توان سختافزاری بسیار بالای کنسولهای نسل نهم دو کمپانی سونی و مایکروسافت بر هیچکس پوشیده نیست. در مقایسه با نسل هشتم، توان پلی استیشن 5 و Xbox Series X به طور قابل توجهی افزایش پیدا کرده است. این دستگاهها اکنون علاوه بر جدیدترین قطعات سختافزاری، به پورتهایی با فناوری روز نیز مجهزند. اگر احیانا قصد خرید کنسولهای نسل بعد سونی و مایکروسافت را دارید و میخواهید از تمام پتانسیل کنسول خود استفاده کنید، متاسفانه باید بگوئیم که مجبور به خرید یک تلویزیون نسل جدید نیز هستید.
کنسولهای نسل بعد سونی و مایکروسافت با HDMI 2.1 و نیاز به تلویزیون جدید
در رویداد Game Award گذشته بود که مایکروسافت از کنسول Xbox Series X رونمایی کرد. این کنسول دو برابر سریعتر از Xbox One X، قدرتمندترین کنسول حال حاضر این کمپانی میباشد و همین برای اینکه بدانیم با چه کنسول فوقالعاده قدرتمندی روبرو هستیم کافیست. پردازنده سفارشی AMD برای این کنسول باعث میشود Xbox Series X توانایی اجرای بازیها با نرخ فریم بالا (120fps) را در رزولوشن چشمگیر 8K داشته باشد. این در حالیست که Xbox One X قادر به اجرای بازیها با نرخ 60 فریم بر ثانیه در رزولوشن 4K است.
با اینکه سونی هنوز رسما پلی استیشن 5 رو اعلام نکرده، در حالی که قرار بود این کنسول در ماه فوریه رونمایی شود، مطلعیم که این دستگاه از نظر توان پردازشی و گرافیکی هم ردیف با نماینده نسل بعد مایکروسافت است. بنابراین پلی استیشن 5 نیز از رزولوشن 8K در نرخ 120 فریم بر ثانیه پشتیبانی میکند. اما تلویزیون فعلی شما بسیار بعید است که بتواند از این توانایی بالا به طور کامل استفاده کند.
در واقع شما برای اینکه بتوانید با کنسول نسل بعد خود در نرخ فریم و رزولوشنهای یاد شده مشغول بازی شوید، باید تلویزیونی داشته باشید که از پورت HDMI 2.1 برخوردار باشد. پورتهای HDMI 2.0 نهایتا از رزولوشن 4K با سرعت 120 فریم بر ثانیه پشتیبانی میکنند. پهنای باند در نسخه 2.1 رابط HDMI بسیار افزایش پیدا کرده است. مایکروسافت این موضوع را در حال حاضر رسما تائید کرده اما سونی هنوز جزئیات مربوط به پورتهای پلی استیشن 5 را اعلام نکرده است اما با توجه به ویژگی یکسان دو کنسول سونی و مایکروسافت در مورد رزولوشن، میتوان با اطمینان گفت که این موضوع در مورد کنسول نسل بعد سونی نیز صدق میکند.
HDMI 2.1 با پهنای باند بالا و یک ضرورت برای رسیدن به وضوح 8K
اکثر تلویزیونهای فعلی مجهز به پورت HDMI 2.0 هستند که قادر به پشتیبانی از قابلیتهایی همچون حالت خودکار تاخیر کم یا ALLM و نرخ بروزرسانی متغیر یا VRR نیستند. به عبارت دیگر، تلویزیونهای دارای امکانات یاد شده نیازی به تنظیم دستی برای حالت بازی ندارند. تلویزیونهای جدید در حالت بازی میتوانند حالت مناسب را تنظیم کنند. این تغییرات شامل بهینهسازی نرخ تازه سازی تصویر و کاهش زمان تاخیر است. شما مشکلی برای استفاده از یک کنسول نسل نهمی بر روی هر تلویزیون مجهز به پورت HDMI (در هر رزولوشنی) ندارید. اما ضرورتا برای اجرای بازیها در رزلوشون 8K با نرخ 120 فریم بر ثانیه نیاز به یک تلویزیون مجهز به ورودی HDMI 2.1 دارید.
احتمالا اکنون به قیمت بالای تلویزیونهای 8K فکر می کنید. کاملا هم درست فکر میکنید این محصولات واقعا گران قیمت هستند. دو کمپانی LG و سامسونگ اخیرا تلویزیون های 8K جدید خود را در مدلهای متنوع رونمایی کردند که در برخی مدلها، ویژگیهای مشخصی برای حالت بازی استفاده شده است.
در نهایت لازم به ذکر است همه عناوینی که برای پلی استیشن 5 یا Xbox Series X ساخته میشوند، قرار نیست برای رزولوشن 8K و نرخ 120 فریم بر ثانیه بهینه شده باشند. در واقع این بهترین حالتیست که یک بازی برای نسل بعد میتواند داشته باشد و قطعا بسیاری از عناوین نهایت سازگاری را با نسل فعلی خواهند داشت. خصوصا با توجه به اینکه تعداد افراد صاحب تلویزیونهای 8K زیاد نیست و رزولوشن 4K استاندارد امروزی حساب میشود، قطعا اکثر بازیهای نسل بعد برای رزولوشن 4K بهینه خواهند شد. هر چند شاید طی سالهای آتی، این رزولوشن 8K باشد که همهگیر خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید