درست همین چند روز پیش بود که خبر “تشدید” دار عدم پشتیبانی نسل هفتم پردازنده های اینتل،کابی لیک و نسل آینده پردازنده AMD موسوم به پلتفرم AM4، از سیستم عامل هایی به غیر از ویندوز 10 منتشر شد.بدیهی است که تا پیش از آن نیز مایکروسافت در دو نوبت این خبر را اعلام کرده و به کاربران خود در زمینه ارتقاء سیستم عامل هشدار داده بود.
با این وجود دلیل اصلی این عدم سازگاری در سیستم عامل های نه چندان قدیمی مایکروسافت با پردازنده های نسل آینده دو غول تراشه جهان در هاله ای از ابهام قرار داشت.ابعاد فنی-تخصصی این مسئله جزو ناگفته های هر 3 کمپانی بود و هیچ نهاد و مجموعه ای نیز به دلایل اصلی آن اشاره نکرده بود.اما به تازگی اطلاعاتی در حوزه این مسئله بسیار مهم منتشر گشته است که کاربران عصبانی را آرام خواهد کرد.نه تنها در ایران،بلکه در بسیاری از نقاط جهان،کاربران با توصل به این تفکر که مایکروسافت در امتداد اجبار کاربران به ارتقاء سیستم عامل،تولید کنندگان پردازنده را همراه خود کرده است،مایکروسافت را مورد نقد و انتقاد قرار می دادند.اما ظاهرا این عدم ناسازگاری دارای ابعاد بزرگتر و دلایل فنی توجیه پذیر است.
ظاهرا در وحله اول مدیریت توان و SMT در پشت این قضیه قرار دارند.به فناوری (Speed Shift Technology) در اخبار روزهای گذشته اشاره کرده بودیم.یکی از مهمترین قابلیت هایی که تنها در دو نسل آخر پردازنده 14 نانومتری اینتل عرضه شد و نسخه ابتدایی آن با پردازنده های Kabylake وارد بازار شد. Speed Shiftبه کنترل فرکانس بر مبنی درخواست های پردازشی تمرکز دارد.نسخه دوم این فناوری (Speed Shift 2) نیز به همراه پردازنده های کابی لیک روانه بازار خواهد شد.زمان پاسخ دهی پردازنده در Speed Shift 2 به 15 میلی ثانیه کاهش یافته و علاوه بر آن این فناوری قادر به تنظیم فرکانس پردازنده تا 66.66 بار در ثانیه است.بدین ترتیب دامنه و اوج فرکانسی پردازنده با توجه به دستورات دریافتی و نیاز OS تطبیق پیدا می کند.یکی از بزرگترین دستاوردهای این فناوری کاهش مصرف انرژی،دما و البته پرداخت به پردازش های بزرگتر است.شایان ذکر است که پردازنده های AMD ZEN نیز از یک فناوری مشابه و یا حداقل نزدیک به Speed Shift مجهز شده اند.
کمپانی AMD در پردازنده های ZEN برای اولین بار simultaneous multi-threading یا (SMT) را معرفی کرده است.SMT هر یک از هسته های پردازشی-فیزیکی پردازنده را به عنوان دو هسته در اختیار سیستم عامل می گذارد.این فناوری در استفاده بهتر از منابع پردازنده بسیار حائز اهمیت است.در اینجا به فناوری مشابه از سوی Intel اشاره می کنیم؛اینتل نیز از HyperThreading Technology یا HTT را در 10 سال گذشته مورد استفاده قرار داده است که البته در عمل تفاوت هایی با SMT دارد.AMD یک روش منحصر به فرد را به منظور به کار گیری دو “رشته” توسط هسته اعمال کرده است که بسیار بعید به نظر می رسد بدون حمایت هسته ویندوز قابل اجرا باشد.با توجه به دلایل ذکر شده،مبرهن است که این قابلیت ها نیازمند فعالیت در کنار یک سیستم عامل بهینه و سازگار هستند.
اینطور که من میدونم ماکروسافت تا 2020 به پشتیبانی از ویندوز 7 ادامه میده. به نظر شما امکان داره این قابلیت به ویندوز 7 اضافه بشه یا ماکروسافت پاشو کرده تو یه کفش؟من ویندوز 10 ندارم نگرانی من بازی های قدیمیه شما که داری میتونی همه بازی هارو چه با کرک چه بی کرک رو 10 اجرا کنی؟
ببینید بوت میشه اما چندین ویژگی مهم پردازنده های جدید رو از دست میدید.ویژگی های که در متن ذکر شده است.البته در حال حاضر این اطلاعات در این زمینه است.شاید قضیه ابعاد بزرگتری هم داشته باشه.
من آخر نفهمیدم ویندوز 7 رو این پردازنده قابل نصب هست یا نه؟اگه بشه ما باید نگران درایور گرافیک باشیم یا چیز دیگه ای هم هست؟
تمام اینها درست و قانع کننده است از طرفی هم اینو باید دید که توو لینوکس چرا این ماجراها کمتر یا اصلا بچشم نمیخوره البته من پارسال توو ابونتو با نصب یه کارت گرافیک AMD مشکل داشتم ولی خب اینکه پردازنده از سیستم عاملم پشتیبانی نکنه فقط مختص مایکروسافته دقیقا مثل زما XP مهاجرت به 7