درآمد بازار جهانی گوشی هوشمند با وجود همهگیری ویروس منحوس کرونا و مشکلات به وجود آمده در زنجیره تامین قطعات محصولات شرکتهای مختلف (که بحران کمبود تراشه را به همراه داشت) موفق شد تا رکورد خود را بکشند و تنها در سال 2021 به رکورد تولید 448 میلیارد دلار برسد. این میزان درآمد حاصل از فروش گوشیهای هوشمند در مقایسه با مدت مشابه سال گذشتهی خود یعنی سال 2020 با رشد 17 درصدی همراه بوده و همچنان نیز ادامه دارد! یعنی تنها در سه ماهه سوم سال 2022 نیز با رشد 20 درصد به نسبت سال گذشتهی خود همراه بوده و همین موضوع باعث شده تا کارشناسان بر این باور باشند که سال بعد نیز آمار فروش گوشیهای هوشمند شکسته خواهد شد.
- مدیاتک، رقیب آب زیر کاه کوالکام که در حال تصاحب بازار موبایل است
- خروج ال جی از بازار موبایل – جدیتر و نزدیکتر از همیشه
ریز جزئیات درآمد بازار جهانی گوشی هوشمند
در میان شرکتهای مختلف حوزه فناوری که در بازار گوشیهای هوشمند سهیم هستند، تنها شرکت اپل با درآمد 196 میلیارد دلاری (افزایش 35 درصدی در مقایسه با سال گذشتهی میلادی) پیشتاز است و پس از آن شرکت سامسونگ با 72 میلیارد دلار در جایگاه دوم قرار گرفته است. رتبههای بعدی به شرکتهای اوپو، شیائومی و ویوو به ترتیب 36 میلیارد، 37 میلیارد و 34 میلیارد تعلق دارد وهمانطور که در خطهای بالا مشاهده کردید، این 5 شرکت به تنهایی بیش از 85 درصد درآمد کل گوشیهای هوشمند در سال گذشته را به خود اختصاص دادند.
شرکتی که آمار فروش این شرکتها را منتشر کرده است، به این نکته نیز اشاره کرده که مردم دنیا در سال گذشته تقاضای بیشتری برای گوشیهای هوشمند میان رده و پرچمدار داشتند که دلیل آن همه گیری ویروس منحوس کرونا در سراسر جهان بده است. افزایش تقاضا برای سرگرمی، کار و یادگیری از طریق اینترنت از جمله دلایل خریداران گوشیهای هوشمند بوده است و نه تنها بر این بازار بلکه بر کل بازار تکنولوژی تاثیر گذاشته است. البته این موضوع روی دیگر سکه هم دارد و آن این است که به دلیل بحران کمبود تراشه، شرکتهای تکنولوژی نیز قیمت محصولات خود را افزایش دادند!
در کل، میانگین قیمت فروش گوشیهای هوشمند در سال گذشته 12 درصد افزایش داشته که از جمله دلایل آن را میتوان به تکنولوژی 5G و گسترش آن نسبت داد. کانترپوینت اعلام کرده که بیش از 40 درصد از گوشیهای هوشمندی که در سال 2021 تولید شدند با شبکه 5G سازگار بودند و تمام اینها در حالی است که سال قبل از آن، میزان سازگاری گوشیهای هوشمند با شبکه 5G تنها 17 درصد بوده است. در سالهای اخیر نوآوری در گوشیهای هوشمند کمی کمتر شده و جای خود را به تکامل چیزهایی که داشت داده است. دوربینهای بیشتر و بهتر، نمایشگرهایی با وضوع بالاتر و پردازندههایی با سرعت بیشتر از جملهی این تکاملها بودند.
دیدگاهتان را بنویسید