یکی از داغ ترین موضوعات چند هفته گذشته کاربران ایرانی در فضای مجازی، ساخته شدن حساب هایی برای کاربران در اپلیکیشن پیام رسان سروش بدون آگاهی فرد صاحب شماره تلفن بود. در واقع تعداد زیادی از کاربران اعلام کرده اند در حالی که حتی پیام رسان سروش را روی گوشی خود نصب نکرده اند از طریق دیگر افرادی که از این برنامه استفاده می کنند متوجه شده اند پروفایل هایی با شماره تماس، نام و حتی تصویر آنها در سروش ساخته شده است. کار حتی به جایی رسید که وب سایتی برای بررسی این موضوع نیز ساخته شده (soroush.now.sh) تا کاربران از طریق آن و با وارد کردن شماره تماس خود بتوانند بفهمند آیا حسابی برای آنها هم ساخته شده است یا خیر. مدیر پیام رسان سروش پس از چند روز سکوت مطابق پیش بینی ها این اتفاق را به کل تکذیب و اعلام کرد به هیچ عنوان چنین اتفاقی رخ نداده است. وی حتی یک گام به جلو حرکت کرد و سازنده وب سایت چک کردن شماره ها را (که در توضیحاتی مفصل هدف خود از راه اندازی آن را توضیح داده بود) عاملی بیگانه برای تخریب سازمان یافته پیام رسان مورد نظر معرفی کرد! با این حال این توضیحات کاربران ایرانی را به هیچ عنوان قانع نکرد تا ماجرای عضویت عجیب کاربران در اپلیکیشن مورد حمایت صدا و سیما به مجلس هم باز شود. در چنین شرایطی و پیش از هر گونه اقدامی، مرکز ملی فضای مجازی که تا کنون بارها مقاله ها و اطلاعیه هایی در جهت تخریب تلگرام و تمامی رقبای خارجی پیام رسان مورد حمایت خود منتشر کرده بود با انتشار بیانیه ای اعلام کرد هیچ مستندی از عضویت بدون اطلاع کاربران وجود ندارد و در واقع به این ترتیب تمامی ادعاهای مطرح شده کذب هستند.
در این بیانیه آمده است:
در پی انتشار خبر (ماجرای عضویت اجباری کاربران در پیامرسان سروش بدون اطلاع و درخواست خودشان)، تاکنون هیچ مستندی از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و افرادی که مدعی این موضوع هستند، دریافت نشده است. بر همین اساس در صورت دریافت مستندات از سوی مدعیان مذکور، مر کز ملی فضای مجازی از جایگاه نظارت کلان بر فضای مجازی کشور، موضوع را در اسرع وقت بررسی و به اطلاع مردم عزیز ایران اسلامی خواهد رساند
مدیر پیام رسان سروش نیز بلافاصله پس از انتشار بیانیه ضمن تایید جزئیات مطرح شده در آن گفت هرگز هیچ مستندی وجود نخواهد داشت و کاربران باید به ادعاهای پوچ رسانه های بیگانه پی برده باشند. در نتیجه به نظر می رسد یکی دیگر از مشکلات احتمالی امنیتی پیام رسان سروش که می تواند خطرات بسیار زیادی برای کاربران ایجاد کند با استفاده از تکنیک “پاک کردن صورت مساله” برطرف شده است. هنوز هیچ مقام مسئولی پاسخی به این سوالات نداده که در صورت ساخته شدن حساب های کاربری به اسم افرادی که هرگز از چنین اتفاقی با خبر نبوده اند و در پی آن در صورت سو استفاده از این حساب های کاربری برای انجام امور مجرمانه، مسئولیت حفظ امنیت شهروندان و دفاع از حقوق آنها بر عهده کیست و پیام رسانی داخلی با کمک های مالی گسترده چه نقشی در بروز و حل این مشکلات دارد؟
به همین صورت تعداد کاربران را افزایش میدهند و هر وقت هم بخواهند به کسی انگی وارد بکنند میتوانند از قولش هر نوع مطلب و کامنتی را در سروش به نامش منتشرو محاکمه بکنند ….:l
انتظار داشتین طرف بیاد بگه آره خوب ما این کارو کردیم ولی دیگه از این به بعد انجام نمیدیم تو رو خدا مارو ببخشید…
بابا علنا ابزار جاسوسی هستش شرمم ندارن از انجام هر کاری
انتظار داشتین طرف بیاد بگه آره خوب ما این کارو کردیم ولی دیگه از این به بعد انجام نمیدیم تو رو خدا مارو ببخشید…
بابا علنا ابزار جاسوسی هستش شرمم ندارن از انجام هر کاری
دمت گرم حرف حق رو زدی
آره؛ شایعه بود…
ولی مثل اینکه نویسندهی این گزارش خیلی دوست داشت واقعیّت باشه که اینقدر مغرضانه و جانبدارانه نگارش کرده!!!
دوست عزیز؛ شما مطلب بیطرفانهت رو بنویس و قضاوت رو بزار به دوش خوانندگان؛ نه اینکه بهزور بخوای یه مفهومی رو بهشون قالب کنی!!!
به این میگن توهین به شعور مخاطب…
ننوشتم که تأیید کنی؛ نوشتم که خودت بخونی، بلکه مؤثّر واقع بشه…
یا علی…
=))=))=))
جمع کن بساطت رو تو یکی دیگه
یعنی اگه واقعیت داشته باشه. به نظرم هیچ چیز بدتر از سو استفاده از اعتماد افراد نیست. .
اخه چرا قبل حرف زدن فکر نمیکنید؟:|
آخه چرا شایعات رو تایید نمیکنید تا جناب یوسفی زاده خوششون بیاد
هیچ شایعه ای رو باور نکنید تا موقع ای که به صورت رسمی تکذیب بشه
اگه به تلگرام تروریست میگن پس به او زالو هم باید گفت ژنرال سروش فاشیست