اگر بخواهیم نوابغ جهان را نام ببریم شاید بسیاری از مردم از انیشتین، داوینچی، تسلا یا توماس ادیسون نام ببرند. اما دنیا تنها شاهد همین افراد نابغه نبوده و افراد بسیار زیادی هستند که درخشش خیره کننده ای در زمینه فعالیت خود داشته اند. یکی از این افراد بتهوون است که حتی اگر اسمش را نشنیده باشید و قطعات نوشته شده بسیار زیبایش را جست و جو نکرده باشید باز هم بدون شک جایی یکی از سمفونی هایش را شنیده اید. از آنجا که گوگل هم لوگوی خود را به مناسب تولد این موسیقی دان بزرگ تاریخ تغییر داده از شما دعوت می کنیم با مختصری از زندگی این هنرمند سرشناس همراه ما باشید.
بتهوون در 17 دسامبر سال 1770 در آلمان متولد شد و البته بیشتر عمر خود را در وین که به نوعی پایتخت موسیقی جهان به شمار می رود سپری کرد. شناسه اصلی بتهوون بدون شک هوش سرشار این موسیقی دان برجسته است. او در 30 سالگی 16 سونات نوشته بود. آثار او که در فاصله سال های 1803 تا 1811 نوشته شده اند به قدری فاخر و فوق العاده هستند که هر شنونده ای را به تحسین وا می دارند. از معروف ترین آثار بتهوون می توان به سمفونی سوم، سمفونی پنجم، سنفونی نهم و سونات مهتاب اشاره کرد. شاید عجیب ترین بخش زندگی بتهوون را بتوان ناشنوا شدن اون نامید. بر اساس مطالعات انجام شده متخصصان پی برده اند که او به دلیل وجود سرب در کلیدهای پیانوی شخصی اش به تدریج شنوایی خود را از دست داده بود. همین نکته باعث شد در اواسط دهه پنجم زندگی بتهوون با مشکلات روحی متعددی روبرو شود. شاید باورش برای هر کسی سخت باشد که یک موسیقی دان نتواند آثار نوشته شده توسط خودش را بشنود. اما دقیقا در همین زمان و در حالی که بتهوون هیچ صدایی نمی شنوید توانست سمفونی شماره 3 خود را بنویسد که به یکی از عظیم ترین و شنیدنی ترین قطعات تاریخ تبدیل شد. در نهایت همین مسمویت به وجود آمده به دلیل سرب باعث بیماری او شد و در نهایت در 26 مارس 1827 در پنجاه و شش سالگی از دنیا رفت. بتهوون شخصیتی اجتماع گریز داشت و هیچ گاه زیر تسلط کلیسا یا دربار وین و اشراف زادگان آن کار نکرد. موسیقی دانان اعتقاد دارند آثار بتهوون نشان دهنده شخصیت پیچیده و مرموز او هستند که به بهترین شکل به صورت موسیقی پیاده شده و در تاریخ جهان جاودانه شده است. بدون شک می توان بتهوون را بزرگترین موسیقی دان تمام تاریخ به حساب آورد.
گوگل به احترام 245مین سالگرد تولد بتهوون روز گذشته لوگوی خود را به او اختصاص داد که البته در ایران قابل دسترس نبود (و برای ما هم سوال است که چرا هنوز چنین اتفاقی برای کاربران کشور ما رخ می دهد) و طی آن یک بازی جالب را طراحی کرد که شما می توانید با تنظیم نت های نوشته شده توسط بتهوون به او کمک کنید. از طریق لینک زیر می توانید به این بازی جالب دسترسی داشته باشید. همچنین در انتهای همین مطلب می توانید سمفونی شماره 3 که به عقیده خود بتهوون بزرگترین و زیباترین کار اوست را هم دانلود کرده و از آن لذت ببرید.
خوشحالیم از اینکه کارمون رضایت بخشه دوست عزیز
آقای یوسفی زاده واقعا ممنون. مطلب متفاوت و جالبی بود با اطلاعات با ارزش. مرسی از تنوع خبری سایتتون