معمولاً شرکت ها و مجموعه های تجاری یا خدماتی، زمانی می توانند تاثیرگذاری بیشتری بر حوزه هایی که در آن مشغول فعالیت هستند بگذارند که در تصمیم گیری ها و امورات خود از استقلال کافی برخوردار باشند. و این عدم استقلال زمانی به وجود می آید که یک شرکت مستقل به عنوان جزیی از یک کل و بخشی از مجموعه ای بزرگ تر به فعالیت بپردازد. در واقع فرآیند یاد شده، طی سال های اخیر بیشتر در قالب خریداری شدن عمده سهام شرکت های فعال در یک حوزه، توسط کمپانی های بزرگ تر حاضر در آن حوزه یا حوزه های کلان تر بازتاب یافته است و شاهد این نکته بوده ایم که رویداد هایی از این دست در برخی موارد به نتایجی نه چندان خوشایند (انحلال تدریجی شرکتی که سهام آن خریداری شده است یا کاهش یافتن اختیارات عملی آن شرکت در حوزه ی کاری خود) منتج شده اند. احتمالاً اعضای ارشد شرکت یوبی سافت هم طی این روز ها، بنا بر همین دلایل از خریداری شدن سهام خود توسط کمپانی Vivendi ناراحت و خشمگین هستند.
به تازگی کمپانی بزرگ Vivendi که اکنون بر بسیاری از حوزه های مدیا (از جمله کانال های تلویزیونی و شرکت های پخش موسیقی) تسلط دارد موفق به خریداری 6.6 در صد از سهام شرکت یوبی سافت به مبلغی حدود 140 میلیون دلار شده است. اما به نظر می رسد که این حرکت Vivendi هیچ به مذاق سران یوبی سافت و به خصوص فرد نخست این شرکت یعنی ایو گیمو خوش نیامده است. در پی این اتفاق، آقای گیمو با نارضایتی هر چه تمام تر، کمپانی Vivendi و رییس این مجموعه را فردی سلطه جو خوانده است که مدام در پی تعقیب شرکت های موفق فعال در حوزه ی سرگرمی هستند تا آن ها را تصاحب کرده و به لیست دارایی های خود بیافزایند. اگر چه تصاحب نزدیک به 7 در صد از سهام یوبی سافت نمی تواند Vivendi را به تصمیم گیرنده ای اصلی در برنامه های کلان این شرکت تبدیل سازد، اما این امر می تواند سر آغازی برای تسلط بیشتر این کمپانی بر یوبی سافت باشد و آقای گیمو نیز به خوبی از این حقیقت آگاه است. او اعتقاد دارد که در طی سه دهه فعالیت یوبی سافت در صنعت بازی سازی، این استقلال و عدم وابستگی این شرکت به کمپانی های بزرگ تر بوده که سبب ساز نو آوری های فراوان و تولید آثار شاخص و به یاد ماندی توسط یوبی سافت در دنیای بازی ها ی کامپیوتری شده است و از همین رو او به همراه سایر همکارانش در یوبی سافت اجازه نخواهند داد که استقلال و عدم وابستگی یوبی سافت به کمپانی های بزرگ که تا کنون جزو ویژگی های اصلی این شرکت در فعالیتهایش محسوب می شده و همچنین گام های بلندی که آن ها به موجب پیروی از این هدف مهم تا این لحظه در صنعت بازی سازی برداشته اند خدشه دار شود.
از سوی دیگر شرکت یوبی سافت پس از اشتباهات مهمی که طی سال های اخیر در صنعت بازی سازی داشته (از جمله انتشار آثاری نظیر Watch Dogs که از زمین تا آسمان با آن چه که برای آن تبلیغ می شد فاصله داشتند و همچنین به زمین زدن مجموعه های پر مخاطبی نظیر Assassin’s Creed به موجب بهره گیری از استراتژی های اشتباه) اکنون می رود تا بخشی از اعتبار خدشه دار شده در صنعت بازی سازی را دوباره باز یابد و مخاطبان بیشتری برای خود دست و پا کند. در همین راستا اعضای یوبی سافت به تازگی اقدام به تاسیس بخش Ubisoft Club کردند تا اچیومنت ها و سایر ساز و کار های تعاملی مربوط به بخش آنلاین اختصاصی خود یعنی Uplayرا به گونه ای مخاطب پسند تر سازمان دهی نمایند. گذشته از این موضوع شرکت یوبی سافت به تازگی عضویت خود در تشکیلات غیر انتفاعی Open Gaming Alliance را نیز اعلام کرده است تا از این راه بتواند به مخاطبان پلتفرم PC اهمیت بیشتری بدهد. این سازمان برای نخستین بار در سال 2008 بود که ابراز وجود کرد و ابتدا با نام PC Gaming Alliance شناخته می شد. اما سال گذشته به دلیل گسترش دیدگاه کلان و استراتژی های اصلی این تشکیلات و توجه نشان دادن به بازی های مربوط به تبلت ها، اعضای ارشد آن تصمیم به تغییر نام این سازمان به Open Gaming Alliance گرفتند. هدف اصلی این تشکیلات که از شرکت های بازی سازی علاقمند به حضور در حوزه ی بازی های PC تشکیل شده است، ارتقا بخشیدن تجربیات PC بازان و ارائه ی بازی های کامپیوتری بهتر در این حوزه به کمک همفکری و تعامل با یکدیگر است. حال شرکت یوبی سافت با عضویت در این سازمان می رود تا اهمیت بیشتری به PC بازان بدهد و به گفته ی مدیر بازاریابی این شرکت یعنی Sandrine Caloiaro بتواند نیاز های PC بازان و علاقه مندی های اصلی شان را به شکل بهتری تشخیص دهد و با استفاده از تجربیات سایر اعضای سازمان Open Gaming Alliance کیفیت آثار مربوط به پلتفرم PC خود را ارتقا بخشد. در این میان مدیر اجرایی این سازمان غیر انتفاعی یعنی خانم وندا ملانی نیز معتقد است که یوبی سافت تا کنون آثار بسیار قابل توجهی را بر روی پلتفرم PC ارائه داده است و اعضای این شرکت با عضویت در سازمان Open Gaming Alliance می توانند از وقوع تجربیات تلخی نظیر انتشار بازی Asassin’s Creed Unity (که بر روی پلتفرم PC باگ های فراوان و عجیب و غریبی داشت) جلوگیری کنند. به هر حال می توان امید داشت که یوبی سافت در صورت عدم بلعیده شدن کامل توسط Vivendi بتواند در سال های پیش رو دوباره به دوران پر شکوه گذشته ی خود باز گردد و دل هواداران عناوین ریز و درشت خود را با ساخت آثار قدرتمند تری در دنیای بازی های کامپیوتری شاد نماید.
دیدگاهتان را بنویسید