طراحی
ظاهر گوشی یکی از فاکتورهایی است که بیشتر از هر چیزی سلیقه خریدار در انتخاب آن دخیل است. به همین دليل ما صحبتی از شکل ظاهری به ميان نميآوريم و فقط چند نکته کلی را بیان میکنیم.
1. درباره وزن گوشی که خریداری میکنید، دقت داشتهباشید. وزن زیاد شاید در وهله اول چندان شما را آزار ندهد اما در مکالمات طولانیمدت، عاملی برای خستگی شما خواهدبود.
2. جنس بدنه با مقدار باقی ماندن لک و اثر انگشت روی آن ارتباط مستقیم دارد. بهطور معمول، هرچه سطح بدنه براقتر و زیباتر باشد، برای جذب کثیفی استعداد بالاتری هم دارد!
3. ضخامت گوشی هرچه بیشتر باشد، برای قرار گرفتن در جیب شلوار (به خصوص شلوار جین) استقامت بیشتری از خود نشان میدهد! پس سعی کنید ضخامتهای زیر پانزده میلیمتر را انتخاب کنید.
4. کلیدهای گوشی به خصوص برای کسانی که زیاد پیامک ميفرستند، یکی از فاکتورهایی است که بايد به آن توجه کنید. همیشه اندازه بزرگ ضامن عملکرد بهتر نیست، پس قبل از خرید سعی کنید، واکنشپذیری آنها را در مقابل فرامین به خوبی بسنجید.
سیستمعامل
تا چند سال پیش، تعداد گوشیهای هوشمند نه تنها به اندازه امروز نبودند، بلکه هوش آنها نيز در مقابل نمونههای امروزی مانند یک مدل عقبمانده بود! هماکنون درصد بسیاری از بازار به این مدلها اختصاص يافته و بهطور معمول، کار انتخاب میان این گوشیها، دشوارتر است. بايد روی سیستمعاملی که میخواهید با آن کار کنید، دقت داشتهباشید، چراکه تقریباً بيشتر امکانات و کارایی گوشی تحت تأثیر این بخش قرار دارد. در بازار کشور ما سیستمعاملهایی که اکثریت غالب را در دست دارند شامل، اندروید، سیمبیان، ویندوز موبایل، ویندوزفون هفت، بادا و iOS هستند.
اندروید
سیستمعاملی که با پشتیبانی کامل گوگل و در سال 2005 پا به عرصه گذاشت، عنوان موفقترین را نیز با خود به یدک میکشد. مدلهایی که مجهز به اندروید هستند، از بیشترین تنوع در بازار برخوردارند، به همین دليل دست خریدار برای انتخاب بازتر خواهد بود. البته اگر جزء کسانی هستید که علاقهای به صفحهنمايش لمسی ندارید، باید دور اندروید را خط بکشید. این سیستمعامل که به همت برخی از سازندگان تلفنهمراه هماینک نسخه فارسی آن نیز در بازار موجود است، از لحاظ کارایی و امکاناتی که در اختیار کاربر میگذارد، یکی از بهترین انتخابها خواهدبود. فروشگاه اندروید که پس از فروشگاه اپل جایگاه دوم را اختیار دارد و براساس پیشبینیها در سال جاری اپل را نیز پشت سر خواهد گذاشت، دارای اقیانوس وسیعی از برنامهها است. خوشبختانه اندروید پس از نسخه 2/2 این قابلیت را در اختیار کاربر قرار داد تا به راحتی برنامهها را با استفاده از File Manager گوشی نصب کند. با توجه به تعداد بازی و برنامههای موجود، اندروید میتواند برای کاربران گوشیباز، ایدهآلترین سیستمعامل باشد. البته در اینجا بايد به این نکته نيز توجه داشت که متأسفانه فروشگاه اندروید برای کاربران ایرانی در دسترس نیست اما به کمک برخی از فروشگاههای جانبی که حتی برنامههای پولی را هم بهطور رایگان عرضه میکنند، میتوان همچنان به این اقیانوس (هرچند کوچکتر) به خوبی دسترسی داشت. اگر به دنبال یک گوشی هوشمند هستید، حتماً اندروید را در صدر انتخابهای خود قرار دهید.
سیمبیان
به همان ميزان که اندروید با شتاب زیادی رشد کرد، سیمبیان با همین شتاب رو به افول رفت، اما تمام اینها دلیل نمیشود که شما بخواهید چشم را روی تواناییها و محبوبیت سیمبیان، بهخصوص برای ایرانیها، ببندید. تا چندی پیش سازندگان مشهوری چون نوکیا، سامسونگ، سونیاریکسون و… محصولاتی با این سیستمعامل تولید میکردند اما امروزه تنها این نوکیاست که وظیفه تولید مدلهای سیمبیان را بر عهده گرفته و اگرچه سیمبیان را نیز به تازگی به شرکت دیگری واگذار کرده اما همچنان میتوان با توجه به آوازه نوکیا، به داشتن مدلهای سیمبیان نیز اطمینان داشت. البته سعی کنید، از نسخه سه سیمبیان که در معدود مدلهای جدید نوکیا نيز حضور دارد، استفاده کنید، چراکه علاوه بر تطابق بهتر با قابلیت لمسی، کارایی بالاتری نیز دارند. نکتهای که در این بین میتوانید در نظر بگیرید، این است که سیمبیان تقریباً تنها گزینه پیش رو برای کسانی است که علاقهای به صفحهنمايشهای لمسی ندارند اما همچنان تمايل دارند، یک گوشی هوشمند در دست بگیرند. برنامههای سیمبیان را میتوان از فروشگاه Ovi دریافت کرد اما همچون فروشگاه اندروید برای وارد شدن به این فروشگاه تنها باید آهی بکشید، چراکه نوکیا هم ورود ایرانیها را قدغن کرده و به همین دليل بايد خودتان به دریافت برنامهها اقدام کنید (در فرومهای فارسی به برنامه و بازیهای گوناگونی دسترسی خواهیدداشت). البته بعد از آنکه سیمبیان برای ایمنی بیشتر از قابلیت Sign برنامهها استفاده کرد، کار را کمی برای کاربران نیز دشوار ساخت اما از آنجا که میتوان از برنامههای جاوا نيز بهره گرفت، باید سیمبیان را یکی از گزینههای دوستدار نمونههای هوشمند (و به خصوص عاشقان نوکیا) دانست.
ویندوزموبایل
در همین ابتدا باید بگوییم، اگر يک گوشی با این سیستمعامل دیدید، نخرید! فریب واژه ویندوز را نخورید زیرا این ویندوز با آن ویندوز! تفاوتهای اساسی دارند. البته هیچ سازندهای دیگر از این سیستمعامل روی مدلهای جدیدش استفاده نمیکند اما از آنجا که همچنان گوشیهای زیادی در بازار هستند که ویندوز موبایل روی آنها مدیر اصلی است، پس توصیه میکنیم از این مدلها تا حد امکان فاصله بگیرید! ویندوزموبایل پس از ورود ویندوزفون، تا حد زیادی پشتیبانی خود را نیز از دست داد و در بین سیستمعاملهای امروزی از همه دیروزیتر است!
ویندوزفون هفت
ویندوزفون همان ویندوزموبایل جدید است، با این تفاوت که هیچ شباهتی به آن ندارد! در حقيقت، مایکروسافت که موفقیتها و تغییرات گسترده سایرین را دیده بود، با تأخیر فراوان به عرضه ویندوزفون اقدام کرد، اگرچه ورود این مدیر جدید با هیاهوی زیادی همراه بود اما نتیجه این هیاهو بیشتر برای هیچ شد! ویندوزفون تاکنون در سایه رقبایی چون اندروید و iOS قرار گرفته و هنوز نتوانسته با پشتیبانی ابرشرکتی چون مایکروسافت خود را بالا بکشد. برای تهیه گوشی با این سیستمعامل، ما تنها یک توصیه میکنیم و آن صبر کردن است. شاید از خود بپرسید، صبر برای چی؟! در حقيقت، پس از عملکرد بسیار خوب بسیاری از رقبا، نوکیا و مایکروسافت در یک قرارداد برد- برد، با یکدیگر متحد شدند و قرار شد، نوکیا تا اواخر سال 2011 میلادی، به تولید گسترده نمونههای ویندوزفون اقدام کند. پس بهتر است، کمی صبر کنید تا ببینید، نوکیا چه چیزی در چنته دارد و در کنار آن، ویندوزفون تا چه اندازه میتواند کاربران ایرانی را با توجه به محدودیتهایی که همیشه برای آنها وجود دارد، راضی کند.
iOS
شاید دیگر نتوان کسی را پیدا کرد که گوشی آیفون اپل را نشناسد. اپل را باید در بین سازندگان تلفنهمراه، عجیب و غریبترین شرکت به شمار آورد. در حقيقت، اپل با تولید تنها چهار تلفنهمراه تا به امروز، کاری کرده که بسیاری از سازندگان با تولید دهها مدل نتوانستهاند انجام دهند و بخش گستردهای از این موفقیت را مدیون سیستمعامل موفق iOS خود است. البته با اینکه iOS وابستگی زیادی به اینترنت و iTunes دارد اما پس از عملیاتی ماجراجویانه! همچون جیلبریک کردن، میتواند به دستگاه محبوب شما تبدیل شود. اما مانع اصلی که در این بین وجود دارد، بحث قیمت بالای این تلفنهای همراه است که دست خریدار را برای گرفتن مدلهای ارزانتر میبندد. میتوان به جرأت ادعا کرد، اگر اپل مانند گوگل، اجازه میداد سایر سازندگان از سیستمعاملش در محصولات خود استفاده کنند، هماینک iOS با اقتدار در صدر فروش تمام گوشیهای هوشمند قرار داشت. پس برای بهره گرفتن از این سیستمعامل اول از همه به جیب خود نگاه کنید، سپس به خرید گوشی اقدام کنيد. مطمئن باشید با پولی که میخواهید هزینه کنید، بهترین مدلهای سایر سیستمعاملها نصیب شما خواهدشد.
بادا
با آنکه سامسونگ از سیستمعاملهای گوناگونی در محصولات خود استفاده میکند اما تمام اینها دلیل نمیشود تا نخواهد از یک مدیر انحصاری برای خود بهره ببرد. بادا که فقط در سری مدلهای Wave سامسونگ تا به امروز تولید شدهاست، جزء معدود سیستمعاملهایی است که کاربر ایرانی بدون محدودیت به فروشگاه آن دسترسی خواهدداشت. البته تعداد برنامه و بازیهای این سیستمعامل با رقبایی چون اندروید و iOS قابل مقایسه نیست اما پشتیبانی خوب سامسونگ و تولید گوشیهایی با کارایی بالا، سبب شده، بادا نیز لقب یکی از هوشمندان را به خود اختصاص دهد. بادا برای کسانی که خیلی به دنبال استفاده از انواع و اقسام برنامهها نیستند و بیشتر از هر چیزی راحتی استفاده مدنظرشان است، هوشمند خوبی خواهدبود.
با سلام خدمت مدیر اجرایی وب سایت
والله حقیقتش این عکس پروفایل فروم بنده نمایش داده نمی شود . آقای پناهی فرمودند که در بخش فنی این موضوع را مطرح کنم . این کار را کردم ولی هنوز پاسخی ندادید . لطفاً پیگیری کنید . با تشکر
حرف نداشت ! آقای پناهی عزیز واقعاً دستتون درد نکنه ! گل کاشتید !