صنعت تولید تراشهها یکی از بخش های تکنولوژی محسوب میشود که در سال های گذشته پیشرفت فوق العادهای را به خود دیده است و به سبب این پیشرفت شاهد دستگاه های پیشرفتهتری مانند گوشیهای هوشمند با سرعت پردازشی بسیار بالا بوده ایم. سامسونگ یکی از بزرگان این عرصه محسوب میشود و تلاشهای مثمر ثمری را در این زمینه انجام داده است. هر چه که به جلو میرویم تراشه سازان سعی بر تولید تراشههایی با تکنولوژی بالاتر و معماری پیشرفتهتر میکنند. حال سامسونگ قدمی بزرگ را در این زمینه برداشته است و خبر از آیندهی روشنی را برای گجتهای هوشمند میدهد. همراه سخت افزار مگ باشید.
بر اساس اعلان رسمی سامسونگ، این شرکت کرهای کار توسعه و فراهم کردن پیش نیازها برای تولید تراشههای 7 نانومتری را به پایان رسانده است. بدین ترتیب این شرکت در حال آماده سازی خود برای آغاز تولید این تراشهها در کره ی جنوبی است. بر اساس این گزارش، کار بر روی توسعه ی تراشههای 7 نانومتری ماه گذشته به پایان رسیده و اکنون مهندسین سامسونگ در حال توسعه ی تراشههای 5 نانومتری هستند. گفته میشود که سامسونگ کار طراحی تراشههای 7 نانومتری خود را بر اساس مشتریان احتمالی خود انجام داده است که از مهم ترین آنها میتوان به کوالکام اشاره کرد. اسنپدراگون 855 که پردازندهی پرچمدار بعدی کوالکام خواهد بود بر اساس معماری 7 نانومتری سامسونگ تولید خواهد شد. تولید این تراشه از اواخر سال جاری یا نهایتا اوایل سال آینده آغاز میشود.
تراشه ی اسنپدراگون 855 سازگار با شبکه ی 5G خواهد بود و به لطف این سازگاری، 40 درصد سریع تر خواهد بود و در عین حال 35 درصد مصرف کمتری خواهد داشت. انتظار میرود که گلکسی اس 10، پرچمدار سامسونگ در سال 2019 اولین گوشی هوشمندی باشد که به این پردازنده مجهز میشود. تراکم گره های روی تراشه طبیعتا در یک تراشه ی 7 نانومتری نسبت به تراشههای 10 نانومتری بیشتر است. این باعث میشود پردازندهی پیشرفتهتر ابعاد کمتری داشته باشد و همچنین از ضخامت کمتری برخوردار باشد. بدین ترتیب سازنده میتواند فضای بیشتری را برای قطعات مهمی مانند باتری در نظر بگیرد و دستگاه باریکتری طراحی کند.
البته نباید فراموش کرد که مسلما تولید یک تراشه ی 7 نانومتری هزینه ی بیشتری را در برمیگیرد و همچنین دشوارتر است. با این حال سامسونگ میلیاردها دلار برای تجهیزات تولید این تراشهها سرمایه گذاری کرده است که میتواند روند کار را کمی آسان تر کند. سامسونگ این تراشهها را از طریق فناوری اشعه ماورا بنفش یا EUV به تولید خواهد رساند که هزینه ی دستگاه های این فناوری چیزی حدود 187 میلیون دلار تخمین زده شده است که در نهایت باید توسط متخصصین زیادی مدیریت شوند. البته برای تولید تراشه 7 نانومتری اشعه ماورا بنفش یک ضرورت محسوب نمیشود، همان طور که رقبای سامسونگ مانند TSMC از فناوری های دیگر برای این کار استفاده میکنند اما این فناوری به سامسونگ اجازه ی تولید تراشهها حتی با اندازهی کوچکتر نیز میدهد و این را میتوان حرکت هوشمندانهی سامسونگ دانست.
دیدگاهتان را بنویسید