بیاد به جون منو شما این ادما فکر کنن؟
امریکایی ها هم ب همون اندازه چینی ها بویی از انسانیت نبردن ولی وای به حال اون روزی که کسی نباشه این کمونیستا رو خنثی کنه که امثال منو شما میشیم کیسه خون یا غذا
اگه براتون مایه تعجب و سواله ک اینا کین، بدونید ک اینا چپول هستن. آیفون دستشونه و تسلای خودران سوار میشن، اما از ساز و کاری ک باعث شده آیفون و تسلا ساخته بشه، یعنی سرمایه داری، خوششون نمیاد. معتقدن ک بیل گیتس و ایلان ماسک باید پولی ک در میارن رو بین اینا پخش کنن، و چون نمیکنن، آدمای ظالمی هستن و دنیا بدون اونا جای بهتریه.
نمیدونم خدا چرا این مدل آدما رو مثلا توی کوبا و کره شمالی و … ب دنیا نیاورده ک قشنگ آخر و عاقبت چپول بازیاشون رو ببینن.
آفرین. دقیقاً
شاید کمتر کسی بهاندازه من از کمونیسم و چپگرایی متنفر باشه، این رو گفتم که متوجه بشی چه کسی این متن رو مینویسه.
دوست من، اگر کمی با گلوبالیسم و تشکیلات و اهداف کثیف و مخوفشون برای آینده جهان و مردمش آشنا باشی (می تونی از منابع معتبر اینترنتی اطلاعات کسب کنی) و بدونی که اکثر گلوبالیستها خودشون چپ بینالملل ولی به شیوه خاص خودشون هستند بطوریکه جامعه از دید اونها مردم عادی نبوده بلکه اعضای اصلی حزب کمونیست یا باشگاه گلوبالیست یا فراماسونری و امثالهم هستند و همه چیز و همه کس باید در خدمت منافع این انساننماهای پست و ظالم باشند، و اینکه شرکت آمازون، فیسبوک، گوگل، مایکروسافت، اپل، نایک و بسیاری از شرکتهای غولی که هزاران شرکت رو زیر پاهاشون له کردند تا ابرشرکت شدند، اون وقت مطمئنا چنین نظری نمی دادی.
فراموش نکن که آمازون، فیسبوک، جورج سوروس و … در انتخابات 2020 آمریکا با پولهای کثیفشون و رشوههای کلان و تقلبهای فجیع دستی و دیجیتالی چه بلایی بر سر ترامپ آوردند و حزب گلوبالیست، چپگرا، دروغگو، مکار و فاسد دمکرات رو به قدرت رسوندند.
این بحث طولانی هست و اینجا جای باز کردن اون نیست.
گوگل کیو له کرده؟ مثلا کسی خواست موتور جستجو راه بندازه، گوگل نذاشته؟ بعد چطوری نذاشته؟ پول زیاد داشته؟ خب مایکروسافتی ک گفتی خودش پول دنیا رو داره، سعی هم کرده موتور جستجو راه بندازه. شکست خورده. ن از خودش، از بازار شکست خورده. خود گوگل مگه پروژه شکست خورده کم داره؟
من سطح کلان رو نمیدونم واقعا ک گلوبالیست ها کین و چیکار میکنن و شرکتی ک بزرگ میشه مناسباتش با گلوبالیست جماعت چطوری میشه، نمیدونم واقعا. در مورد بازار صحبت میکنم. بنظرم اینطور نیست ک همه ی اینا پشتشون گلوبالیست ها بوده باشن. همون دفتر زیر پله ای جف بزوس رو نگاه کنید، چیزی ک الان میبینی، نتیجه ی 25 سال کار مداومه.
این نظرتو از نزدیک به کارگری بگی که برای 1500 دلار باید ساعتی 300 تا 400 جعبرو بسته بندی کنه یا در روز باید یک یا یک نیم تن بارو جابجا کنه فقط برای 1500 دلار که ازش مالیات هم کسر میشه و پایه ترین قیمت خانه در حدی که قابل قبول باشه 300 هزار دلار هست وقتی نسبت حقوق به سود رسانی به سرمایه داری که عملا هیچ کاری نمی کنه 40 به 60 هست قشنگ باصطلاح گردنتو میزنه
این سرمایه داری نیست که باعث شده شما ایفون بگیری دستت یا با کامپیوتر کار کنی بلکه وجود دانشمندانی مثله نیکولا تسلا یا دنیس ریچی هست که همین سیستم سرمایه داری به خاک سیاه نشوندشون
بعضی کارها هستند که ثروتمند شدن از راهشون موردی نداره مثله بیل گیتس که با مهارتش ویندوزو ساخت خوب هر نسخرو که بفروشه بلفرض 70 دلار یک میلیارد بار که فروش بره میشه 70 میلیارد دلار چون تعداد فروش بالاست ثروت فضایی ازش بدست میاد اما آیا یک چیز فیزیکی قابل لمس هست خوب قطعا نه آیا به کسی فشار اومده نه آیا کارکنان کم حقوق میگیرن بازم نه
وقتی تو مهارت فکری نداری که باهاش چیزی تولید کنی که به شکل صحیح ثروتمند بشی و بجاش بیای با ظلم و اعمال فشار و حق خوری یا کلاه برداری با فن بیان یا از این دست موارد به ثروت فضایی برسی و از بیل گیتس بزنی جولو اینجا کار میلنگه
یا ایلان ماسک چطوری یهو انقدر ثروتمند شد چی تولید کرد چکار کرد اصلا جز کاغذ بازی و کاریزما چکار مثبتی انجام داده چه چیزی تولید کرد که قابل لمس نیست مثله ویندوز اما ازش ثروت کسب کرده قبول سایت پایپالُ ساخت اونم نه تنهایی بلکه بخاطر کاریزمایی که داشت و مهارت در سخنرانی که مشخصه بخاطر اینکه اقتصاد خوانده و غیر از اینکه بلد بود چطور سرمایه گذار جذب کنه چکار مثبتی انجام داد اصلا اینا قابل قیاس نیستن با شخصی مثله بیل گیتس
اما قضیه ایلان ماسک اینه که واقعا چطور از بزوس که ثروتی 150 میلیارد دلاری داشت زد جولو انقدر سریع می دونی همین رقابتش توی ثروت سره اول شدن به قیمت خودکشی عده ای بخاطر از دست دادن دارو ندار زندگیشون تموم شده
و حالا خانواده های ثروت مندی هم هستند که مطرح نیستن مثله این اشخاص اما اصطلاحا به اونا میگن اشراف زاده اما می دونی همین اشرافی زندگی کردنشون به قیمت نابود کردن زندگی بقیست که مثلا طرف تا آخر عمرش خدمت کار مونده یا برای زنده موندنش دست به کارهایی زده یا تن به کارهایی داده که نباید اتفاق می افتاده
حالا قضیه فقط مهارت در کارهای دیجیتالی غیر قابل لمس نیست طرف می تونه توی چیزهای قابل لمس هم مهارت داشته باشه و میلیون دلاری در بیاره
مثله هنر در ساخت ساعت یا ماشین یا قالی یا نقاشی حالا اینا مثالن وگرنه مهم نیست چی میگم مثلا لوازم آشپزخانه هم می تونم مثال بزنم اصلا یکی شمشیر دکوری بسازه
یه عده دیگه هم با اختیار کامل مالکیت بر دارایی و انحصار گری ثروت فضایی بدست میارن که البته می تونه انحصار گری هم نباشه
چرا من به ثروتی که بیل گیتس بدست اورده گیر نمیدن چون از راه درست بدست اومده هرچند که اینم آدم عوضی هست و کارهای کثیفی انجام داده اما کارهای نادرستش مربوط به ثروتی که بدست اورده نمیشه هیچ ربطی بهم ندارن اصلا اون کارهای گندی که انجام داده واسش ثروت ساز یا بهتره بگم پول ساز نبوده
من افراد دیگه هم میشناسم که دارن میلیون دلاری در میارن با وجود اینکه یک قرون هم خیریه به کسی نمیدن دارم میبینم نه تنها حرف بد راجبشون نمیزنم بلکه می گم خوش بحالش چون دارم میبینم طرف درس خوانده کلی مطاعه کسی یا مهارت کسب کرده مهارت هایی که به آسونی بدست نمیان و اراده ی قوی می خوان حالا یه بخشیش هم مربوط میشه به توانایی های ذاتی یا همون ژنی که به من مربوط نمیشه بخوام شکایت کنم تو اینجور موارد باید به خدا شکایت کرد باید از خدا طلب کار شد نه اینکه به یک شخصی بخاطر توانایی های ذاتیش بیام بهش توهین کنم یا خفتش کنم
مثلا یکی که تو 15 سالگی به 6 زبان دنیا مسلط هست و دانشگاه پاس کرده و فارقُ تحصیل شده اگر همه توی سن 5 یا 6 سالگی هنوز توی حرف زدن اته پته می کنن این یارو زیر یک سال زبون باز کرده و توی سن 3 سالگی روان صحبت می کنه نه فقط به زبان مادریش بلکه به 2 زبان دیگه هم مسلط شده و می تونه صحبت کنه
حسادت در هر حالت درست نیست اگر یکی که توانایی ذاتی این شخصُ نداره و بخاطر اینکه یارورو دیده که چه توانایی هایی داره و بهش توهین کنه یا اذیتش کنه این میشه حسادت اینجا درستش اینه که اگر طرف با مواجه شدن چنین چیزی حس کرد داره بهش بی عدالتی به رنجُ زحمتی که در مقایسه با اون شخص برای پاداش گرفتن و جلب توجه می کِشه بی عدالتی میشه اینجا باید از خدا شکایت کنه اگه می خواد توهین کنه به خدا توهین کنه نه مخلوقش اگر طلب کاره باید از خدا طلب کار باشه
معمولا حسادت بیشتر بین دخترها اتفاق می افته
همین پسران آدم و هوا سره اینکه خدا چرا به اون همسر زیباتری داده اون شخصی که حسودیش شده بود زد اون یکیُ کشت اون این مخلوق چه گناهی کرده که رفتی سرشو بریدی شخصی که گناه کاره خدا هست باید سره خدارو قطع می کرد حالا اصطلاح دارم میگم وگرنه خدا سر نداره اما از روی نفهمی و جهالت اجرای عدالتُ روی مخلوق خدا که هم نوعش هم هست اجرا کرد
همین ابلیس حسادت کرد به آدم وگرنه برتر دانستن خودش بخاطر اینکه جنسش از آتش هست یک بهانه به ذهنش نرسید که بگه حسودیش میشه که اون برتر از من هست البته واقعا دلیلش حسادت نبوده و همون برتر دونستن خودش بخاطر اینکه از جنس آتش هست بوده یه کسی که ارزش هاش شده باشه نژاد پرستی یا ماده جایگاهی توی بهشت نداره
شماها معنی حسادتُ نمی فهمید و خیلی راحت میاین به بقیه برچسب حسود میزنین
اگر 2 نفر با توانایی های یکسان اما رفتار شخصیتی متفاوت که این در همه هست یکی که فقط دنبال یللی تللی هست و همش به فکر خوش گذرونی هست و در آینده بدبخت میشه و اون یکی زحمت کشیده و ثروتمند شده خوب این وسط اگر اون یکی حسادت کنه این طرف دیگه بیماره یا ذاتن حسوده به هرکسُ هرچیزی حسودی می کنه
حتی اینجاهم داره یک بی عدالتی اتفاق می افته همون تفاوت رفتاری و تصمیم گیری ها که مثالشو می تونی توی فیلم girl in the spiderweb ببینی
من به هیچ کس حسودی نمی کنم چون یکی منطقش پوله یکی منطقُ توی ریاضی میبینه یا فیزیک یکی کتاب هست یکی خوده زندگی منطقش هست یعنی هدفش زندگی کردن هست اما من منطقم عدالت هست هیچ کس تو حیطه و هم رده ی من نیست واسه همینه که اینجور مسائلُ راحت می فهمم و همینطور مسائلی که طرف بعد مثلا 90 سال زندگی لحظه ی مرگ تازه یکیشونُ می فهمه من هنوز سی سالم نشده می فهمم
آیا کسی جلوی اون کارگر رو گرفته ک بیزینسی راه نندازه و پول بیشتر در نیاره؟ ن هیچ محدودیتی نیست، اما راه انداختن ی بیزینس و سر پا نگه داشتنش و ب سود رسوندنش، کار سختیه. خیلی خیلی سخت تر از جا ب جایی روزی 1.5 تن بار (ک البته بیشترش با ماشین انجام میشه). اینو کسی متوجه میشه ک مثلا شرکتی ثبت کرده باشه، سعی کرده باشه 10 نفرو کنار هم نگه داره و محصول یا خدماتی ارائه بده.
پیدا کردن سرمایه گذار، مدیریت منابع انسانی، سیستم سازی، بازاریابی، فروش، حل مساله و چالش و خوردن زمین و بلند شدن و به طور کلی درست کردن ی سیستم ک مثل ساعت کار کنه جزو سخت ترین کارهای این دنیاست ک بیشتر مردم ازش فرارین. موفقیت یک شرکت، نوک کوه یخیه ک همه میبینن و اون مصیبت هایی ک طرف کشیده تا بیزینس رو ب اینجا رسونده، حکم بدنه ی کوه یخ رو داره ک زیر آبه و دیده نمیشه.
سرمایه داری کسی رو بدبخت نکرده. خود اون دوستان خودشونو بدبخت کردن. من جای تسلا بودم، برای ادیسون کار نمیکردم، اختراعاتم رو خودم تجاری سازی میکردم. ب همین سادگی. این چیزی از خفن بودن تسلا کم نمیکنه، اما مردم پول رو ب اختراع نمیدن، پول رو ب خدمت یا محصولی میدن ک نیازی ازشون رو برطرف کنه. حالا اونی ک این نیاز رو دید و برطرف کرد، لایق پول در آوردنه.
نهایتاً 2 حالت داریم. من یا کارآفرینم یا کارمندِ اون کارآفرین. سختی کم پول کم، سختی زیاد، پول زیاد. کسی ک بخواد سختی کم و پول زیاد رو داشته باشه باید بخوره تو دهنش. چپ ها عملاً دارن پر رو بازی در میارن. خیلی وقاحت میخواد ک وایسی بگی فلانی از پولش باید ب ما هم بده، ک ما باهاش خونه خوب بخریم و سفر خوب بریم. با هیچ خط کشی نمیشه اینو اندازه گرفت و هضم ش کرد.
اینا نگفتن فلانی باید از پولش بده تا ما باهاش خونه بخریم یا اگر هم گفته باشن باید تو دهنی بوخورن
یعنی شما وقاعا فکر می کنی بزوس سختی کشیده این کسبُ کارو راه بندازه اولا که باید ثروت خانوادگیش کسبُ کارو راه انداخت دوم اینکه خودش ادارش نمی کرد سوم اینکه یک بیزینسُ نگه داشتن بخش مدیریتش کاری که باید انجام اینه که حواسش به کار باشه نه اینکه مثلا کار انجام بده مثلا شما به یک تعمیرکار میگی بیاد یکی از وسایل برقی خونتو درست کنه و بلفرض شخص نادرستی هست اگر بالا سرش واینستی وسیلرو درست می کنه اما یه کاری می کنه بعد یه هفته خراب بشه که دوباره بهش زندگ بزنی بیاد تعمیر سختی این کارا ماله قدیمِ الان دیگه اوضاع فرق کرده الان چیزی که مهمه داشتن سرمایه دو انتخاب نام و سه برند سازی درواقع جا افتادن توی زبون ها با تبلیغات و وقتی کسبُ کار راه افتاد دیگع صاحب کار کاره خاصی انجام نمیده گهگاهی فقط باید نظارت کنه و نوشتن اون چهارچوبی که ازش حرف میزنی کاره سختی نیست همونطور که خودت گفتی کارگراهم دیگه با ماشین بار جابجا می کنن پس کارشون راحت تر شده تکنولوژی اکثر کارهارو راحت تر کرده سخت ترین بخش داستان همون بحث رقابت بین کسب کارها هست یا همون تبلیغات که هیچ کدوم اینا برای بزوس سخت نبوده چون با سرمایه خیلی زیادی کسبُ کارشو شروع کرد و زمانی هم شروع کرد می تونیم به شانس هم ربطش بدیم
مثلا زمانی که همه نمی دونن این چیز چیه حالا مثال دارم میزنم و تو همون موقع این ایده به ذهنت برسه و سرمایشو هم داشته باشی و کسبُ کارتون راه بندازی که خوب نه اینکه بگیم میگیره بلکه صد در صد میگیره
سختی این کار الان کجاست دقیقا میشه توضیح بدی
زمانی می تونی بگی سخته که طرف از صفر صفر یعنی یک ریال هم تو جیبش نبوده رفته کار کرده حالا یا کارگری یا مهارت یاد گرفته رفته کاره مهندسی انجام میده و سرمایه جمع کرده و با این سرمایه یک سایت فروشگاهی زده اونم درحالی که صدها سایت فروشگاهی هست که خیلی هاشون هم غولی شدن یعنی بازارش پره اما این شخص با تلاش و علم دانش بالا و کار زیاد تونسته کارشو گسترش بده
مثلا توی دنیای هنر نقاشی برگردی به صد سال قبل اما با تکنیک های پایه ای الان نقاشی کنی یعنی مهارتت توی دوران خودت در سطح متوسط هست اما برگردی 400 یا 500 سال قبل با همین مهارت سطح متوسط همه می خوانت و میگن واو چون مشابه سطح حرفه ی کارتو تاحالا ندیدن یه لشکر رقیب بالا سرت نیست
اما توی زمان حال تو توی نقاشی برای اینکه بتونی جا بی افتی و همرو حیرت زده کنی و تبدیل به یک ستاره بشی که وقتی یک تابو آماده می کنی چند صد هزار دلار فروش بره باید بیش از 10 هزار ساعت تمرین داشته باشی
اما جوری که تو داری میگی دقیقا داری
جک ما یا همون کسی که واتس آپُ ساخت و واقعا نمی دونم رو چه حساب بیش از ده میلیارد دلار فیس بوک ازش خرید یه مسنجر مزخرف خیلی قبل ترش من یه مسنجر بسیار عالیُ استفاده می کردم که الان اصلا فراموش شده اون زمان از تلگرام دو سال پیش بهتر بود فقط بخاطر یک نام چون نام درستی نداشت شکست خورد چیزی که این همه زحمت برای ساختش کشیده شده بود یا ایلان ماسک یا جردن بلفورد یا همین مدیر فیس بوک یا وارن باف
تو داری اینارو با امثال استیو جابز یا بیل گیتز با رونالدو یا مدیر شرکت هواوی یا مدیر شرکت ای ام دی
که واقعا برای ثروتی که بدست اوردن زحمت کشیدن سختی کشیدن
فیلم مدیر شرکت فیس بوک مارک با مدیر شرکت اگل استیو جابز هست بورو ببین اصلا قابل قیاس نیستن
چیزی هم که من گفتم راجب حقوق بود که درصدی بین همه حساب نمیشه بلفرض یک کارگری که توی مغازه کار می کنه صاحاب کارهم توی خانه زیر کولر حال می کنه چه این مغازه توی یک ماه 20 میلیون در بیاره چه 100 میلیون کارگر همون ماهی 1.5 حقوقُ میگیره خوب قطعا وقتی مغازه توی یک ماه صد میلیون در اورده یعنی کارگر بخاطر مشتری بیشتر، بیشتر کار کرده بعد یک سال میبینی صاحب کار که هیچ کاری هم انجام نمیده فقط هرماه میاد پول برمی داره میره میبینی بعد یک سال از همین درآمد مغازه یک ماشین 700 میلیون زیر پاش انداخته ولی کارگر پرایدو هم نتونسته بخره
همین کارگر که انقدر بهش ظلم شده فرض میگیریم بعد از 15 سال کارگر مغازه خودشو راه مینداخته و همین کارگر میشه صاحب کار خودش و باز همین سیستم فاسد و کثیف پیاده می کنه
وقتی همه می تونن یک زندگی معمولی داشته باشن رفاهُ آسایش حد معمول رو داشته باشن چرا همدیگرو زیر پا لح می کنیم این دنیا بهشت نیست اما با زیر پا لح کردن بقیه دوست داریم بهشتُ همینجا بسازیم
این سیستم دقیقا اینجوریِ که یک پدر مادری که بچشونُ کتک میزنن این بچه بزرگ میشه حالا یا پدر میشه یا مادر و همون کاره ادامه میده و بچه ی خودشو میگیره کتک میزنه اما از اونجایی که بچه از گوشت و خون خودشون می دونن چنین حالتیُ توی جامعه روی غریبه پیاده سازی می کنن
که بر حق هم هست چنین رفتاری خوب طرف می گه من ظلم دیدم عذاب کشیدن چرا بقیه ظلم نبینن و عذاب نکشن
نمیبینی دهه چهلی ها یا پنجایی ها یا شصتی هی میگن دوران ما دوران ما دم گوشه بچه هاشون و حتی اگه بچشون تلاش گر باشه و موفق هم بشه بازم به یه طریقی دوست دارن با گفتن دوران ما بهش سرکوفت بزنن فیلم spontaneous جایی که بچه به پدر مادرش میگه این اتفاقی که افتادش حدأقل یه مزیتی که داره اینه شما نمی تونید بگید دوران ما اوضاع سخت تر بود این صحنه خندم گرفت
نظر قبلی هم من درواقع راجب حقوق بین صاحب کار و کارگر حرف زدم که گفتم زحمتُ کارگر می کشه اما کارگر حتی بعضی مواقع شاید 1 درصد از درآمد گیرش بیاد
…….
…….
شما سیستمی که خدا پیاده سازی کرده نمی فهمی من استعداد ذاتی این چیزارو دارم و از بچگی ذهنی منطقی داشتم و چون این سازو کارو می فهمم دارم این حرفارو میزنم اما شما از چرخه ی دنیا سر در نمیاری فقط این تو مغزت فرو رفته که سرمایه داری خوبه و باعث پیشرفت میشه سرمایه داری یعنی رقابت یعنی قانون جنگل که چهار حالت داره یا باید توانایی هات بالا باشه و فوقلعاده سختی بکشی تا پادشاهی کنی یا اون دنیاتو ببوسی بذاری کنار تا پادشاهی کنی که از قبلی آسون تره سوم اینکه با جریان حرکت کنی تا بتونی یک زندگی نیمه معمولی داشته باشی یا اینکه لح بشی یک مرده ی متحرک که هروزت با بدبختی می گذره
اما من میگم هرچیزی سره جای خودش و به موقع
اگر تسلا قرار بود یک محصول بسازه و تجاری سازیش بکنه تو الان اینترنت نداشتی که بیای اینجا کامنت بذاری و دنیا انقدر پیشرفت نمی کرد خیلی ها هستند زندگی معمولی و از نظر رفاهی قابل قبولی دارن و در حدی ثروتی دارن که تا آخر عمر بوخورن و بخوابن ولی طرف ذاتش اینه از علمُ تکنولوژی خوشش میاد طرف دوست داره هواپیما بسازه یا یه چیزی اختراع کنه دوست داره اینجوری به همنوع خودش خدمت کنه در اصل هدفش هم خدمت نیست داره کاری که توش خوبرو انجام میده کاری که توش استعداد ذاتی داره
یه شخصی مثله همین تسلا حالا من دانشمندان زیادی نمیشناسم و دنبال نمی کنم ببینم چنتا دانشمند وجود داره اما از تسلا و دنیس ریچی خوشم میاد
من نه طرفدار سرمایه داریم نه کومونیست نه دیکتاتوری نه جمهوری نه امپراطوری
دفعه ی قبل که بحث سر این مورد بود من که گفتم که حالا که تکنولوژی هست چرا یک ابر هوش مصنوعی با کامپیوترهای کوانتومی ساخته نشه برای نظم جهانی
خدا این سیستمی که پیاده سازی کرده که سر در اوردن ازش فقط از پس امثال من برمیاد هدف ایجاد درُ رنج هست برای امتحان کردن اما خودش با اوردن پیامبران و امامان نظم در جوامع برقرار می کرد که انسان ها همشون زدن کشتن و در آخر یک کتاب اورد بنام قرآن و رها کرد اینطور که هرکی عمل کنه جاش تو بهشت هست هرکی عمل نکنه جاش جوش جهنم اون کسایی هم که اصلا نمی دونن قرآن چیه اعمالشون سنجیده میشه که حالا داستان داره
منجی که اصلا معلوم نیست قراره بیاد یا نیاد
گفتم یک ابرهوش مصنوعی که به هیچی وابسته نیست بهتر از تمام منجی های خدا می تونه نظم و عدالت در حوامع انسانی برقرار کنه و جلوی ظلمُ فسادُ بگیره یه چیزی مثله انیمیشن Lupin 3 یا مثله فیلم transcendence
اما طبق معمول توی این انیمیشن و فیلم هوش مصنوعی ها توسط انسان ها مثله منجی های خدا کشته میشن
دلیلشم همون مثال کارگری که در آینه خودش میشه صاحب کار این یکیشه که در مورد بعضی از ثروت مندا میشه حفظ میراث خانوادگی
یکی دیگه اینکه بعضی انسان دنبال خدایی کردن هستند دوست دارن حکومت کنن و بهشتُ توی این دنیا برای خودشون بسازن دوست دارن مرگُ زندگی تأیین کنن
وگرنه منابع واسه همه هست مگه شهاب سنگی طلا پیدا نکردن بخاطر همین دو مورد اما در اصل مورد دوم نرفتن استخراج کنن
یااصلا توی فضا منابع بینهایت هست این همه تکنولوژی پیشرفت کرده چرا تا الان یک ابرسازه ساخته نشده برای استخراج منابع از فضا یا پروژه انرژی بی نهایت خورشیدی چی شد چرا تا به نتیجه رسید و خروجی از ورودی کمی بیشتر شد همه دست کشیدن ازش
تو وقتی پادشاه باشی اما نتونی مرگُ زندگی گرسنگیُ سیری و غنی و فقیر و رأیت و اشراف زاده تأیین کنی که حال نمیده ذات انسان اینجوریِ هست
من میگم هرچیزی به موقع و سرجای خودش یعنی اینکه
دیدی بعضی مواقع میام از خصوصی سازی و سرمایه داری هم دفاع می کنم اما یجا بد میگم یجا میبینی از جمهوریت یا سیستم کومونیستی یجا دیکتاتوری یجا امپریالیستی و غیره دفاع می کنم
دلیلش اینه که تمام این سیستم ها نقص دارن من نکات مثبت رو به شکلی ازشون بیرون می کشم
اما این سیستم ها هرکدومش که توی یک کشور پیاده سازی شده واسه اینکه گند کاری هاشون یا کم کاری هاشونُ بپوشونن
مثله همین ایران خودمون که میگن ببینید آمریکا چطوریِ ببینید آلمانی چطوری فقط نکات منفی تا گند کاری های خودشون بپوشونن کلا اینجورین که همه بدن ما خوبیم همه مشکل دارن فقط ما موشکل نداریم
من نظر شما رو کامل نخوندم چون بسیار طولانی بود. اما فقط میخوام در مورد درآمدزایی هایی که به نظر شما راحت هست.
این رو به تجربه میخوام بهتون بگم که مدیریت در سطح آمازون، تسلا و … کار بسیار سخت و طاقت فرسایی هست. هر چقدر رده های مدیریتی هم بالا میره به اون اندازه کار سختتر میشه.
این افراد اغلب بسیار بیشتر از ساعات کاری نرمالی که یه کارگر تو خط بسته بندی آمازون هست کار میکنند. اون شخص میاد 8 ساعت روزانه کار میکنه و فقط دغدغه کاری خودش رو داره. اما این مدیران مشغولیت های ذهنی بسیار زیادی دارند. به جهت بین المللی بودنشون هم جلسات کاری متعدد تو ساعتهای بسیار عجیب مثل 10 شب، 6 صبح و … دارند. باید توانایی بسیار بالایی برای مدیریت درست داشته باشند. بتونند مدیران پایبن رده متناسبی رو انتخاب کنند.
بعدش در سطح مدیریت کلان اینها به دنبال پیشرفت هستند. کارگاه جوراب سازی حاج فلانی و پسران نیست که 100 ساله داره همون جوراب ها رو با یکم اینور اونور کردن تولید میکنند. بنابراین همین حرکت رو به جلو اونها باعث ایجاد دغدغه ها، موانع و مشکلات جدید میشه.
دیدگاه شما تو نگاه به کارگر خیلی مظلومانه هست. اما به طور خلاصه میگم اون کارگر مسیری رو که میتونه به درآمد بالا برسه حالا به هر دلیلی طی نکرده.
شما فوتبال رو نگاه کنید فقط ویترینی از افراد موفق رو میبینید. اما چه بسیاری که سالها تو آکادمی های فوتبال هزینه کردند و وقت گذاشتند اما به جایی هم نرسیدن. یعنی نمیشه همینجوری ساده سازی کرد که کارگر اینجوری حقوق میگیره، مدیر اینجوری
این بحث بسیار طولانی هست و واقعا نمیشه با نوشتن بهش پرداخت. اما فقط خواستم برخی نکات رو اینجا یادآور بشم شاید بتونه کمی روشنگرانه باشه
آقای فرزاد من مظلوم نمایی واسه کارگر نکردم یا مشابهش
نمیشد کوتاه کنم نظرمو این همه نوشتم با این حال می دونم منظور کاملُ نمی رسونه
مگه کارگری یعنی بار جابجا کردن اون برنامه نویسی که باید روی مسائل خیلی پیچیده تر از مدیریت کار کنه یا مهندسی که باید روی یک پروژه یخلی پیچیده کار کنه نمونش هم همین مهندسان تسلا اما آیا الان مهندسان تسلا میلیاردرن یا ایلان ماسک که هیچ کاری نکرده
من خودم کارگری هم کار کردم صاحب کار های مختلف هم داشتم دیدم که هیچ کاری انجام نمیدن کارشون اینه که فقط هرماه پول پارو می کنن و یه بوخور نمیری می ذارن دست کارگر
سایت آمازون هم یک سایت فروشگاهی هست انقدر این مسئلرو پیچیده جلوه نده اگر واقعا این کار سخت بود یک شخص بی عرضه ای مثله جک ما از این راه میلیاردر نمیشد ایده مثله یک جرقه میمونه نمی تونیم بگیم که تلاش خوده طرف هست و اگر سرمایه داشته باشه طرف راحت می تونه انجامش بده ماهم اگه سرمایه می داشتیم الان با سرمایه گذاری میلیاردر میشدیم کلی هم فرصت های سرمایه گذاری داشتیم که اگر سرمایه می داشتیم سود فضایی می کردیم اما بخاطر نداشتن سرمایه همرو از دست دادیم اما داریم خودمونُ به آبُ آتیش میزنم که یه چیز حرفه ای از صفر بسازم و بفروشم کارم برنامه نویسی هست هروز کله روز درگیرشم تک نفری بدون هیچ کمکی دنبال اینم که یک طرح قابل قبول و جامعه پسندیُ سرهم کنم فول استک نیستم ولی در حد فول استک دارم فشار میارم خوب اگه سرمایه می داشتم نیازی نبودم این همه سختی بکشم
دیگه بی عرضه تر از جک ما که هیچ کاری از پسش بر نیومد اما یک ایده که مثله یک جرقه میمونه به ذهنش رسید سرمایشو داشت پیاده سازیش کرد گرفت الان میلیارد شده کدوم زحمت چه زحمتی کشیده این طرف سایتشو که خودش نساخت کاراشم که خودش انجام نداد فقط نقش نظارت کننده داشت بزوس هم به همین شکل
نظرمو کامل بخون 5 وقتتو میگیره به همه ی چیزایی که گفتی جواب دادم
نمی دونم این چیه افتاده توی ذهنا که هرکی که ثروتمنده حتما زحمت کشیده
رونالدو که فوتبالیست هست زحمت کشیده ثروت مند شده
اکا امثال وارن باف که مثله کارداشیان ها هست با اعتبار مسخره خانوادگیشون ثروتمند شده
90 درصد ثروتمند ها باصطلاح مثله بخت آزمایی ثروتمند شدند اونوقت شماها پشتشون در میاین
من مثال یک مسنجریُ زدم که احتمالا 6 سال پیش ازش استفاده می کردم اون زمان امکاناتیُ داشت که تلگرام 1 یا 2 سال پیش به مسنجرش اضافه کرد اما بخاطر نام فقط یک نام شکست خورد نامش ردیکال قبلا تند تند آپدیت واسش میومد من دیگه واردش نشدم چون کسی نمیومد
اما آشغالایی مثله واتس آپ یا اینستا موفق شدن ببین یه نام چه می کنه بعد پولدار شدن هرکسیُ می ذارین به حساب زحمت کشیدنش
همین آمازون هم نشد آمازون تا وقتی که نامش شد آمازون قبلا نام های دیگه ای
وقتی یک نام طرفُ انقدر ثروت مند می کنه دیگه تا تهش بورو
افرادی هستند صد برابر همین ثروتمندای مطرح تلاش کردن و زحمت کشیدن اما بخت باهاشون یار نبوده و شکست خوردن
هزاربار هم بگم باز کسی گوش نمیده من دارم راجب ساختار دنیا حرف میزنم سیستمی که خدا پیاده سازی کرده شماهایی که هیچی نمی دونید راجبش چرا به خودتون اجازه میدید قضاوت کنید
سرمایه داری و همین امثال جف بزوس ها دنیارو به لجن کشیدن اونوقت دارین ازشون دفاع می کنید مثله زالو از بقیه تغذیه می کنن که بهشتشونُ همین جا بسازن
حسادت دشمن انسان
آقای نیکویی چطوری میشه تو این کارزار ها شرکت کرد؟
منم نمیخوام بزوس برگرده زمین😂
سلام Siri عزیز. این کارزارهای توی سایت change.org هست که من یکیش رو پیدا کردم و لینکش رو برات گذاشتم. چرا حالا جدی؟! 😀
والا من نه با ثروتشون مشکل دارم نه با سفرشون به فضا.
به موهاش حسودیم میشه! مرسی از شما🌹
😂😂👍🏼😂
😐😐
😄😄
به خدا ملت دارن میزنن تو جادهخاکی از بیکاری و دغدغهی مهم نداشتن!
چی بگیم دیگه؟ 😅
خوشی زده زیر دلشون باید مثل ما چوب تو استین اون 40 هزار نفر بکنند ببینند ما چه حسی داریم که چهل سال داریم فشار تحمل می کنیم و هیچ کاری نمی کنیم این ها به کسی با زحمت ثروت جمع کرده دارند توهین می کنند حالا نمی شه گفت با زحمت زیاد چون بعد از یه جایی پول خودش سرازیر می شه تو زندگی بعضی ها همون مثل پول پول می اره
الان مثلا جف بره دیگه نیاد چی بهتون می رسه؟ نترسید چند سال دیگه که زمین داشت از بین می رفت همه میلیاردر ها می رند و ما تو آلودگی هوا و مشکلات زمین گرمایی و… می میریم نگران نباشید
فکر میکنم که اینکار بیشتر براشون جنبه سرگرمی داره تا جدی. البته مشخص میشه که این نفرت از آدمای پولدار که حالا شاید یه حسادتی هم توش دخیل باشه همه جای دنیا هست.
بیشتر شامل ه حسادت ه و اون نفرت احتمالی احتمالا به دلیل انحراف فکری ای به وجود می اد که می گند این آدم ها ثروت شون رو از جای درستی به دست نیاوردند
به قول طرف میگه اگر شما یک ملیون دلار شانسی برنده بشید کسی بهتون حسودی نمیکنه
اما اگر 1 ملیون دلار با کار تلاش به دست بیارید میبنید دور برتون پر میشه از افراد حسود
تحلیلشم چندان سخت نیست
خیلی وقته مشخص شده. شما نمیخواستی بفهمی. از کل ایالت های آمریکا 6 ایالت توسعه یافته است.
چون امثال شما در ذهن خودتون و مخاطبان تون القا کردید همه دنیا خوشبختن اما ما نه.
سخنانم قصد بی احترامی نبود. نقدی بر جریان غربگرا است