به گفته مدیر اجرایی سابق اکس باکس، مایکروسافت تمام مدت جنگ اکس باکس و پلی استیشن را تشویق کرده و علاقهمند به ادامه آن بوده است. برای اطلاع بیشتر درباره این رقابت قدیمی و جزییات پشت پرده آن با ما تا انتهای مطلب همراه باشید.
- خرید Repeat.gg توسط پلی استیشن برای گسترش بخش ورزشهای الکترونیکی
- همکاری سونی و وسترن دیجیتال در عرضه اولین SSD رسمی پلی استیشن 5
- عدم حضور پلی استیشن در نمایشگاه گیمزکام 2022 به تایید سخنگوی سونی
جنگ اکس باکس و پلی استیشن
حتما به یاد دارید که دوران کنسولهای پلی استیشن 3 و اکس باکس 360 با چالشهای مخصوصی همراه بود. مواردی مانند حلقه قرمز مرگ اکس باکس 360 یا مشکلات فنی راهاندازی پلی استیشن 3 که در عین ایجاد دردسرهای فراوان، عرضه آنها با قیمتهای غیرمعقول را توجیه نمیکرد. اگر در آن زمان پیگیر این موضوعات بودید، بدون شک درباره «جنگ کنسولها» (Console Wars) و بحثهای بیشمار درباره این که کدام کنسول بهتر از دیگری است، میشنیدید که البته برخی از آنها تا به امروز هم ادامه داشته است. شما هنوز هم در فضای مجازی میبینید که طرفداران این دو نام بر سر برتری کنسول مورد علاقه خود با یکدیگر درگیر میشوند.
البته در این بین نکته جالب توجهی نیز وجود دارد که آن را «پیتر مور» (Peter Moore)، یکی از مدیران سابق اکس باکس مطرح میکند. در گزارشی از Gamespot، مور با پادکست ورزشی Front Office صحبت کرد و گفت که مایکروسافت اساسا ادامه جنگ کنسولها را در اواسط دهه 2000 تا 2010 تشویق میکرد. او در این باره توضیح داد:
ما در آن زمان جنگهای کنسولی را تشویق میکردیم که البته نه برای ایجاد دشمنی؛ بلکه، برای به چالش کشیدن تواناییهای یکدیگر بود. منظور من مایکروسافت و سونی است. اگر مایکروسافت پس از حلقه قرمز مرگ اکس باکس مسیر خود را ادامه نمیداد، کنسولها و بازیها دیگر به قدرت امروز نبودند و شما شرایط ضعیفتری را تجربه میکردید. بدون این جنگها، شما هرگز رقابت امروزی را نداشتید.
مور در سال 2007 مایکروسافت را ترک کرد و رییس EA Sports شد. پس از آن به عنوان مدیرعامل باشگاه فوتبال لیورپول انتخاب شد و اکنون به عنوان مدیر اجرایی در Unity مشغول به کار است.
حلقه قرمز مرگ اکس باکس
حلقه قرمز مرگ، زمانی که اکس باکس 360 برای اولین بار منتشر شد، یک مشکل گسترده بود که برای مایکروسافت 1.15 میلیارد دلار هزینه در بر داشت تا نسخههای بعدی 360 را اصلاح کند. این موضوع به نوبه خود یکی از دلایل برتری پلی استیشن 3 در جنگهای کنسولی آن زمان است. با در نظر گرفتن همه چیز، نگاه کردن به آن دوران و مسیری که تا به امروز طی شده، بسیار جالب است.
با نگاهی به حال حاضر نیز باید بگوییم که این روزها دیگر موضوع جنگ کنسولها مانند گذشته رایج نیست. البته هنوز هم افرادی هستند که به این فکر میکنند که عناوین انحصاری در چه پلتفرمهایی موفق هستند؛ اما در واقعیت باید بگوییم که PC همیشه برنده رقابت است. چرا که در نهایت بازیهای اکس باکس و پلی استیشن در پلتفرم «استیم» (Steam) یا «فروشگاه اپیک گیمز» (Epic Games Store) با محدودیتهایی عرضه میشوند.
به نظر شما آیا تشویق جنگ اکس باکس و پلی استیشن توسط مایکروسافت برای پیشرفت کنسولها و کیفیت بازیها ثمربخش بوده است یا خیر؟ شما طرفدار کدام یک از این کنسولها هستید؟ برای ما در بخش نظرات بنویسید.
خوبهبسیارعالیاست
خوبهبهنظرمیشهازش بازیبهتریکرد
برایبازیکردن
برایبازیکردن