در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان، تلفن های هوشمند به صورت قراردادی و بین خریداران و اپراتورها به فروش می رسند. همین نکته باعث می شود بسیاری از خریداران این دستگاه ها توجهی به ارزش واقعی ساخت تلفن های هوشمند خود نداشته باشند. اما اوضاع در کشورهای در حال توسعه به این شکل نیست چون در این کشورها (از جمله کشور خودمان) گروه زیادی از مردم توانایی پرداخت هزینه های چند میلیونی برای خرید یک تلفن هوشمند را ندارند و بیشتر به سمت گروه تلفن های میان رده می روند (البته در ایران باید قیمت های غیر واقعی را نیز به مجموعه مشکلات خریداران تلفن های هوشمند و در کل ابزارهای الکترونیکی اضافه کرد). گوگل همانند همیشه که سعی می کند برای هر مشکلی در جهان یک راه حل پیدا کند، در این زمینه هم دست به کار شد و Android One را به عنوان راهکار کشورهای در حال توسعه ارائه کرد. با این حال قیمت نسل اول این دستگاه ها باز هم نتوانست خریداران را به سمت استفاده از آنها تشویق کند. به همین دلیل آنها تلاش کردند مشکل را با کاهش قیمت بیشتر حل کنند و آن را به 50 دلار برسانند. البته هنوز گوگل موفق به عرضه گسترده تلفن های هوشمند 50 دلاری به بازار نشده اما با این حال اگر آنها بتوانند چنین کاری انجام دهند طیف عظیمی از خریداران را به سوی خود جذب خواهد کرد. چنین ایده ای در ابتدا غیر ممکن و ناشدنی به نظر می رسد، اما گروهی از ارزیابان بازارهای تکنولوژی در کمپانی IHS روش مهندسی معکوس را برای این کار در نظر گرفته اند؛ به این ترتیب که ابتدا سقف 50 دلاری را در نظر گرفته و بعد بر اساس آن یک تلفن هوشمند ساخته اند. اگر شما هم فکر می کنید با این قیمت امکان ندارد بتوان یک تلفن هوشمند ساخت در ادامه با ما همراه باشید.
نمایشگر: 8 دلار
گران ترین قطعه موجود در یک تلفن هوشمند به احتمال زیاد نمایشگر آن است. برای مثال یک صفحه نمایش 5 اینچی یا بیشتر با وضوح QHD قیمتی در حدود 100 دلار خواهد داشت. ارزان ترین نمونه از نمایشگرها ساخته کمپانی سامسونگ و آن هم تنها برای استفاده در مدل Galaxy S6 Edge با قیمت 85 دلار بوده اند. پس چطور می توان یک تلفن هوشمند، دارای صفحه نمایش، و با قیمت 50 دلار تولید کرد؟ IHS پیشنهاد می کند بهترین گزینه برای استفاده در یک تلفن هوشمند ارزان قیمت، پنل های FWVGA در ابعاد بین 4 تا 4.5 اینچ و با وضوح 480*854 پیکسل هستند. از همین نمایشگر در مدل Xperia M سونی در سال 2013 استفاده شده است. چنین نمایشگری در تولید انبوه می تواند قیمتی در حدود 7.98 دلار داشته باشد. البته می توان کمی کیفیت را بیشتر کرد و از یک نمایشگر HD در ابعاد 4.7 اینچ هم استفاده کرد که قیمتی در حدود 12 دلار دارند.
طراحی: رایگان
زیگموند ردل، معاون بخش بازاریابی کمپانی مدیاتک، عقیده دارد استفاده از طراحی های مرجع می تواند عاملی کلیدی در ساخت یک تلفن ارزان قیمت باشد. در این روش، کمپانی اصلی (در اینجا همان گوگل) طرح اولیه از آنچه باید ظاهر دستگاه را شکل دهد ارائه می کند و کمپانی های سازنده را برای ساخت آن آزاد می گذارد. به این ترتیب کمپانی ها می توانند تمرکز خود را بر روی هر چه اقتصادی تر کردن دستگاه قرار دهند. نمون این اتفاق هم انبوه گوشی های ساخت کشور چین است که قیمت های پایینی دارند (و در بازارهای داخلی هم می توانید آنها را پیدا کنید) و ظاهر آنها تقریبا مشابه یکدیگر است.
پردازنده و تجهیزات مرتبط: 10 دلار
مهم ترین بخش تشکیل دهنده یک تلفن هوشمند، بردهای منطقی و رایانه کوچکی است که باید وظیفه پردازش داده ها را بر عهده داشته باشد. اکثر برندهای مطرح از پردازنده های ساخته شده توسط کمپانی های بزرگی مانند کوالکوم یا Nvidia استفاده می کنند که البته قیمت بالایی هم دارند. پس باید برای گوشی ارزان قیمت 50 دلاری به دنبال تولید کننده های دیگری نظیری مدیاتک یا Allwinner رفت. برای مثال MT6582 کمپانی مدیاتک گزینه ای بسیار مناسب برای این کار به نظر می رسد. در این SoC شاهد پردازنده چهار هسته ای ARM Cortex-A7 با فرکانس 1.3GHz، پردازشگر گرافیکی Mali 400، مودم HSPA+، بلوتوث، WiFi، رادیو و GPS هستیم. همین SoC می تواند از دوربین هایی تا 8 مگاپیکسل هم پشتیبانی کند. البته امکان ندارد در مصاحبه با هیچ تولید کننده ای بتوانید قیمت چنین چیپی را بفهمید، چون بخش پردازنده های رده اول (ورودی) بسیار رقابتی است و تولیدکنندگان دوست ندارد رازهای خود را فاش کنند، اما یک منبع معتبر به وب سایت engadget اعلام کرده که این پردازنده و تجهیزات کنار آن قیمتی در حدود 10 دلار خواهد داشت. البته حافظه RAM و فضای ذخیره سازی داخلی در این قیمت لحاظ نشده اند و باید راه حل دیگری برای آنها پیدا کرد.
RAM و حافظه ذخیره سازی: 10 دلار
حافظه های بر مبنای فلش جزو رقابتی ترین ساخته های بازار تجهیزات تکنولوژی به حساب می آیند. به گفته IHS، حافظه های RAM 3 گیگابایتی LPDDR4 SDRAM و 64 گیگابایت حافظه eMMC NAND سامسونگ که در گلکسی اس 6 اج به کار رفته به ترتیب دارای قیمت 27.50 دلار و 25 دلار هستند. همچنین می دانیم تلفن های android One دارای 1 گیگابایت حافظه RAM و 4 گیگابایت فضای ذخیره سازی بوده اند که با یک تناسب می توان تخیمن زد قیمت آنها 9 و 1.5 دلار است. در نتیجه مجموع این دو قطعه چیزی در حدود 10 دلار هزینه در بر خواهد داشت.
باتری و دوربین: 5 دلار
باتری و دوربین هم جزو قطعات کلیدی در ساخت یک تلفن هوشمند هستند. بر اساس گفته های مدیر IHS، یک باتری 1600mAh در تولید انبوه در حدود 2.10 دلار هزینه دارد. همچنین یک دوربین 5 مگاپیکسلی و یک دوربین 2 مگاپیکسلی به عنوان دوربین های اصلی و ثانویه هم قیمتی در حدود 2 دلار دارند. در نتیجه همه آنها را می توان با 5 دلار جمع و جور کرد.
سایر موارد: 8 دلار
تا اینجا 42 دلار خرج شده و تنها 8 دلار دیگر باقی مانده و مواردی که آنها را در نظر نگرفته ایم عبارت اند از سنسورها، تجهیزات صوتی، آنتن و هزینه های مربوط به کارکنان خط تولید. بسته بندی، حمل و نقل و هزینه های لجستیکی را هم باید به لیست اضافه کرد. شاید این اتفاق کمی نا امید کننده باشد، اما گوگل عنوان کرده قصد دارد مبلغی در حدود 1 میلیارد دلار در این پروژه سرمایه گذاری کند. نکته ای که باید به آن توجه کرد، عدم وجود هیچ گونه سودی در تولید تلفن های ارزان قیمت است. بد نیست بدانید که برای مثال کمپانی عریض و طویل HTC با دستگاه های رده بالای خود هیچ سودی بابت فروش تلفن های هوشمند به دست نمی آورد و یا LG که وضعی به مراتب بهتر از رقیب تایوانی خود دارد به ازای فروش هر دستگاه تنها 1.2 سنت سود می کند!
اما در هر حال با وجود شرکت هایی مانند گوگل که هدفی فراتر از سود کردن به ازای فروش هر دستگاه در سر دارند و تلاش می کنند به هر شکلی حوزه نفوذ خود را در دنیا گسترش دهند، می توان آینده روشنی برای این دستگاه های ارزان قیمت متصور بود.
سلام دوست عزیز
به طور کلی این محصول در بازار ایران مانند اپل گارانتی و نمایندگی معتبری ندارد. با ایت وجود بعضی از شرکت ها اقدام به وارد کردن این محصول به صورت غیر رسمی می کنند. در حالت کلی نمی توان خدمات خوبی را برای این محصول تایید کرد.
یک سوال پیش اومد
یعنی htc روی گوشی هایی مثل سری وان هیچ سودی نداره بارش؟ هیچی؟ مثلا m9 دقیقا قیمت فروشش همونیه که هزینه ساخت گوشی بود؟ مگه میشه؟
کمپانیهای چینی نشان دادهاند که قادر هستند لوازم الکترونیکی با قیمت مناسب و کیفیت خوب تولید بکنند…..
ولی باورپذیر نمیباشد که شرکت عریض و تویلی مانند lg به ازای فروش هر گوشی 1.5 سنت سود بکنند !!!!! :o:o:o
یکی از دلایل افزایش قیمت گوشیها دلالها هستند که به سودههای 2 یا چند برابر هم راضی نیستند !!!!!
تولید کننده های ایرانی یاد بگیریدو خجالت بکشید از این همه گرانفروشی!!!!!!!!!!!
سلام.
وضعیت گوشی های مایکروسافت تو ایران چطوره؟؟؟؟
منظورم از نظر گارانتی و خدمات و قطعات و…. هست؟؟
کلا ارزش خرید داره؟؟