مالیات، بخش مهمی از درآمد دولتها در کشورهای توسعه یافته است. سلبریتی ها و اینفلوئنسرها نیز در بسیاری از کشورها موظف به پرداخت مالیات هستند. با توجه به متفاوت بودن اقتصاد کشورها، مقایسه میزان مالیات بین کشورها بر اساس میزان درآمدهای مالیاتی آنها منطقی نیست. در این زمینه باید از شاخص مالیات به تولید ناخالص داخلی استفاده کرد.
بررسی نشان میدهد که کشورهای مختلف نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی متفاوتی دارند. در ایران نیز سلبریتیها، افراد معروف و تاثیرگذار شبکههای اجتماعی مورد توجه قرار دارند. برای درآمد و دریافت مالیات از آنها برنامههایی درنظر گرفته شده است. کارشناسان اعتقاد دارند که تعداد فالوئر شاخص خوبی برای شناسایی و دریافت مالیات نیست و برای این موضوع باید شیوههای بهتری را درنظر گرفت.
نحوه دریافت مالیات
پس از بررسیها، درآمد به دست آمده از تبلیغات کاربران فضای مجازی که بیش از 500 هزار فالوئر دارند، طبق دستورالعمل اجرایی بند ذ تبصره 6 قانون بودجه سال 1400 کل کشور، مشمول مالیات بر درآمد شد. بر این اساس، باید سازمان امور مالیاتی ظرف دو ماه پس از لازمالاجرا شدن این بند، دستورالعمل اجرایی برای دریافت مالیات از درآمدهای کاربران حرفهای رسانههای کاربرمحور از محل تبلیغات را اقدام کند و به تایید وزیر امور اقتصاد و دارایی برساند.
سازمان مالیاتی همچنین موظف است لیست مالیاتی و خوداظهاری که سلبریتی ها ارائه میدهند را تهیه کند. سپس آن را در وبسایت سازمان در دسترس عموم قرار دهد. پس از جدی شدن مسئله دریافت مالیات از سلبریتیها، مسئولان تأکید کردند این افراد تفاوتی با سایر کسانی که مالیات پرداخت میکنند ندارند. کاربران فضای مجازی و سلبریتیها براساس میزان درآمدی که دارند مشمول مالیات میشوند. البته اداره کلی در تهران تنها برای سلبریتیها دایر شده است و همه قراردادهای این افراد بررسی و شناسایی می شوند.
چگونگی شناسایی سلبریتی ها برای دریافت مالیات
مهدی موحدی بکنظر، سخنگوی سازمان امور مالیاتی، در این زمینه اظهار نظر کرد. او بیان کرد که فرمولها و شاخصهای متفاوتی برای شناسایی افراد ملزم به پرداخت مالیات وجود دارد که قرار است در این راه به سازمان کمک کند. در حقیقت این الگوریتمها فقط یک فرمول نیستند و شامل اطلاعات مختلفی میشوند که در برخی موارد از طریق پلیس فتا به دست آمده است. از طرف دیگر دارندگان صفحات در فضای مجازی شناسایی و نام آنها با کد ملی انطباق داده میشود. در نهایت حسابهای بانکی که به نام آنهاست بررسی خواهد شد.
تابستان امسال احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، در رابطه با این موضوع سخن گفت. وی اعلام کرد: تا به حال به طور کلی 550 کاربر رسانههای اجتماعی با درآمدهای چشمگیر از راه تبلیغات شناسایی شدهاند. از این میان تنها 123 نفر از آنان حدود 2300 میلیارد تومان درآمد واریزی به حسابهای بانکیشان داشتهاند. این مسئله حتما توسط دولت بررسی خواهد شد.
خاندوزی در ادامه تاکید کرد که همه اعم از چهرههای معروف و سایر مردم در برابر قانون یکسان هستند و درآمد آنها مشمول دریافت مالیات میشود.
در ادامه مشخص شد قسمتی از مالیات محاسبه شده اینفلوئنسرها به قبل از شناسایی درآمد این افراد مربوط میشود. در این خصوص سازمان مالیاتی در حال صدور برگه متمم است. انتظار میرود که مالیات محاسبه شده این افراد حدود 500 میلیارد تومان یا حتی بیشتر باشد.
دولت ورشکسته برای چیزی که هیچ کاری هم براش نکرده و حتی باعث از بین رفتنش شده هم میخواد مالیات بگیره
دولت کشور های غربی هم ورشکسته شدن که از سلبریتی ها چندین برابر مالیات میگیرن ؟
اگر کامنت من رو درست میخوندی ادای کارشناس ها رو درنمیاوردی.
نگران نباش حالا … فاکتورت رو بزودی پرداخت میکنن
چرا تا یه نفر جواب اراجیفتونو میده سریع بهش برچسب می چسبونید!
منه کارمند هنوز حقوقمو نگرفتم مالیات ازش کسر میشه چرا اینها با این درامدها نجومی نباید مالیات بدند؟؟!