چندی پیش در خبرها گفتیم که گوشیای که در رسانهها تحت عنوان “گوشی صاایران” رونمایی شده، شباهت زیادی به گوشی چینی پاور 6 شرکت Ulefone دارد. چند روز پیش در خبرها نیز وزیر ارتباطات عنوان کرد که توان تولید گوشی از 0 تا 100 درصد در کشور وجود ندارد. امروز معاون وزیر ارتباطات از دلیل شباهت گوشی صاایران به نسخه چینی سخن گفته است.
بیشتر بخوانید: آذری جهرمی: تکنولوژی 0 تا 100 تولید گوشی در کشور را نداریم!
شباهت گوشی صاایران به نسخه چینی
ستار هاشمی، معاون نوآوری و فناوری وزیر ارتباطات در مصاحبه خود با خبرگزاری ایرنا، عنوان کرد که شباهت این دو گوشی باید کارشناسی شود، اما زمانیکه بحث تولید مطرح است، منظور این نیست که گوشی باید در قالب CKD (قطعه قطعه) تولید شود. بسیاری از محصولات از ابتدا به طور کامل از مبدا خریداری میشوند و سپس به سوی تولید SKD (نیمه قطعه قطعه) و CKD گام برداشته میشود.
هاشمی در اظهارات خود عنوان کرد که در توافق میان ایرانسل و صاایران، قرار بر تحویل محموله چند هزار تایی گوشی برای سنجش بازار بود و گوشیهای تحویل داده شده بر قالب CBU (گوشی کامل) بوده است. او افزود که خریداری محصولات به صورت کامل، کاملاً مرسوم است، چرا که پس از دریافت واکنش بازار میتواند برای طراحی و تولید آن گام برداشت.
با این حال، معاون وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که چرا در ابتدا این گوشی با عنوان تولید داخل، تبلیغ شد و واقعیت ماجرا اعلام نشد، مدعی شد که نمیتواند در خصوص شباهت این گوشیها نظر دهد. ستاری گفت:
“زمانی که گوشی تلفن همراه در قالب CBU تهیه میشود، ممکن است شباهتهایی با محصولات دیگر داشته باشد. اینکه تلفن همراه «ری برند» است را نمیدانم باید کارشناسان در این خصوص نظر بدهند. برندهای زیادی هستند که طراحی مدنظر خودشان را به کارخانهای میدهند تا آن را تولید کند؛ مانند آنر. طبق برنامهای که صاایران به ما داده است، در یک افق 6 ماهه باید CKD تولید کنند. ما حمایتهای خود را ادامه دهیم؛ دغدغه اصلی ما این است. به درست یا غلط بودن این مسئله ورود نمیکنم اما در ادبیات تولید، حتی CBU نیز بهعنوان تولید تلقی میشود. تولیدکنندگان کارشان را با CBU آغاز میکنند، بعد به سمت SKD میروند و در مرحله آخر به CKD میرسند.”
او با اشاره به دغدغه و حساسیتهای مردم و خاطرات نه چندان خوشی که از برخی از تولیدات داخلی دارند، تأکید کرد که اگر تولیدکنندگان داخلی بر اساس زمانبندی که برایشان تعریفشده کار را پیش نبرند، شامل حمایتها نخواهند شد.
بیشتر بخوانید: گوشی صاایران – تولید داخلی یا نسخه ریبرند شده گمنام چینی؟
تولید گوشی پس از 14 سال ممکن میشود؟
ستاری در توضیح این موضوع که پس از گذشت 14 سال از شروع هدف تولید گوشی در کشور، چگونه به چنین دستاوری دست پیدا خواهیم کرد، گفته که موانعی مانند تغییرات زیادی تکنولوژی و کوتاه بودن دوره حیات فناوری این موضوع را سخت کرده است. او با اشاره به اینکه رجیستری مانع قاچاق گوشی شده عنوان کرد که قاچاق در تضاد کامل با تولید است. ستاری در ادامه افزود:
“رجیستری یکی از پیشنیازهای مهم باندلینگ است که امروز فراهم شده است. به این صورت که اگر فرد یا خانوادهای گوشی تولید داخل را خریداری کند، میتواند از امکانات و ظرفیتهای ویژهای که توسط اپراتورها برایشان در نظر گرفتهشده، استفاده کند. قانون افق 1404 سهم بازار برای تولید گوشی داخلی را 20 درصد در نظر گرفته است؛ این نشان میدهد قانونگذار در پی حذف گوشی خارجی نیست چون بر اساس تجربیات گذشته میداند اگر به سمت حذف بقیه تولیدکنندگان برود، امکان ارتقای کیفیت را از دست میدهد.”
او عنوان کرد که وزارت ارتباطات در راستای حمایت از تولید داخل، تعرفه واردات قطعات را از 15 به 5 درصد کاهش داد. ستاری با اعلام عدم دستیابی به هدف تولید 400 هزار گوشی در سال به موانعی مانند کرونا، تحریم، نوسانات ارز و در نتیجه آنها تحت تأثیر قرار گرفتن رویکرد سرمایهگذاران در این راه اشاره کرد.
دیگر تولیدکنندگان داخلی گوشی
معاون وزیر ارتباطات عنوان کرد که با خروج سامسونگ و الجی از بازار ایران، ارز کمتری از کشور خارج میشود، از همین رو مابهالتفاوت آن به تولید گوشی داخلی اختصاص خواهد یافت. او در رابطه با اینکه کدام شرکتهای داخلی در حال حاضر خط تولید گوشی را راهاندازه کردهاند گفت:
“شرکت GLX از گذشته خط تولید گوشی تلفن داشته و کارش را مانند گذشته پیش میبرد. شرکت G+ پس از خروج شرکت LG از کشور کار خود را آغاز کرد که در سیرجان مستقر است. این شرکت تعدادی گوشی را به بازار ارائه داده است و برای رسیدن به CKD برنامه زمانبندی دارند. مجموعه «ارگ جدید» در تولید مودم داخلی بسیار موفق بوده و بازار خاص خود را دارد. این شرکت اکنون در حال راهاندازی خط تولید گوشی تلفن همراه داخل کشور است.
آنها در شهر بم مستقر هستند. شرکت «اورود» در تولید فیچر فون (گوشی دکمهای) سابقه خوبی دارد و اکنون پای جدی جلسات ما برای تولید گوشی هوشمند داخلی هستند. آنها در چین خط تولید دارند و در حال آوردن این خط تولید به داخل کشور و استقرار در پاکدشت هستند.مجموعه نارتب که تولیدکننده لپتاپ است نیز خط تولید گوشی داخلی را در مراغه راهاندازی کرده است. مجموعه دیگری نیز در حال همکاری در این حوزه است و حتی صادرات تلفن همراه به کشورهای دیگر را نیز جزو برنامههای خود دارد.”
اینقدر زیاده خواه و دزد هستن که شرکتهای خوب با اینا قرارداد نمیبندن
حمایت از فروشنده داخلی هم معنیشو فهمیدیم جنس درجه 4 چینی رو با قیمت چند برابر میکنن توی پاچه مردم به اسم تولید ملی 😐
کارت ملی نمیتونین تولید کنین اونوقت حرف از موبایل میزنین
ی سری هم که تو سرشون جای مغز گچه هر چی میشنون به اسم تولید ملی باور میکنن
اون از مودم ملی چینی یوتل اینم از glx و صاایران همشون چینی درجه به پایین
توصیه میکنم جای واردات اجناس اشغال با سود نجومی کمی مشتری مدار باشن و دزدی نکنن همه چی حل میشه
صنعت رو هم میتوونن سوق بدن به سمت افتوبه سازی و فرقون سازی چیزی که توش خیلی ماهر هستن
صا ایران هنوز شروع نکرده بشه نظر داد ولی بعضی شرکت های کوچک مثل نارتب با توجه به اندازه شرکت و عمر کوتاه خوب عمل کردن، البته تو برندینگ خیلی مشکل دارن، اسم مذخرف تر از “نارتب” نبود آخه؟! یه اسم بذارید فردا اگه گوشی تولید کردین مجبور نباشین میلیاردها تومن خرج کنین تب رو از آخر اسمتون حذف کنید!
برعکس نارتب شرکتی مثل جی ال ایکس با این همه حمایت های بی پایان دولتی و مردمی خیلی خیلی ضعیف کار کرده، رویکرد شرکت به کلی اشتباه هست، از ابتدا رویکرد شرکت (همونطور که تو اسم شرکت هم هست) تولید کالای لوکس بود، شرکتی که هنوز جا نیفتاده نمیتونه با برندهای جا افتاده مثل سامسونگ رقابت کنه، حتی با میزو و شیاومی هم قابل رقابت نیست، البته اخیرا رویکرد شرکت یکم تغییر کرده ولی بازم توی گوشی های اقتصادی تقریبا هیچ جایگاهی نداره، یا میخواد پرچمدار تولید کنه یا گوشی های بسیار رده پایین، گوشی های اقتصادی هوشمند با امکانات متوسط که دست نود درصد مردم هست رو واگذار کرده به رقبا در حالی که اینجا جایی هست که باید فعالیت کنه بعد بره سراغ تولید پرچمدار
بر خلاف نظر شما ، بنده چندین ساله از گوشی جی ال ایکس استفاده میکنم و توی 2 سال اخیر رشد قابل توجهی در کیفیت و طراحی داشتند !
اون چیزی که مهمه اینه که وظیفه ما حمایته نه صرفا نقد کردن و ایراد گرفتن و مقایسه تولیدات تازه داخلی با شرکت های قوی جهانی !
البته که شرکت های داخلی هم باید تلاششون رو بکنند !
نقد سازنده به شرکت کمک میکنه، حمایت صرف و چشم بسته هم بعضا میتونه به نابودی یک شرکت منجر بشه. در مورد کیفیت و طراحی البته من نظری ندادم، نظر من صرفا در مورد رویکرد شرکت بود و به این امید نقد کردم که به رشد این شرکت کمک کنم.
جی ال ایکس دنبال جایگاهی مثل اپل تو ایران هست، رویکرد شرکتی که اینهمه حمایت دولتی و مردمی داره نباید به سمت برطرف کردن نیاز قشر مرفه و کوچک (از نظر درصد جمعیت) باشه، جی ال ایکس باید رده ی پرچمدار رو رها کنه یا حداقل کمتر روی این بخش تمرکز کنه و بیشتر دنبال تولید گوشی های اقتصادی باشه تا بتونه با استفاده از فاکتور قیمت بیشتر بازار رو نصیب خودش کنه وگرنه تا ابد بخش خیلی کوچکی از بازار رو در اختیار خواهد داشت و هیچ وقت هم قادر به تامین نیاز داخلی نخواهد بود، البته جی ال ایکس گوشی های اقتصادی هم تولید کرده ولی خب از نظر تنوع و تعداد خیلی خیلی کمه، یک نگاه به هواوی و شیاومی بکنید، توی بخش گوشی های اقتصادی با چندین برند فعالیت میکنن و بعضا چندین گوشی هم رده و هم قیمت با طراحی های متنوع دارن که تمام بازار رو پوشش میدن. الان یه سر به سایت جی ال ایکس بزنین هیچ گوشی ای موجود نداره، بازار شش ماه منتظر نمیمونه جی ال ایکس گوشی تامین کنه، تا جی ال ایکس به خودش میاد و گوشی تولید الانش رو توزیع کنه هواوی سه چهار مدل جدید معرفی، تولید و توزیع کرده! جی ال ایکس با این رویکرد خیلی راحت همین کاربرهای الانش رو هم از دست میده. رویکرد جی ال ایکس باید تولید گوشی های اقتصادی با قیمت پایینتر از رقبا و در تعداد خیلی زیاد باشه.
دوست عزیز در حال حاضر با این شرایط کرونایی و تحریمی و اقتصادی ما نیازهای مهمتری داریم که خیلی از اونها به حیات ما وابسته است از جمله خورد و خوراک و مسکن و دارو و درمان! تولید گوشی و ماهواره و لباس فضانوردی و تاکسی پرنده در زمان حاضر نیاز این مملکت نیست و همه این تولیدات به یک کاریکاتور از نسخه اصلی شباهت دارند، پس طبیعیه که مردم بازخورد مثبتی به این گونه اخبار نداشته باشند.
شما هم جز مسخره کردن و خبر بد گذاشتن کار دیگه ای بلد نیستین. کشور اتفاقات مثبت هم داره. اگه ایرانی باشین و چشم بینا داشته باشید
دوست عزیز دقت داشته باشید که تو هیچ کجای این مطلب نظر شخصی نویسنده ذکر نشده
اگه شما فکر میکنید که این خبر در مورد مسخره کردن موضوعیه، شاید دلیلش اینه که اون موضوع به خودی خود مسخرهاس و حتی عنوان کردنش هم از نظر شما مسخره به نظر میرسه.
البته این نظر شما هست و بنده موضوع مسخرهای تو این مطلب نمیبینم. تولید گوشی ایرانی از بهترین اتفاقایی هست که داره تو کشور میافته. دلیل ناراحتی شما به عنوان یک ایرانی از این موضوع را درک نمیکنم.
البته این نظر شما هست و بنده موضوع مسخرهای تو این مطلب نمیبینم. تولید گوشی ایرانی از بهترین اتفاقایی هست که داره تو کشور میافته. دلیل ناراحتی شما به عنوان یک ایرانی از این موضوع را درک نمیکنم.
الان این برای تیکه انداختن بود ؟
تولید خودروی ایرانی هم ی زمانی بهترین اتفاقی بود که تو این کشور افتاد.
دلیل ناراحتی و نگرانی ملت همینه.
سخت نیست فهمیدنش.
عجب پاسخ هوشمندانه ای
نه خود موضوع مد نظرم نیست کل مطالبی که راجع به ایران میذارید. عدالت رو تو خبر رسانی رعایت نمیکنید. فقط خبرای مانند این که فقط ضعف ها را برجسته میکنه.
دیگ سعی نکن درستش کنی دوست عزیز
خانم نوربخش جواب رو دادن بهتون
فکر نمیکنم سعیی برای درست کردن باشه
مطلب واضحی هست که دوستمون گفته
به شدت با این نظر موافقم
با کدوم
“گوشی کامل وارد شده!”
نظر شخصی نویسنده ذکر نشده :)))))))))
شاید نونشون از واردات گوشی آجر میشه
شما بفرمایید درمورد کدوم کشور صحبت میکنید و اتفاقای مثبتش؟! بعید میدونم تو ایرانی که ما زندگی میکنیم باشید!
همین رو میگم انقدر از چپ و راست داخل و خارج فقظ خبرای منفی رو تو کشور برجسته میکنن.حتی کوجکترین اتفاق .حتی اگه یه نفر دماغشم خون بیاد کل جهان میافتن به جونمون.
اما اتفاقات مثبت که در کشور میافته یا مردم متوجه نمیشن یا به سادگی از کنارش رد میشن
Nvidia – دوست عزیز شما لطف کن 2-3 تا از اون خبرای خوب که مد نظرتون هست رو ذکر کنید، تا ما هم بدونیم شما چه نو ع خبرایی دوست دارید بذارن.
خبر خوب ؟
کو ؟ کجا ؟
راستی از موتوری جنس نگیر
یا توی دنیای موازی زندگی میکنی یا همون با تغییر ساقی مشکت حل میشه ساندیس خور
اتفاق مثبت؟ چندتاشو بگو ببینیم مثلا . از صب که پامیشیم فقط داریم میبینیم چی چقد گرون شد و نسبت به دیروز چقد ببدبخت تر شدیم
مثبت تر از اینکه بعضیا واسه کامنت گذاشتن پول میگیرن؟ :))
دقیقا
مثبت تر اینکه یه عده واسه پست گذاشتن پول میگیرن!
واسه همین نظرات کسانی که به مردم توهین میکنن پخش میشه و پاسخ ما بهشون نمیشه؟
موافقم هستم
توهین به مردم با این عنوان که واسه کامنت گذاشتن پول میگیرن زشته و اصلا نباید پخش بشه
همیشه فکر میکنم چطور یه انسان میتونه تا این حد ارتباطشو با واقعیت از دست بده! اونا خیلی جزو مردم نیستن شغل شریفشون هم بارها در اخبار رسمی تایید شده
خیلی هست .اگه خصوصی گفت و گو کنیم .بهت میگم
خصوصی؟ این شیوه بدام انداختن مخالفانه؟
اقا چرا توهم توطئه دارید؟
میگم زیاده و اینجا نمیشه گفت.
خبر خوب زیاده اما چون تو کشور ما مد شده که اول خبر بد رو بدن خوبی ها دیده نمیشه
یکی از اتفاقای مثبتِ اینروزا تولید ماسک ضد ویروس با قابلیت صد بار شستشو بود که از فنلاند درخواست خرید داره، همون فنلاندی که تاریخچه تلفن همراه رو با اون میشناسیم، اگه نگاهمون مثبت باشه و به جوانان ایرانی اعتماد کنیم و البته از راه درست یعنی شرکت های دانش بنیان کارها رو پیش ببریم صادرات تولیدات “های تک” به کشورهای پیشرفته هم ممکنه، راه حل مشکلات موبایل، خودروسازی، لپتاپ و رایانه و غیره همین شرکت های دانش بنیان هست ولی چند نفر از ما در این مورد صحبت کردیم؟ همه ی ما راه حلی که ارئه میدیم نابودی صنایع ایرانی و واردات صرف و لایسنس کردن هست، کسی نگاهی به راه حل های واقعی که توی کشورهای دیگه و حتی کشور خودمون به خوبی جواب دادن نمیکنه، حتی اخبار پیشرفت هایی مثل تولید همین ماسک رو هم پوشش نمیدیم و انتظار پیشرفت داریم، پیشرفت از آسمون نمیوفته، تک تک ماها باید تلاش کنیم و البته موظفیم.
ملت ما فقط دنبال این هستن که یکی باهاشون ابراز همدری بکنه کاری ندارن حرفش چقدر درسته
بی زحمت شماره ساقیتو به منم بده
اتفاق مثبت؟تو جونت 330 تومن میارزه ینی اندازه یه 207 ارزش نداری
ساقی شما چی داده بهتون که چیز مثبت نمیبینین
ساخت گوشی جزو مواردی است که به آن های تکنولوژِی میگویند و هسته اصلی گوشی یعنی پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی ( و البته سایر موارد بماند!) در انحصار کشور آمریکا هست، بلاهایی که بر سر شرکت هوواوی در حال آمدن است را نمی بینید؟
هیچکس با پیشرفت کشور در همه امور مخالف نیست، ولی کلیه مواردی چون ساخت لباس فضانوردی و تاکسی پرنده و خیلی چیزهای دیگر که واقعیت نداشته و صرفا جنبه تبلیغات و عوامفریبی دارد، برای آنهایی که از تکنولوژی سر درمی آورند، خیلی دردآور بوده و احساس حماقت بدی را بهمراه دارد. در این کشور هنوز تکنولوژی ساخت خودرو که درحال نزدیک شدن به 200 سالگی خود هست وجود خارجی ندارد چه برسد به گوشی و های تکنولوژی های دیگر، واقع بین باشیم و اگر قرار به پیشرفت داریم به راه درست آن پیش برویم. سرمایه گذاری در چنین مواردی آنهم از سوی دولت و حمایت های مالی کورکورانه بجز پر کردن جیب افرادی خاص هیچ نتیجه ندارد!!!!
اتفاق مثبت؟
همین که جونت 330 تومنه اندازه یه دنا پلاس ارزش نداره اتفاق مثبته نه؟
به جای این که بیان یکی دوتا شرکت با تجربه و پشتوانه رو حمایت کنن
میان 10 تا شرکتو وادار به تولید میکنن آخرشم هیچ کدوم موفق نمیشن
مث کاری که با پیام رسان های داخلی کردن
فقط بودجه رو حیف و میل کنید کاریتون نباشه
اخه دوست عزیز هنوز چیزی تولید نکردن همشون مستقیم از چین وارد میکنن روی ی تیکه کاغذ هم اسمشون رو مینویسن توف میکنن روی محصول بنجول بعد به اسم تولید ملی سر مردم رو شیه میمالن
من موندم اینا بدون خط تولید و این حرفا چطور دارن موبایل تولید میکنن هر چی وارد کردن و به اسم تولید داخلی کردن تو پاچه مردم همشون چینی از اب در امد
از وقتی این مسخره بازیها رو در اوردن واردات اجناس درجه 1 کلا قطع شده و جالبه جنسای خودشونو دارن به قیمت اجناس لوکس دنیا میفروشن
نمیدونم چرا همش ما باید حکایت کنیم با پولامون از فروشنده ها
پس کو انصاف
ی سرچ توی نت بزن جنسای ایرانی رو ببین بعد مقایسه کن با جنس خارجیش و درجه یکش میبینی از اونا هم دارن گرونتر میفروشن
کسی نمیاد با این همکاری کنه جز 4تا کارخونه چینی بنجول
دلیلشم اینه که جیبشون با هیچ سود و پولی پر نمیشه و همیشه بیشتر میخوان و همیشه هم کم فروشی میکنن و مشتری مدار هم نیستن جمسای اشغالشونم میبینی که کلا مشکل دارن و مرجوعی هم قبول نمیکنن
اگه واقعا میخوان موفق بشن از کم فروشی و سود نجومی باید دست بکشن
دیگه ظاهرا 1 درصد پراید توی ایران ساخته میشه اینم مثلا تولید ملیه یا سمند قیمتاشون برابری میکنه با ماشینای لوکس جهان
اینا 1000 سال دیگه هم ادم نمیشن و سر مردمه که دارم کلاه میره اونم چه کلاه گشادی