اینتل خبر از نقص دیگری در پردازندههای خود داده است. این مشکل تقریبا اکثر پردازندههای شرکت را به غیر از نسل هشتم و نهم که اینتل مدعی است از نظر سختافزاری مشکل در آنها رفع شده را دربر میگیرد.
Microarchitectural Data Sampling یا MDS مشکلی در پردازندههای اینتل است که باعث میشود با حمله به سیستم و از طریق آن کدهایی در سیستم شما اجرا شود و دادههای حساسی استخراج شوند که قرار بوده مکانیزم معماری پردازندههای اینتل از آن محافظت کنند.
با توجه به گفتههای اینتل، چهار CVE به این نقص اختصاص داده شدهاند از جمله:
- CVE-2018-12126 ریزمعماری ذخیره بافر نمونه برداری داده (MSBDS)
- CVE-2018-12130 ریزمعماری پُرکردن بافر نمونه برداری داده (MFBDS)
- CVE-2018-12127 ریزمعماری بارگذاری پورت نمونه برداری داده (MLPDS)
- CVE-2019-11091 ریزمعماری نمونه برداری داده حافظه غیرنهان (MDSUM)
تغییرات قابل توجه در انتظار سیستم عاملها
اینتل عقیده دارد برای محافظت کاربران دربرابر چنین خطری، مایکروسافت و دیگر توسعه دهندگان سیستم عامل به علاوه خود اینتل باید تغییرات قابل توجهی را در نرمافزارهایشان پدید آورند. راه حل شامل پاک کردن بافر ریزمعماری در زمانیست که به نرمافزاری که مورد اعتماد نرمافزار قبلی نیست سوییچ شود.
برای مثال هر زمان که یک پردازنده قصد دارد از یک برنامه ثالث (تِرد پارتی) به دیگری یا از یک پردازش ویندوز به یک نرمافزار ثالث یا حتی از یک پروسه کمتر مورد اعتماد ونیدوز به یک پروسه مورد اعتمادتر سوییچ کند، بافر باید پاک یا دوباره نویسی شود. اضافه کردن چنین تغییری در پردازش نرمافزار نهایتا به کاهش عملکرد میانجامد. ممکن چنین کاهشی بزرگ یا کوچک باشد اما قابل لمس است و احتمال اینکه بزرگ باشد زیاد است.
اینتل پیشنهاد میکند قابلیت Hyper Threading را غیرفعال کنید
اینتل اعتراف میکند رفع مشکل نرمافزاری تاثیر قابل توجهی روی قابلیت Hyper Threading میگذارد. تِرِدها به سطح بالاتری از انزوا در میان یکدیگر نیاز خواهند داشت و دیگر نمیتوانند پردازشهایی که متعلق به بخش امنیتی دیگری است را انجام دهند. تِرِدهایی که از بخشهای امنیتی متفاوت هستند به سادگی به حالت بیکار در میآیند که در نهایت به هدر رفت قدرت پردازشی میانجامد.
بهنظر میرسد با هر حمله جدیدی که صورت میگیرد قابلیت HT ضعیفتر و ناامنتر میشود. در این اواخر حتی خود اینتل تصمیم به حذف آن از برخی پردازندههای جدیدش گرفته با اینکه رقیب آن یعنی AMD از هر دو منظر تعداد هسته و تِرِد پردازشی دست بالاتر را دارد.
طی حملات قبلی غول تراشه سازی در برابر پیشنهادات غیرفعال کردن HT بی میل بود اما حالا در چرخشی اعلام کرده خاموش کردن آن میتواند شما را در برابر حملات محافظت کند. فارغ از این عقب نشینیها اینتل به شدت توصیه کرده رفع اشکالات نرمافزاری باید انجام شوند هرچند که ممکن است مشکلات شدت زیادی نداشته باشند.
همچنین اعلام شده پردازندههای آینده از متدهای نمونه برداری دیتا در سطح سختافزار بهره میبرند و ایمن هستند. برخی از پردازندههای حال حاضر کمپانی نیز میتوانند چنین قابلیتی را فعال کنند اما باید یه بهروزرسانی میکروکُد برای آنها منتشر شود. به عبارت دیگر شما باید در انتظار سازنده مادربرد یا لپتاپ خود باشید تا چنین آپدیتی را برای شما منتشر کند.
پردازندههای تحت تاثیر
تمام پردازندههای اینتل، از معماری Nehalem (مربوط به سال 2008، یازده سال پیش) و جدیدتر، به غیر از سری Whiskey Lake (ULT refresh)، Whiskey Lake (desktop) و همینطور سری اتُم و معماری Knights، تحت تاثیر مشکلات MDS قرار دارند.
چیزی که مشخص است در حال حاضر چندین تهدید برای پردازندههای اینتل وجود دارد که احتمال دارد حتی از این نیز بیشتر شوند، حداقل تا زمانیکه اینتل مشکلات معماری خود را حل کند. در این اما باید اشاره کرد اکثر چیپهای اشاره شده هیچگاه پچ یا بهروزرسانی را برای مسون شدن از خطرات دریافت نخواهند کرد. تولید کنندگان لپتاپ و مادربرد تنها مایل به آپدیت محصولات اخیر خود هستند بنابراین بخش عمدهای از سیستمهایی که از 11 سال پیش تا به حال تولید شدهاند همچنان آسیب پذیر خواهند ماند.
به علاوه آنهایی که پچها را دریافت میکنند نیز نباید خود را خوش شانس بدانند، زیرا کاهش عملکرد بعد از اعمال آپدیت قابل توجه خواهد بود. آنهایی که پردازنده سری Whiskey Lake refresh یا جدیدتر تهیه کردهاند شاهد کاهش عملکرد کمتر و البته محافظت در سطح سختافزار خواهند بود؛ حداقل تا زمانیکه حمله جدیدی کشف شود و راهکارهای حال حاضر را نیز کنار بزند.
اینتل در وبسایت خود اطلاعات بیشتری از مشکلات MDS و همچنین نحوه دریافت بهروزرسانیهای نرمافزاری منتشر کرده است.
درضمن از لحاظ قیمت هم هردو سیستم بنده در یک سطحن.
حیف پستت رو دیر دیدم ولی بنده هم سیستم اینتلی دارم هم سیستم AMDیی و در عملکرد AMD خیلی بهتره.اورکلاک هم که AMD حرف نداره.خیلی هم خنکه.
بنویسین نظرات انتقادی قبول نمیشه مردم الکی تایپ نکنن وگرنه ای واقعیته ک در همه دنیا بخاطر مسایل اقتصادی مردمی که نمیتونن بهترین رو داشته باشن مدافع طرف میشن
باز خوبه این خبر رو منتشر شد وگرنه تا بعد انتشار فیکس فایل منتشر نمیشد
مخاطب خاص
درضمن اگه AMD نبود جنابعالی الان باید با ایتانیوم 64 بیت که دوسالی هست دیگه تولید نمیشه سر میکردی که تو عملیات 32 بیت هم مشکل داشت خدابیامرز.اینتل میکرو کد های ۶۴ بیتش رو تقریبا از AMD گرفته و یکم دستکاریش کرد شد EM64T.این یادت باشه.
خدا رو شکر دیگه کپی نزد از این شرکت ته جدولی وگرنه اون دوتا باگ رو هم به ارث میبرد(اسپویلر و همین یکی).بعدش اینکه AMD با اینتل قرارداد داشت تا ازش کپی بزنه.امیدوارم توجیه شده باشی دوست عزیز.
خوب قاعدتا بهترینها همیشه در توجه هستند و مورد حمله بیشتری قرار میگیرند. یاد اون زمان قبل از پنتیوم افتادم که amd سی پی یوهای اینتل رو به شکلی ناقص و با کلی ایراد فنی و امنبتب کپی میزد و به خاطر همین اینتل برند پنتیوم رو لانچ کرد.
شما وکیل مدافع یا سهامدار ای ام دی هستین؟ چون شما پولت نمیرسه مجبوری اونو بخری شما تایین میکنی که اینتل رو چی صدا کنیم؟ عموما تعصب کورکورانه تو ذات ماست! دقیقا شما اگه پیکان داشته باشی سالها بحث میکنی که پیکان بهترین در دنیاست و بنز مثلا دزده! =))
حرف شما متینه، استفاده از واژه غول تراشه سازی بخاطر خوب یا بد بودن شرکت اینتل نیست، بخاطر تعداد تولید و تراشههای بیشماری هست که این شرکت تولید میکنه و به تنهایی یکی از بزرگترینها در این زمینه هست.
بنده طرفدار اینتل نیستم و فقط خبر رو منعکس کردم. سپاس از نظرتون
خواهشا دیگه از واژه غول پردازنده برای اینتل استفاده نکنید چون همه میدونیم AMD غدل پردازندست.میتونیم بجاش غول حفرات امنیتی یا غول دروغگویی به مشتری رو برای اینتل استفاده کنیم.
دیگه چیزی هم از پردازنده های اینتل باقی مونده.اگر HT سری I7 رو بر داریم در نتیجه به I5 هم نسلش میرسیم فقط فرقش اینه I7 یه کوچولو کش بیشتری داره.خوبه آفرین به اینتل روز به روز داره تو زمینه باگ پیشرفت میکنه.۴باگ اینتل در برابر ۲باگ AMD. تازه اون ۲تای AMD رو هم اینتل داره.فن های اینتل مارو از نظرات خیرتون بی بهره نکنید!!!
لعنت به اینتل عوضی/-)/-)