در سال های اخیر تلاش زیادی از سمت توسعه دهندگان صورت گرفته است تا پیام رسان های داخلی بتوانند جایگاهی در میان مردم پیدا کنند و بتوانند با حذف رقیبان قدرتمند غیربومی خود، فعالیت بیشتری در کشور داشته باشند. اما این پیام رسان ها حتی با وجود فیلترینگ برنامه هایی مانند تلگرام، وایبر و … نتوانستند آنگونه که باید در میان کاربران ایرانی بدرخشند. دلیل ناکامی این پیام رسان ها چیست؟ خسرو سلجوقی، عضو هیات عامل سازمان فناوری و اطلاعات در گفت و گو با خبرگزاری مهر، نبود امنیت در سرمایه گذاری را چالش بزرگ پیش روی پیام رسان های بومی عنوان کرد. او گفت:
از آنجایی که در هیچ جای دنیا مرسوم نیست که دولت نسبت به راهاندازی شبکههای اجتماعی اقدام کند، بخش خصوصی باید در این حوزه ورود کند اما شاهد هستیم که در کشور، چالشهایی بر سر راه سرمایهگذاری بخش خصوصی در این عرصه وجود دارد.
سلجوقی اظهار داشت که برای سرمایه گذاری در بخش خصوصی خطرپذیری نزدیک به صفر باشد اما در وضعیت فعلی بخش خصوصی اطمینان و اعتمادی به ابعاد قضایی و امنیتی سرمایهگذاری و ایجاد کسبوکار در حوزه فضای مجازی ندارد. به گفته او شبکه های اجتماعی و پیامرسانها مانند مغازه نیستند که یک شب پلمب شوند و فردا باز شوند و هیچ خدشهای به فعالیتشان وارد نشود، بلکه با فیلتر یک روزه این شبکهها، مرگشان فوری است.
او با ذکر مثالی توضیح داد که این سرنوشت پیش تر برای وبلاگ های ایرانی نیز افتاده است. رشد وبلاگ در دهه گذشته در ایران به حدی عمیق بود که در این حوزه ایران در میان کشورهای رده اول بود؛ اما هر بار با تجربه تلخ قوانین قضایی و امنیتی روبهرو شدند که در نتیجه شاهد افول این حوزه به مرور زمان بودیم.
سلجوقی حس بی اعتمادی کاربران به شبکه های اجتماعی بومی را نیز یکی از دلایل جلوگیری از رشد آنها عنوان کرد و گفت:
فارغ از موضوع سرمایهگذاری، حس بیاعتمادی کاربران به شبکههای بومی نیز برای جلوگیری از رشد پیامرسانها، مزید بر علت شده است. چراکه برخی کاربران فکر میکنند که اطلاعاتشان توسط این شبکههای بومی درز پیدا میکند.
او در پایان اعلام کرد که تاکنون فضایی برای تسهیل مقررات و رفتارهای قضایی و امنیتی ایجابی که اعتماد را در میان سرمایهگذاران و نیز کاربران، ایجاد کند فراهم نشده است.
هیچی جاسوس هستن
مثل اسم خودت =))=))
یه بار دیگه قشنگ بخون
تو برنامه نویس نیستی پس نظر جنابعالی از نظر یه کاربر عادی یا همون user هستش زیاد قابل استفاده و اهمیت نیس
و حتما هم تو کار وردپرسی …….. من خودم میگم برنامه نویس dotnet ام اونوقت تو نوشتی cmd و از این مزخرفا
فازت چیه ؟
رفتی شرکت دوتا جمله از مدیرپروژه شنیدی اومدی بیرون فک میکنی چ خبره
جایی که تو وایسادی ما هم سال اول دانشگاه وایساده بودیم
اصلا کی گفت کد پایه از اول نوشته بشه:D=))=))=)) خدایا این دلخوشی رو از ما نگیر
شادمون کردی :smiley3:emoji1:emoji1
ایران روستای بزرگیست :emoji0
مشکل ترس است و جهل
خندم میگیره نظرات و میخونم! یکی از عدم اعتماد حرف میزنه یکی از ضعف برنامه نویسی و کپی کاری و یکی هم سعی میکنه درست نظر بده!! واقعا فکر میکنید نهادهای امنیتی معطل یه نرم افزار هستن که مردم رو باهاش کنترل کنن؟؟؟ یعنی تا این حد ضعیف و بدبختن؟
اولا که کنترل شهروندان از هر طریقی در تمام کشورهای دنیا رایجه و این موضوع بیشتر برای امنیت هر کشوری انجام میشه. همه جای دنیا این موارد هست و مختص به ایران نیست. دوما، کسی که مشکلی نداره و مرض خاصی توی وجود نیست برای هیچ فرقی نداره از چه پیام رسانی استفاده کنه.
سوما، ما واقعا تو زمینه برنامه نویسی نخبه داریم. واقعا توانایی لازم رو هم داریم. منتهی اونی که مدعی کپی کد برنامه نویسی بود، هنوز نمیدونه یا نمفهمه وقتی یه برنامه ای براش یه سری کد پایه نوشته شده، چه لزومی داره دوباره همون کدها از اول نوشته بشن؟ مثلا وقتی برای ورود و خروج به سایت، ماژول های اماده و بسیار با کیفیت داریم، چه لزومی داره از صفر ماژول بنویسیم؟
مثل اینه که بگیم خوب ما میخوایم یه cms بومی تولید کنیم، پس وردپرس و ولش کنیم، بریم از اول یکی بنویسم! مغز خر خوردیم؟؟؟
نتیجه این مدل تفکرات متوهمانه عدم پیشرفت بازار داخلی در هر زمینه ای هست و نتیجه عدم پیشرفت عقب موندگی و واگذاری بازار به نرم افزارهای خارجیه!
نکته جالب این داستان متوهمانه اینه که همین دسته از آدما تو فضاهای مجازی همیشه شاکی هستن که فلان کشور پیشرفت کرده و ما حتی به فلان چیز فلان کشور هم نمیرسیم!!! بلایی به سر یه عده آوردن که تو ذهنشون کلمه «ما نمیتوانیم به شدت نفوذ کرده»!!! حتی وقتی هم بتونیم با حرف های متوهمانه جلوی پیشرفت رو میگیرن.
بیخود نیستن میگن جهان سومیم!
نصف موفقیت اسم قشنگ و رابط کاربریه و نصف دیگه ش قابلیت های پیام رسانه
ویسپی به نظرم بهتره
نظرات نابودم کرد :emoji1
ربطی به این مسائل نداره …… این ساندیسی ها فک میکنن دو خط کدنویسی از اینترنت کپی کردن برنامه نویس شدن
امثال تلگرام و واتس اپ با dotNet نوشته نشدن با اینکه خودم برنامه نویس dotnet هستم ولی قدرتش در اون حد نیس
مشکل سرور رو هم حل کنن بازم نمیتونن مثل تلگرام بنویسن ……… مشکل برنامه نویسیه نه چیز دیگه
ی حساب سر انگشتی کنین میفهمین برنامه نویسای ایرانی درامدشون با متوسط جهانی چقدره
اونا حداقل میگیرن 5 هزار دلار معادل 20 میلیون اونوقت اینجا حتی بری زیر سایه دولت ماهی 2 تومن بیشتر بهت نمیدن
ایران از لحاظ IT نمرش صفره :emoji0:D
بی اعتمادی…. یه حریم خصوصی گفتن یه چیزی گفتن…
مثلا وقتی که اسنپ یا تپسی نصب بشه ، چطوری می فهمه که کاربر فلان برنامه رو داره؟ پس مشخص هست که کل برنامه ها رو اسکن میکنن ، ببینن چی نصب داریم یا نداریم ، از وقتی فهمیدم اینجوریه همون اسنپ و تپسی هم پاک کردم ،از کجا معلوم اسامی برنامه های نصبی ما رو یه یه جای خاص نفرسته؟؟؟
در مورد پیام رسان ها: دوست ندارم پیام های خانوادگی ، خصوصی ، خلاصه هر پیامی باشه ( چه مذهبی چه علمی و…..) توسط بقیه دیده بشه… حالا خارجی ، اطلاعات ما در اختیار اوناست… ادم مهمی هم نیستم که…. ، پس بهتره از همون خارجی استفاده کنم ( چه با فیلتر شکن چه غیر فیلتر شکن)
—————-
و از طرفی، امکاناتی که تلگرام و واتس اپ داره هیچ کدوم ندارن….
مشکل ضعف کیفیت پیامرسان هاست
بعد از فیلتر تلگرام 500 هزارنفر به محض اومدن به سروش، برنامه دیگه بالا نمیومد ولی یادمه با کوچ دسته جمعی قبلمون از وایبر به تلگرام هیچ اتفاقی نیوفتاد!!!
بنظرم دلایل امنیتی و این چیزا شاید مهم باشن ولی اگه حداقل ها رعایت بشه بعدا میتونن اعتماد سازی کنن و خودشونو اثبات کنن ولی فعلا تو پله اول گیر کردن!
جاسوسی:emoji4
سلام
ظاهرا کاربر ها اعتمادی به شرکت ها بومی ندارند
هم از نظر اینکه تحت کنترل دولت هستند
هم اینکه همین الان مشاهده میکنیم اپراتور ها براحتی اطلاعات کاربران خودشون رو میفروشن و سو استفاده میشه
هیچکس هم نظارت نداره پاسخگو هم نیست .
والسلام
دلیل اصلیش اینه که مردم به شبکه های اجتماعی بومی اعتماد ندارند … خودتون میدونید منظورم چیه
1 – عدم اطمینان مردم
2 – مطمعا نبودن به کیفیت ( اگه 40 میلیون کاربر به نرم افزار ایرانی سرازیر بشن آیا سرور ها با افت مواجه نمیشن ؟ )
3 – نبود تضمین برای خدمات ( کلا در ایران چیزی به اسم خدمات وجود نداره – پشتیبانی بسیار ضعیف و ….. باعث میشه کاربر به سمتش نره )
نمونه بارز این پشتیبانی هم تو خدمات کالای گارانتی دار و کلا هر چیز ایرانی میبینیم که کمترین اهمیت رو به پشتیبانی میدن ( شرکت های اینتنرتی نمونه در دسترس هستن )