نمایندگان مجلس چندی پیش در روند بررسی جزئیات لایحه بودجه 1400 در بخش درآمدی با طرحی موافقت کردند که دریافت مالیات از اینفلوئنسرهای اینستاگرامی به نظر میرسد.
در این مصوبه ذکر شده که درآمدهای کاربران دارای بیش از 500 هزار دنبال کننده رسانههای کاربر محور از محل تبلیغات مشمول مالیات بر درآمد خواهد بود. از آنجاییکه در حال حاضر، اینستاگرام تنها شبکه اجتماعی کاربر محوری است که در آن احتمال فعالیت اشخاص ایرانی با بیش از 500 هزار دنبال کننده وجود دارد، به نظر میرسد که این مصوبه برای اینفلوئنسرها و سلبریتیهای فعال در اینستاگرام به تصویب رسیده است.
سازمان امور مالیاتی مکلف شده تا ظرف مدت 2 ماه پس از لازمالاجرا شدن این بند، دستورالعمل لازم را تهیه و به تأیید وزارت اقتصاد و امور دارایی برساند. همچنین گفته شده که سازمان امور مالیاتی مکلف است لیست مودیان مالیاتی و خوداظهاری تهیه شده توسط آن ها را تهیه و در سایت سازمان در منظر عموم قرار دهد. اما آیا عملی شدن چنین طرحی امکانپذیر است؟
چرا طرح دریافت مالیات از اینفلوئنسرهای اینستاگرامی تصویب شد؟
محمدحسین حسینزاده بحرینی، نماینده مردم مشهد و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، شخصی است که پیشنهاد دریافت مالیات را مطرح کرد. او با اشاره به اینکه بخشی از کسب و کارها در حال حاضر در فضای مجازی انجام میشود، عنوان کرده که این فرصت خوبی برای توسعه دولت الکترونیک و کسب و کارهای مجازی به شمار می آید.
بحرینی با ذکر این موضوع که تعداد کاربران برخی از کسب و کارها در فضای مجازی نجومی شده اذعان داشت که اینفلوئنسرهایی هستند که تبلیغات گرفته و درآمدهای غیرمتعارفی از تبلیغات بدست می آورند. او عنوان کرد که کانال ها و صفحاتی هستند که بستری برای گرفتن تبلیغات ایجاد کرده و درآمد زیادی هم دارند و بعضا پشت آن یک سلبریتی یا افراد دیگری هستند، از همین رو پیشنهادی مبنی بر دریافت مالیات از صفحههایی با بیش از 500 هزار کاربر را در مجلس مطرح کرد که در نهایت با موافقت سایر اعضای مجلس همراه شد.
باوجود تصویب چنین قانونی، به نظر میرسد که اجرایی شدن آن دارای پیچیدگیهای زیادی باشد. از طرف دیگر در حال حاضر این طرح از شفافیت کافی برخوردار نیست. یکی از مهمترین موضوعاتی که در این میان مطرح میشود، اساس فعالیت در پلتفرم اینستاگرام است. با گذشت سالها از زمان تأسیس و استفاده کاربران از اینستاگرام، این شبکه اجتماعی هنوز توسط مقامات کشور به رسمیت شناخته نمیشود. حتی در سالهای گذشته حرف و حدیثهایی پیرامون فیلترینگ این برنامه بسیار جدی مطرح شده است. اما حالا به یک باره قانونی تصویب شده که به واسطه آن بخشی از کاربران این شبکه مشمول مالیات میشوند.
چه کسانی بالای 500 هزار فالوئر دارند؟
اینستاگرام در خارج از کشور میزبانی میشود و بعید به نظر میرسد که مقامات داخلی به دیتابیس کاربران ایرانی این شبکه دسترسی داشته باشند. بنابراین چه راهی برای دسترسی به کلیه صفحهها و کاربرانی است که بالای 500 هزار دنبال کننده دارند؟ چگونه میتوان این قانون را برای تمامی مشمولین آن اجرا کرد؟
مشمولین مالیات چگونه احراز هویت میشوند؟
بخشی از پیجهای اینستاگرامی با فالوئر بالا، پیجهای عمومی هستند که صاحب و گردانندگان آنها مشخص نیست و در واقع این افراد با هویت مخفی فعالیت میکنند. آیا راهی برای احراز هویت این افراد و دریافت مالیات از آنها در نظر گرفته شده است؟
تکلیف سلبریتی/اینفلوئنسرهای خارج نشین چه میشود؟
بخش بزرگ دیگری از جامعه اینفلوئنسرها، سلبریتیها و به طورکلیتر صفحاتی با مخاطب ایرانی و فارسی زبان از خارج از کشور مدیریت شده و اقدام به تولید محتوا برای کاربران داخل میکنند. عموما این دسته از صفحهها تعرفه تبلیغاتی خود را به صورت ارزی در اختیار مشتریان خود قرار میدهند. آیا دریافت مالیات مشمول این دسته از افراد هم خواهد شد؟
تعرفه مالیات کاربران اینستاگرامی چقدر است؟
در نهایت مشخص نیست که کاربرانی که بیش از 500 هزار دنبال کننده دارند، چند درصد از درآمد خود را باید در اختیار دولت قرار دهند. عموما تعرفه تبلیغات برای صفحات اینستاگرامی یکسان نیست و حتی ممکن است یک صفحه بسته به شخص تبلیغ دهنده و نوع تبلیغ، درخواست رقم متفاوتی کند. نهاد ناظر برای این موضوع چه سیاستی در پیش خواهد گرفت و تعرفه مالیات چگونه محاسبه خواهد شد؟
درآمد مالیات اینستاگرام صرف چه هزینهای میشود؟
مالیاتی که به عنوان مثال تحت عنوان عوارض جادهای از رانندگان گرفته میشود، صرف نوسازی جادهها و برطرف کردن مشکلات راه و جاده میشود. در موارد دیگر نیز سازوکار به همین ترتیب است. اما مالیات اینستاگرام صرف چه هزینهای خواهد شد؟ همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، این شبکه اجتماعی در خارج از کشور میزبانی میشود و به نظر نمیرسد که در داخل برای دسترسی آسانتر و سریعتر مردم به اینستاگرام، فعالیتی در حال انجام باشد. بنابراین آیا در صورت دریافت مالیات از کاربران این شبکه، میتوانیم امیدوار باشیم که رقم دریافتی صرف ارائه سرویسدهی و خدمات بهتر خواهد شد؟
مالیات بر دوش چه کسی خواهد بود؛ تبلیغ گیرنده یا تبلیغ دهنده؟
تجربه ثابت کرده است که با تصویب چنین قوانینی در نهایت این کاربر نهایی است که متحمل هزینه میشود. در این مورد خاص هم به نظر میرسد که راه جبران خسارت ناشی از پرداخت مالیات توسط اینفلوئنسر از جیب تبلیغ دهنده خواهد گذشت و به محض تصویب چنین قانونی، تعرفه تبلیغات مشمول هزینه اضافهتری برای پرداخت مالیات خواهد شد.
طرح دریافت مالیات از اینفلوئنسرهای اینستاگرامی در حدود سه هفته پیش در مجلس به تصویب رسید و قرار است که تا 2 ماه آینده سازمان امور مالیاتی پس از لازمالاجرا شدن این طرح، دستورالعمل آن را تهیه کند. اما آیا به نظر شما راهکار دقیق و مشخصی برای دریافت مالیات از فعالان اینستاگرامی وجود خواهد داشت و این طرح به شکل درستی اجرا خواهد شد؟ آیا پیش از دریافت مالیات از اینفلوئنسرهای اینستاگرامی، هیچ جریان مالی دیگری شامل قوانین اخذ مالیات نمیشود که نسبت به موضوع ارجعیت رسیدگی داشته باشد؟ آیا پیش از اجرای این طرح به پیامدها و تأثیرات این قانون پرداخته شده است؟
اقای امیر. لطفا یه نگاهی به مالیات دهنده های امریکا بنداز
موفق باشین
تمام سلیبریتی های دنیا مالیات میدن مگر ایران
یه سوال کشور های دیگه هم اینگونه مالیات می گیرند؟
اول که می خواستند فیلتر کنند کدوم آقا زاده ای تو گوش باباش خونده که اینطوری برا خودمون راحت تره که دزدی کنیم؟
کشورهای دیگه بر اساس مالیات میچرخه
دست تو دماغتم کنی باید مالیاتش بدی
اینجا فرار مالیاتی بصورت قانونی تا دلت بخواد هست
در تمام کشورها از کارهایی مالیات گرفته میشه که تحت نظر دولت هست
در همه ی کشورها کارهای آزاد شامل مالیات نمیشن
تو توی آمریکا یا آلمان یا ایتالیا یا هر کشور دیگه ای بری یجا وایسی فلافل بفروشی نمیان براساس درآمدت ازت مالیات بگیرن بلکه پول مکانی که بساط راه انداختیُ میگیرن که این کارو شهرداری انجام میه که ایران هم همینطور هست
وگرنه شما توی خونت کشاورزی کن و محصولتُ بفروش دیگه حتی بابت جاهم لازم نیست مالیات بدی که آلمانی خیلی هاشون اینجوری هستن بعضی هاشون اونایی زناشون بیرون کار انجام نمیدن و خانه دار هستند واسه درآمد بیشتر همچین کاری انجام میدن
از مغازه دارها مالیات نمیگیرن طبق معمول پول آبُ برفشون تجاری حساب میشه که توی ایران هم همینطور
از حقوق های دولتی مالیات کسر میشه و حتی شرکت های خصوصی بزرگ
بعلاوه یه سری مالیات های دیگه که طرف پول می ذاره توی حساب بانکی یا مالیت خانه حتی اگر خریداری شده باشه که تا جایی که می دونم فقط توی آمریکا اینجوری هست و فقط توی بعضی از شهراشون
تمام مالیات هایی که گرفته میشه برحق هست و باید گرفته بشه البته بجز مورد آخری یعنی مالیت خانه گرفتن که نباید شامل همه جور خانه ای باشه ولی هست در غیر این صورت نمیشه کشورُ اداره کرد
اما توی ایران علاوه بر اینکه از حقوق مالیات 9 درصدیُ کم می کنن بلکه این مالیات 9 درصدی روی همه چیز هست همه چی و توی مالیات دادن هیچ فرقی هم بین غنی و فقیر قائل نمیشن یعنی سیستم این کشور بهشت سرمایه دارهاست پولشونم بذارن توی بانک مالیات که بهش نمی خوره هیچ بدون انجام هیچ کاری میاد روی پولشون
….
( در همه ی کشورها کارهای آزاد شامل مالیات نمیشن )
اولین بار شنیدم
( اظهارنامه مالیاتی در آلمان : صاحبان مشاغل و کسب و کارهای آزاد در پايان هر سال مالی اقدام به پر کردن اوراقی میکنند که در آن به بررسی دقیق میزان درآمدشان در سال گذشته میپردازند تا دولت نیز مقدار دقیق مالیاتی که باید برای آن سال کاری پرداخت کنند را تعیین نماید؛ این روند، اظهار مالیاتی، و این اوراق اظهارنامه مالیاتی نام دارند.
در آلمان نیز با پایان یک سال کاری در تقویم، اقدام به پر کردن اظهارنامه مالیاتی میشود با این تفاوت که دولت آلمان ابتدا به صورت تخمینی مالیات را از صاحبان مشاغل دریافت میکند و سپس در پایان سال، صاحبان مشاغل اظهارنامه پر میکنند تا اگر اضافه مالیات پرداخت کرده اند آن را پس بگیرند و اگر بدهکارند، اقدام به تسویه مالیاتی کنند )
من که اروپا زندگی نمیکنم ولی تا جایی که شنیدم بخش زیادی از درامد دولت ها از مالیاته
مالیات که تو ایران شوخیه ، بیشتر مالیات بر عهده تولید کننده های بدبخته
خیلی از قوانین از جمله همین مالیات باید تو ایران اصلاح بشه
( این کشور بهشت سرمایه دارهاست پولشونم بذارن توی بانک مالیات که بهش نمی خوره هیچ بدون انجام هیچ کاری میاد روی پولشون )
درست می فرمایید و موافقم
مالیات رو از رعیت بگیر …ها باهاش موزیک ویدیو نظامی بسازن، مگه نه؟