تا چندی دیگر و در فصل پاییز امسال نسخه ی جدید از مجموعه بازی های بتلفیلد با تم داستانی جدید خود علاقه مندان به عناوین شوتر اول شخص را به دوران جنگ جهانی اول خواهد برد. دورانی که شاید عده ای از هواداران دنیای بازی های کامپیوتری آن را دورانی بسیار قدیمی در طول تاریخ قلمداد نمایند. با این حال پیش از ساخته شدن این بازی رقیبان اصلی شرکت EA یعنی اعضای شرکت اکتیویژن این فرصت را داشتند که فرنچایز اصلی سال های اخیر خود در دنیای بازی های کامپیوتری یعنی مجموعه بازی های Call of Duty را به دورانی بسیار دور تر از دوران جنگ جهانی اول ببرند.
به تازگی صحبت های متعددی از پروژه ای نا تمام و نیمه کاره در دنیای بازی های کامپیوتری به گوش می رسد که قرار بود در طی سال هایی نه چندان دور داستان مجموعه بازی های Call of Duty را به دوران روم باستان و زمان حکمرانی ژولیوس سزار منتقل سازد. پروژه ای که با نام Roman Wars (به بیان دقیق تر Call of Duty: Roman Wars) شناخته می شد و سبک و سیاقی کاملاً متفاوت با نسخه های معمول از سری بازی های Call of Duty داشت. از قرار معلوم سران شرکت اکتیویژن از سال 2005 میلادی به بعد تصمیم گرفتند تا بخش مهمی از تمرکز خود را معطوف سری بازی های Call of Duty سازند و این مجموعه را توسعه ی بیشتری بخشند. بر همین اساس آن ها به تمامی استودیو های بازی سازی همکار یا تحت سرپرستی خود پیشنهاد دادند تا ایده های خود در زمینه ی توسعه ی داستان و گیم پلی نسخه های جدید از سری Call of Duty را در قالب نمونه هایی عملی به آن ها ارائه نمایند. در این میان یکی از ایده های ارائه شده به سران اکتیویژن در زمینه ی مذکور ایده ای بود که از سوی اعضای استودیوی بازی سازی ویکاریوس ویژنز به آن ها تسلیم گردید. بازی سازانی که بخش مهمی از فعالیت هایشان در طی دوران همکاری با شرکت اکتیویژن بر روی توسعه ی سری Skylanders متمرکز گردید و در آن زمان یعنی حول و حوش سال 2008 میلادی مشغول طراحی و تولید بازی Marvel Ultimate Alliance 2 بودند. بر این اساس آن ها تصمیم گرفتند تا بازی مشابهی با اثر مذکور بر مبنای سری Call of Duty بسازند و زمان وقوع داستان آن را به جای دوران جنگ جهانی دوم به دوران روم باستان منتقل سازند. به این ترتیب آن ها ایده ی ساخت بازی Roman Wars را تکمیل نموده و نسخه ای ابتدایی از این بازی (که شامل یک مرحله ی کامل از این اثر) می شد را طراحی کرده و آن را برای تصمیم گیری نهایی در اختیار سران شرکت اکتیویژن قرار دادند.
همان گونه که به آن اشاره شد داستان بازی Roman Wars در دوران روم باستان سپری می شد و بازیبازان در این بازی امکان در اختیار گرفتن کنترل تعدادی از سربازان حاضر در لژیون دهم ارتش ژولیوس سزار را بر عهده داشتند. لژیونی که در واقع حکم هنگ ویژه ی ارتش سزار را داشت و از سربازان کار کشته و بسیار توانمندی در زمان خود بهره می برد. البته تجربه کنندگان بازی Roman Wars در برخی از مراحل این بازی امکان در دست گرفتن کنترل شخص ژولیوس سزار را هم در اختیار داشتند و در کل می توان گفت که این بازی از یک قهرمان واحد به عنوان شخصیت اصلی بی چون و چرای داستان خود بهره نمی برد. از آن جایی که سازندگان بازی Roman Wars برای خلق این بازی از اثر در دست طراحی خود در آن زمان یعنی بازی Marvel Ultimate Alliance 2 الهام گرفته بودند، زاویه ی دوربین این بازی به شکل متفاوتی طراحی شده بود و حالتی بینابینی میان زاویه ی دوربین مجموعه بازی های Gears of War و اثر یاد شده یعنی بازی Marvel Ultimate Alliance 2 داشت. با این حال بخش هایی از گیم پلی بازی Roman Wars (که به طور عمده بخش مبارزات در میدان کلیسیوم را در بر می گرفت) بر مبنای زاویه ی دوربین اول شخص طراحی شده بود و سازندگان این بازی برای طراحی آن از موارد مشابه در بازی Condemned: Criminal Origins الهام گرفته بودند. در بخش های مبتنی بر زاویه ی دوربین اول شخص در بازی Roman Wars ، بازیباز می بایست همراه با یک شمشیر و سپر در میدان مبارزه حاضر شده و به نبرد تن به تن با حریفان خود بپردازد. البته در سایر بخش های این بازی امکان استفاده از سلاح های دیگری نظیر نیزه نیز برای بازیباز فراهم بود و او حتی می توانست به اسب سواری یا فیل سواری بپردازد. به طور کل گیم پلی بازی Roman Wars حالت بسیار متنوعی داشت و این موضوع در همان تک مرحله ی طراحی شده به دست سازندگان این بازی هم به خوبی نمود یافته بود. در این مرحله از بازی Roman Wars بازیباز پس از گوش سپردن به سخنان تهییج کننده ی ژولیوس سزار باید در قالب یکی از قهرمانان اصلی حاضر در داستان این بازی یعنی تیتوس پولو قرار می گرفت و با فتح قلعه ای بزرگ به محاصره ی فرسایشی آن پایان می داد.
در این میان بازیباز به سه شکل کاملاً متفاوت می توانست هدف اصلی خود در این مرحله را به سر انجام رساند. نخست این که به بالای یکی از برجک های خط شکن ارتش خودی رفته و در آن جا توسط کمان از خجالت کمان داران حاضر در بالای قلعه در بیاید. در عین حال استفاده از منجنیق هم یکی دیگر از گزینه های موجود برای پایان دادن به محاصره ی قلعه ی مذکور بود. راه حل سوم هم به سوار شدن بر پشت یک فیل جنگی و حمله به سوی قلعه ختم می شد که درست همانند دو گزینه ی یاد شده بسیار هیجان انگیز و پر زد و خورد طراحی شده بود. به این ترتیب می توان گفت که بازی Roman Wars در مجموع ایده های بسیار خوبی را در دل خود جای داده بود و می توانست به یکی از عناوین پر مخاطب پلتفرم های نسل هفتمی تبدیل شود. با این حال مدیر ارشد شرکت اکتیویژن یعنی بابی کوتیک با وجود این که از ایده های موجود در بازی Roman Wars کاملاً راضی و خشنود به نظر می رسید، اما در عین حال به هیچ وجه رضایت نداشت که این بازی در قالب نام Call of Duty به بازار عرضه گردد و معتقد بود که این عمل چندان به سود این فرنچایز تمام نخواهد شد. در طرف دیگر قضیه سازندگان بازی Roman Wars به این نکته علاقه مند بودند که این بازی تحت نام Call of Duty در اختیار مخاطبان قرار گیرد و بر همین اساس در نهایت پروسه ی تکمیل این بازی به جایی نرسید. در صورت تایید ایده ی تولید بازی Roman Wars توسط سران اکتیویژن این بازی حول و حوش سال 2013 میلادی به بازار عرضه می شد و حتی این شانس را داشت تا به عنوان یک بازی بین نسلی پا به پلتفرم های نسل هشتمی هم بگذارد. در این میان یکی از دست اندرکاران حاضر در پروژه ی تولید بازی Roman Wars (که نام اصلی خود را فاش نساخته است) به تازگی مدعی شده که در صورت صدور چراغ سبز از سوی سران اکتیویژن برای تولید بازی Roman Wars ، این بازی می توانست در قامت یکی از عناوین لانچ کنسول نسل هشتمی اکس باکس وان عرضه گردد و بسیار موفق تر از بازی Ryse عمل نماید که از تمی مشابه بهره می برد و یکی از نخستین عناوینی بود که در ابتدای نسل حاضر برای کنسول اکس باکس وان عرضه گردید. به هر حال عاقبت پروژه ی تولید بازی Roman Wars به سرانجام روشنی ختم نشد و این بازی در نهایت در زمره ی پروژه های نا تمام مانده ای باقی ماند که پیش از تولید رسمی ناکام مانده و برای همیشه به تاریخ پیوستند.
همون بهتر که نشد یه چیزی میشد مثله Ryse اکتیویژن سیاست هاش شده شیردوشی و بس البته اکثر شرکتهای گیم سازی
منظورم تو جمله اخر assassin’s creed 5 بود چه جالب سال دیگه هر دو نسخه کیش ادمکش و فارکرای نسخه پنجمشونه!!! یکجورایی یاد پرچمدارای سامسونگ افتادمs7 و note 7. پس از این به بعد اساسین و فارکرای با هم تولید خواهند شد و در واقع فارکرای هم واسه خودش میش یک فرانچایز فقط بدیش اینه که احتمالا شاهد یکسال در میان عرضه شدنشون خواهیم بود که اگه اینطوری باشه بهتره حداقل یکسال این بیاد یکسال اون یکی.به هر حال واسه بازیسازان بهتره چون واسه اونا هم سخته هر سال بازی بزرگتری نسبت به سال قبل بسازن ولی با همون یکسال وقتی که دارن.اما حالا که دو سال وقت دارن در عوض شاهد عرضه شدن بازهای بهتری خواهیم بود .فقط کافیه نگاهی بندازیم به بازیهایی که هر چند سال یک نسخه ازشون میاد هر نسخه جدید نسبت به قبلی بهتر میشه.تنها بازیهایی که باید سالیانه عرضه بشن FIFA و PES هستند.
از زمانی که Call of duty قابلیت هایی غیر واقعی اغراق امیز با بازی اضافه کرد رسما نابود شد برای گیمر ها و محبوبیتش رو از دست داد.
بتلفیلد 100 برابر از این بازی گیم پلی بهتری داره .
خیلی بهتره از اینه که بازی رو همش دارن میبرن تو اینده.
از ابتدا ندای وظیفه با جنگ های جهانی شروع شد و رفت سمت جنگ ویتنام و در نهایت اینده .باتلفیلد تا به حال تو جنگهای چریکی بود نسخه هاردلاین پلیسی بود اما جالب نبود واسه اینکه یک نسخه فرعی بود جالبه بازیسازان میدونن نسخه های فرعی هیچوقت اونجور که باید موفق نمیشه اما شانسشون رو امتحان میکنن مثل Far Cry Primal یا حتی Civilization beyond earth که رفت تو اینده و نتونست مثل نسخه قبلش موفق باشه.نسخه های فرعی Assassin’s Creed هم وضع مشابهی داشتن و خصوصا Unity و Syndicate یکی بدتر از دیگری بودن حتی Revelations هم افتضاح بود البته نه به بدی syndicate . فقط Brotherhood تنها نسخه فرعی موفق بود و نقطه مقابلش Assassin’s Creed III بود که با اینکه یک نسخه فرعی نبود اما انتظارها رو براورده نکرد اما تو Black Flag جبران مافات شد و بالاترین امتیاز کل سری رو بدست آورد.نسخه امسال باتلفیلد تا اینجای کار ظاهرا نظر همه رو جلب کرده ولی خب بعید میدونم بتونه موفقیت نسخه 4 رو بدست بیاره.تا یادم نرفته بگم تو سری بتمن هم نسخه Arkham Origins که اتفاقا ساخته دست Rocksteady نبود و یک نسخه فرعی محسوب میشد واقعا افتضاح بود.من که بشدت منتظر Farcry 5 و Assassins Creed 6 هستم ببینم میتونن موفق بشن یا خیر البته تا اون موقع باید حداقل 16 ماه صبر کنیم.