دولت سیزدهم و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در زمان روی کار آمدن خود نوید دادند که در سال جاری قیمت اینترنت گران نمیشود. باوجود آنکه به نظر نمیرسد عیسی زارع پور به این وعده خود پایبند بوده باشد و حداقل ما، طبق تجربه شخصی شاهد افزایش قیمت در سرویسهای اینترنتی خودمان هستیم، زمزمهها برای گران شدن اینترنت حالا بلندتر از زمزمه شده و به نظر میرسد که سال آینده در راستای این اقدامات شاهد حذف تعرفه نیم بهای اینترنت داخلی خواهیم بودیم.
به تازگی گفته شده که جهت ایجاد انگیزه سوآدوری در سرمایهگذاران برای توسعه و ارائه کیفیت مناسب، بحث افزایش قیمت اینترنت برای سال آینده مطرح شده است و به نظر میرسد که تعرفه اینترنت نیم بهای سایتهای داخلی نیز تحت تأثیر این موضوع دستخوش تغییر خواهد شد.
مقدمات حذف تعرفه نیم بهای اینترنت داخلی
صادق عباسی شاهکوه، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ضمن اشاره به ترافیک نیم بها وبسایتهای داخلی گفت:
نیمبها بودن تعرفه ترافیک داخلی برای تولیدکنندگانی که محتوای کم حجمی دارند یا استارتآپهایی که در حال شکلگیری هستند، مناسب است؛ اما باید با تغییر روشها یا اختیاری کردن تعرفه ترجیحی، مقررات را برای تولیدکنندگان دادههای حجیم اصلاح کنیم.
او با اشاره به اینکه مدل اقتصادی شبکه ملی اطلاعات فراتر از تعرفه پهنای باند داخلی و خارجی است و تعرفه صرفا یکی از اجزای آن است؛ عنوان کرد که این موضوع باید از 3 منظر بررسی شود؛ استفادهکننده، اپراتور و تولیدکننده محتوا. در ادامه افزود:
باید مدلی را تدوین کنیم که استفادهکنندگان که از همه ذینفعان مهمتر هستند، خدمات باکیفیت مناسب و قیمت مقرونبهصرفه دریافت کنند؛ شاخص قیمتگذاری مقرونبهصرفه خدمات نیز در سند کلان شبکه ملی اطلاعات پیشبینی شده است. در چرخه ارایه خدمات، اپراتورها باید سرمایهگذاری کرده و شبکهشان را توسعه داده و به نحو مناسب نگهداری کنند و تکنولوژیهایشان را ارتقاء دهند تا بتوانند خدمات باکیفیت و پایدار را ارایه کنند.
عباسی شاهکوه تأکید کرد که اپراتورها و سرمایهگذاران باید انگیزه لازم برای سرمایهگذاری را داشته باشند و علاوه بر قدرت سرمایهگذاری، سودآوری سرمایه نیز باید مدنظر قرار گیرد. وی افزود در این چرخه اگر سرمایهگذار، سود کافی به دست نیاورد، انگیزه نخواهد داشت و در پی آن اپراتور نمیتواند شبکه خود را برای ارایه کیفیت مناسب، توسعه و ارتقاء دهد و در صورتی که کیفیت مناسب نباشد، حتی اگر قیمت خدمت ارزان باشد، مردم ناراضی خواهند بود.
معاون وزیر ارتباطات معتقد است که تعرفه نیمبها برای ترافیک داخلی برای برخی از دارندگان محتوا، بهویژه کسانی که در آغاز فعالیتشان هستند، انگیزهای برای رشد کارشان بود و اثرات مثبتی هم داشت. ولی در حال حاضر این مصوبه برای برخی فعالان مانند VODها که محتوای حجیم و مصرف ترافیک بالایی دارند، از نظر جذابیت برای سرمایهگذاری و تولید محتوا مشکلاتی را ایجاد کرده است.
او به این موضوع نیز اشاره کرد که تعرفه نیم بها در کشورهای دیگر نیز وارد تعرفه ترافیک نشده و قیمت یکسانی برای همه در نظر گرفته میشود و تولیدکننده محتوا و اپراتور ارائهدهنده خدمت در تعامل با یکدیگر در قالب اسپانسر دیتا فعالیت میکنند. عباسی شاهکوه با تاکید بر پیادهسازی مدل اسپانسر دیتا در کشور افزود: رگولاتوری نباید وارد مسایل تعرفهگذاری شود و این موارد باید بهصورت دوطرفه بین اپراتور ارائهدهنده خدمت و تولیدکننده محتوا شکل بگیرد و نقش رگولاتوری در بخش حفاظت از حقوق مصرفکننده، نظارت بر این تعامل است.
عباسی شاهکوه پیشتر اعلام کرده بود که برای سال جدید، مدل جدید قیمتی برای اینترنت خواهیم داشت، مدلی که هم برای مردم مفید باشد و هم برای اپراتورها. او همچنین گفته بود که قیمت بستههای اینترنتی اپراتورها هم باید اصلاح شود و اپراتورها باید پیشنهادات جدیدی دهند و اگر پیشنهاد آنها تناقضی با مقررات نداشته باشد، آنها را تایید خواهند کرد.
ای کاش اینترنت اسپیس ایکس بود خیلی دوست داشتم اینا چکار میکردن جوری به گوه خوری میفتادن که نگو ولی حیف
نظرتون چیه خودمون یه مدتی اینترنت رو تحریم کنیم !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
حذف تعرفه نیم بها بر خلاف سیاست وارونه کردن نسبت مصرف داخلی و خارجی است و به ضرر کاربر و تولید کننده محتوا تمام میشه و تنها اپراتورها قدری به درآمدشان افزوده میشود چون سرویس نیم بها با دانلود بیشتر همراه است از فردا که تعرفه نیم بها را بردارند دیگر مصرف ترافیک داخلی به بین الملل دیگر ترجیهی ندارد و مصرف خارجی 99 درصد داخلی قرار خواهد گرفت عقل که نباشد جان در عذاب است دیگر حرفی برای گفتن ندارم والسلام .
از اینجا هم میخایید دزدی کنید بس کنید. این همه خوردید
شما یک جا رو به من نیشان بده که ازش دزدی نکرده باشن، بالاخره نماز با کیفیت در کانادا خرج داره :دی
بقول داستایوفسکی اصلا نیاز به سعی در اثبات اینکه کدومتون از کدوم کثیف تر و دزد ترین نیست! جهنم برای همه تون جا داره!
والا اگه کسی بعد اینهمه سال اونهم تو این دولت با اون سابقه درخشان هنوز دلش به حرف و وعده های این فرقه خوشه… باید بحالش گریست!
بیان یه کاری کنن. یه اینترنت داخلی تولید کنن برای بچه ها و تندروها و خانواده هایی که نمیخوان محتوای خارجی ببینن. یه اینترنت بین المللی بدن به ماها که سن خری رو داریم و برای یه سرچ ساده باید بریم هزینه فیلتر شکن پرداخت کنیم.
یوتیوب برا چی فیلتره؟ حالم ازین وضعیت بهم میخوره.
این به خاطر نبود سکولاریسم در کشوره که میخواهند همگی مردم را به زور مسلمان بکنند و ریشه تمام مشکلات در کشور شده اینها نمیخواهند بپذیرند افراد زیادی بزرگتر از دینی هستند که آنها مبلغش هستند و به آن احتیاجی ندارند .
افزایش سرعت و کیفیت اینترنت خانگی به شرطی خوب است که اینترنت آزاد ارائه شود نه اینکه به اصطلاح فیلترنت واینترنت اسلامی و اینترنت صیانت شده به مردم بدهند و به شعور ملت توهین بکنند مردم عقل دارند و خودشان صلاح خودشان را بهتر میدانند افزایش قیمت اینترنت و برداشتن ترافیک نیم بها صددرصد به نفع کاربران نیست این افزایش فقط در صورتی مناسب است که با فیلترشکن بتوان محدودیتهای آن را دور زد البته بعد از بست فیلترشکن ها فقط نمونه های خارجی مثل اکسپرس وی پی ان قابل استفاده است که این باعث افزایش بیشتر قیمت اینترنت برای کاربران ایرانی به همراه دارد .:(
دوست عزیز الان وضع فوق بهارانی شده جنایت های وحشناک در ایران امده که در فیلم اره هم نبوده ……شما اگر حوادث نگاه کنید این اموزش از اینترنت گرفتند که فوش می دهند
بعد اتش ما باید بخوریم که در خیابان می ریم فوش زشت بشنویم
یا با یک دروغ زندگی ها نابود بشوند و …………خوب اگر ماهواره اصلا نبود مردم ما خیلی بهتر بودند چرا به نظرم تلویزون ازادی به مردم ندادند که مردم مجبور بشوند ماهواره برند و ماهواره هم پر از الودگی و این در خونه انتقال پیدا می کند و افراد دروغ و غیبت جو می شوند و هم لقمه حرا م و به نظرم نباید به خانواده که در جنگ کسی کشته می شود به ان خانواده پول بدند چون حرام چون ان فرد برای خدا رفته بجنگه و این میشه گوشت حرام و این باعث می شوند راه تر این ها گناه کنند و از دروغ در خانه ها اعتراض کنند و این مثل یک بمب ساعتی میشه لقمه حرام……………….
ماهواره اصلا نبود ! اینترنت اصلا نبود ؟ خب برو تو غار زندگی بکن یا یک ماشین زمان پیدا کن برو 1400 سال پیش پیش رفقای مومئن عرب الان قرن 21 است عصر عقل و روشنگری هر کسی برای خودش نظر داره برای خودش فکر داره کسی که بخواهد مردم را در درون یک حباب نگه داره از فردا فکر دزدی و اختلاس بیشتره نباید دیگه نباید برای مردم تصمیم گرفت ملت خودش صلاح خودش را بهتر میدونه در ضمن برو کلاس ادبیات فارسی یکم فارسی خودت را بهتر بکن اصلا فهمیدی چی نوشتی دوست عزیز !؟
اگر این هزینه صرفه اینترنت اسلامی کنند می ارزه
مثلا یک ابر رایانه بخرند و چنتا برنامه نویس به کار کنند که اینترنت سالم بدند
مثلا با یک دکمه سایت هایی که مطالبشان سانسور شده ندند با یک دکمه حذف بشوند
…………و هم میشه جلوگیری از کپی رایت بشه……..وهم میشه سایتهایی که ارش محتوا و فیلم های درجه و خوب فقط می دهند ان سایتها را حجم راگان کنند و تشویق کنند و سایتهای که مطالب زشت میزارند خار وله بشوند و اجازه نفس کشیدن نداشته باشه ……………..
کی اینترنت اسلامی خواست ؟ اینترنت محدود بخوره تو سرشون رعیت مگه گیر آوردن ؟
:/