در اینکه طی سال های اخیر پیشرفت سخت افزار گوشی های هوشمند فوق العاده بوده هیچ شکی نیست و طی چند سال گذشته، افزایشی پایدار را در عملکرد این دستگاه ها شاهد بوده ایم. از جمله قطعاتی که این پیشرفت مدوام شامل حال آنها شده است، حافظه های ذخیره ساز و رم ها هستند. سامسونگ به عنوان یکی از بزرگترین تراشه سازان گوشی های هوشمند و کمپانی پیشتاز سازنده ماژول حافظه نشان داده است که باید برای نسل بعدی گوشی های هوشمند انتظار چه چیزی برای قسمت حافظه داشته باشیم. این اتفاق در رویدادی به میزبانی کوالکام در نیویورک که در مورد شبکه 4G و گوشی های 5G بوده، صورت گرفته است.
در حین صحبت های سرپرست بخش مدیریت محصولات حافظه سامسونگ مشخص شده است که نسل بعدی حافظه های فلش، UFS 3.0 نام دارند و در سال 2019 از این حافظه ها در گوشی های هوشمند به کار گرفته خواهد شد. UFS 2.1 نسل حال حاضر این حافظه ها هست که مورد استفاده قرار گرفته اند و گوشی هایی مانند وان پلاس 5، گلکسی اس 8 و HTC U11 مجهز به این نوع از حافظه های فلش هستند. اگر به طور خلاصه بخواهیم این نوع حافظه ها را توضیح دهیم باید بگوئیم شکلی از ذخیره سازها در گوشی های هوشمند امروزی هستند که برای هر چیزی، از سیستم عامل گرفته تا تصویر و ویدئو مورد استفاده قرار میگیرند. تراشه های UFS 3.0 به واسطه جدیدترین فناوری های 3D NAND سامسونگ تولید میشوند که امکان تولید ذخیره سازهایی با فضای بیشتر را در اندازه یکسان و سرعتی دو برابری فراهم میکند.
اولین موج از تراشه های حافظه جدید سامسونگ در سه مدل 128، 256 و 512 گیگابایتی روانه بازار خواهند شد و نسخه 1 ترابایتی این حافظه نیز احتمالا در سال 2021 از راه خواهد رسید. این بدین معناست که به زودی باید با پرچمداران 64 گیگابایتی وداع کنیم، اتفاقی که شاید زودتر از این حرف ها باید رخ میداد. البته این اتفاق میتواند باعث شود سازندگان دلیلی تازه برای افزایش قیمت محصولات خود پیدا کنند. حافظه های جدید قرار نیست مقدار کمی به سرعت گوشی های جدید بیافزایند بلکه برای استفاده از شبکه 5G و فیلمبرداری با وضوح و نرخ فریم بسیار بالا نیز ضرورت دارند.
دیگر پیشرفت مهمی که در سال 2020 شامل حال گوشی های هوشمند خواهد شد، رم های LPDDR5 هستند. پهنای باند گوشی های هوشمند به لطف حافظه های DDR5 سامسونگ با 51.2 گیگابایت بر ثانیه خواهند رسید و نسبت به پهنای باند 25 گیگابایت بر ثانیه ای نسل فعلی، پیشرفت چشمگیری را به خود خواهند دید. در عین حال رم های جدید 20 درصد مصرف انرژی بهینه تری نیز خواهند داشت. از آنجایی که وظیفه نگهداری موقت برنامه ها در یک گوشی هوشمند به عهده حافظه رم است، طبیعتا سرعت عملکرد این دستگاه ها نیز افزایش قابل ملاحظه ای خواهد داشت. LPDDR4 یعنی نسل فعلی رم های موبایل در سال 2014 معرفی شدند و با LPDDR5 بعد از شش سال، دستگاه ها یک تغییر قابل ملاحظه در این بخش را به خود خواهند دید. برای ملاقات با گوشی های مجهز به حافظه های UFS 3.0 حداقل چند ماهی را باید منتظر بمانیم اما برای رم های سریعتر، بیش از یک سال صبوری لازم است.
دیدگاهتان را بنویسید