با پشت سر گذاشتن چهار ماه نخست سال 2016 میلادی بسیاری از شرکت های بزرگ فعال در عرصه های مختلفی از قبیل تکنولوژی غالباً نگاهی به پشت سر خود انداخته و به جمع بندی میزان سود و فروش خود در بازه ی زمانی یک چهارم ابتدایی سال جاری میلادی می پردازند. از جمله ی این شرکت ها می توان به یکی از نام آشنایان دنیای پردازنده های گرافیکی یعنی شرکت انویدیا اشاره کرد که به تازگی شاهد انتشار تراز مالی مربوط به بازه ی زمانی یک چهارم ابتدایی سال جدید این شرکت هستیم. ترازی که اطلاعات موجود در آن نشان از سهم قابل توجه درآمد و سود کسب شده توسط شرکت انویدیا از طریق حضور در یکی از مهم ترین بخش های صنعت سرگرمی یعنی بخش بازی های کامپیوتری دارد.
اگر چه اطلاعات مالی مربوط به بازه ی زمانی یک چهارم ابتدایی سال جاری میلادی نشان از افت درآمد شرکت انویدیا نسبت به دوره ی چهار ماهه ی پیش از آن دارد، اما در عین حال درآمد شرکت انویدیا در بازه ی زمانی یک چهارم ابتدایی سال جاری میلادی پیشرفت محسوسی را نسبت به دوره ی مشابه در سال گذشته نشان می دهد. به بیان دقیق تر میزان درآمد شرکت انویدیا در چهار ماه نخست از سال جاری میلادی رقمی برابر با 1.3 میلیارد دلار بوده است. این در حالی است که این میزان از درآمد در دوره ی چهار ماهه ی پیش از آن رقم 1.4 میلیارد دلار را شامل می شده است. با این حال همان گونه که در سطور قبل هم به آن اشاره شد، شرکت انویدیا در چهار ماه نخست از سال گذشته ی میلادی درآمد کمتری را نسبت به بازه ی زمانی مشابه در سال جاری یعنی بازه ی یک چهارم ابتدایی سال جاری میلادی تجربه کرده بود که رقم کلی آن به 1.15 دلار می رسید. به این ترتیب می توان گفت که شرکت انویدیا در طول چهار ماه نخست از سال جاری میلادی از لحاظ افزایش میزان درآمد خود رقمی نزدیک به 0.15 میلیارد دلار نسبت به بازه ی زمانی مشابه در سال قبل پیشرفت داشته است. ضمن این که افت 0.1 میلیارد دلاری درآمد این شرکت نسبت به دوره ی چهار ماهه ی گذشته را هم می توان کم و بیش طبیعی قلمداد کرد. چرا که دوره ی زمانی چهار ماهه ی گذشته، تعطیلات پایانی سال را هم شامل می شده است که مسلماً میزان تقاضا برای محصولات انویدیا در آن دوره بیش از چهار ماه نخست سال جاری میلادی بوده است. در این بین میزان سود شرکت انویدیا در این بازه ی زمانی (چهار ماه نخست سال 2016 میلادی) رقمی معادل 263 میلیون دلار گزارش شده است که در مجموع یک افزایش 41 در صدی را نسبت به سود حاصل شده توسط این شرکت در بازه ی زمانی مشابه در سال گذشته ی میلادی (که رقمی نزدیک به 187 میلیون دلار بود) را نشان می دهد. با این حال میزان سود به دست آمده توسط شرکت انویدیا در چهار ماه نخست از سال جاری میلادی نسبت به بازه ی زمانی پیش از آن یعنی ربع سال پیش از آن، یک افت 11 در صدی را نشان می دهد که البته همان گونه که به آن اشاره شد کم و بیش طبیعی به نظر می رسد.
نکته ی جالب قضیه این جاست که از کل درآمد یاد شده در دوره ی جاری (چهار ماه نخست از سال 2016 میلادی)، رقمی نزدیک به 687 میلیون دلار از آن به موجب حضور شرکت انویدیا در بخش بازی های کامپیوتری و فعالیت هایی نظیر فروش کارت های گرافیک مختص بازی، ابزار های مجموعه ی شیلد و موارد مشابه با آن به دست آمده است. و این در حالی است که در آمد حاصل شده توسط انویدیا در چهار ماه نخست از سال جاری میلادی (از طریق حضور در بخش بازی های کامپیوتری و فروش سخت افزار های مرتبط با آن و همچنین سایر فعالیت های مشابه در این زمینه) چیزی نزدیک به 100 میلیون دلار بیشتر از درآمد حاصل شده توسط این شرکت در بازه ی زمانی مشابه در سال گذشته بوده است. گفتنی است که تمامی آمار یاد شده در سطور پیشین این متن در شرایطی رقم خورده اند که بررسی های موجود نشان از شیب نزولی تقاضای بازار برای خرید کامپیوتر های خانگی دارد. در واقع در دورانی که اکثر کاربران عرصه ی تکنولوژی به سمت خرید تبلت ها و تلفن های هوشمند گرایش پیدا کرده اند این بازی های کامپیوتری و سیستم های پر توان اجرا کننده ی آن ها هستند که رونقی به بازار کم فروغ PC داده اند و در این میان بخش اعظم سود حاصل شده توسط انویدیا در طی ماه های اخیر نیز از طریق حضور فعال در همین بخش پویا از صنعت سرگرمی به دست آمده است. برای روشن تر شدن قضیه بد نیست به این نکته هم اشاره کنیم که آمار عرضه شدن کامپیوتر های خانگی به بازار در چهار ماه نخست از سال 2016 میلادی رقمی حدود 9.6 در صد نسبت به بازه ی زمانی مشابه در سال گذشته افت داشته و در کل رقم 64.8 میلیون واحد را شامل شده است (به این معنی که در طول این چهار ماه تنها 64.8 واحد PC برای فروش به بازار های جهانی عرضه شده است). و این در حالی است که از سال 2007 میلادی تا کنون در هیچ زمانی میزان عرضه شدن کامپیوتر های خانگی به بازار جهانی از میزان 65 میلیون واحد کمتر نبوده است. از سوی دیگر این برای ششمین بازه ی زمانی چهار ماهه ی متوالی است که میزان عرضه شدن کامپیوتر های خانگی به بازار های جهانی یک شیب نزولی مستمر را طی می کند و به عبارت بهتر در طی دو سال اخیر شاهد کاهش محسوس میزان فروش کامپیوتر های خانگی در سطح جهان بوده ایم. البته همان گونه که به آن اشاره شد این شیب نزولی تقاضا شامل حال کامپیوتر های خانگی مختص بازی نمی شود و در واقع بقای بازار PC هم اکنون مدیون رونق روز افزون بازی های کامپیوتری این پلتفرم در نزد مخاطبان و میزان تقاضای قابل توجه برای ابزار هایی است که قادر به اجرای این بازی ها بر روی پلتفرم PC باشند. امری که شرکت انویدیا با تمرکز بر روی آن توانسته است یک سیر صعودی را در میزان درآمد کسب شده توسط خود رقم بزند و حتی با توجه به شرایط موجود و معرفی محصولات جدید مبتنی بر معماری پاسکال خود به علاقه مندان دنیای بازی های کامپیوتری و عرضه کردن آن ها به بازار در طی ماه های پیش رو قادر به افزایش میزان این سود تا پایان سال جاری میلادی خواهد بود. دلیل اصلی آن هم این است که محصولات جدید معرفی شده توسط انویدیا چه از لحاظ قدرت و چه از لحاظ قیمت نسبت به پرچمدار سابق این شرکت در بازار کارت های گرافیک یعنی کارت گرافیک GTX Titan X برتری قابل ملاحظه ای دارند و بر همین اساس از پتانسیل بسیار بالایی برای موفقیت در بازار پردازنده های گرافیکی برخوردارند. موضوعی که می تواند سیل بازیبازان را به سمت این محصولات جدید روانه ساخته و سبب ساز جاری شدن سیل دلار به جیب های سران انویدیا گردد.
فقط یک جمله!
تا ابد هم جلد خالی کیس PC رو با ۱۰ تا کنسول مدرن عوض نمیکنم!
*** Long Live PC ***
مرسی خیلی وقت پیش منتظر بودم اما مرسی:-bd
وسایل پرتابل مانند گوشیها و تبلتها به دلیل آزادی عمل داشتن در جا به جایی طرفداران بیشتری دارد ولی در حال حاضر برای استفاده های حرفه ای استفاده از سیستم دسکتاپ الزامی میباشد !!!!!
بله اما خیلی ها فقط بخاطر گیم رایانه میخرن خصوصا که واسه گیم سیستم گرونن ی لازمه به نسبت سیستمهای اداری پی و معمولی خانگی.
شاید بازی ها برای سود آوری بیشتر روی پلتفرم PC حیاتی باشند اما باعث به حاشیه رفتنش در صورت کم شدن بازار بازی ها نمیشند. پلتفرم PC فقط برای بازی که نیست!
یه مدتی بود pc داشت رو به فراموشی میرفت این موضوع رو خودم شاهد بودم که چطور مردم دارن رو میارن به لپ تاپ و کنسول که این مطلب من رو ناراحت میکرد چون من فقط طرفدار PC هستم و عاشقشم .
حالا با وجود سخت افزارهای حرفه ای و بازیهای جدید و سنگین ، PC دوباره داره قدرت میگیره:)
واقعن فقط پلتفرم پی سی در بازی های رایانه ای باعث شده که آمار بالا بمونه وگرنه اگر پی سی گیمرا برن سمت کنسول آمار به شدت افت میکنه و فقط شرکتها میمونن که خب در سال چندتا بستن سیستم و عدم نیاز به گرافیکهای قدرتمند باعث میشه انویدیا اینچنین سودی نکنه.
به نظر من هیچ وسیله دیجیتالی تجربه و لذت کار با دسکتاپو نمیده، لپ تاپها هرچقد قوی، سریع، زیبا باشن اما جای یک مانیتور 27 اینچ با یک کیس زیبا و یک فضای باز برای کارو نمیتونن بگیرن.
کلن دسکتاپ حالی دیگه ای میده، چاییت جلوت، میری عقب مشغول بع کار میشی و دغدغه اینکه صفحت کوچیکه، کیبرد فضاش کمه و خیلی مشکلات دیگه لپ تاپها و تبلتها نیست.
ولی انویدیا هرچقدرم که افت فروش داشته باشه بازم فروش مناسب خودشو داره و اصلا نگران نیست:-bd